Neurotic

Uzman
Yer
Teyvat
Selamlar dostlar, arkadaşıma bir sistem toplayacağız ama parçaları her ay birkaç tane alarak ilerlediği için test etme şansı yok ve Amazon'dan geçen paylaşılan indirimden aldığı Gigabyte B850M Force anakart kutusunu açtığında antistatik poşeti yokmuş. Kutu içeriğini atmasını istedim ve aşağıdaki fotoğrafları edindim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
WhatsApp Image 2026-05-12 at 18.29.38x2.webp

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2026-05-12 at 18.29.39.webp
    WhatsApp Image 2026-05-12 at 18.29.39.webp
    1.022,5 KB · Görüntüleme: 46
  • WhatsApp Image 2026-05-12 at 18.29.39x1.webp
    WhatsApp Image 2026-05-12 at 18.29.39x1.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 43
  • WhatsApp Image 2026-05-12 at 18.29.39x3.webp
    WhatsApp Image 2026-05-12 at 18.29.39x3.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 51
Selam dostlar, arkadaşıma bir sistem toplayacağız ama parçaları her ay birkaç tane alarak ilerlediği için test etme şansı yok ve Amazon'dan geçen paylaşılan indirimden aldığı Gigabyte B850M Force anakart kutusunu açtığında antistatik poşeti yokmuş. Kutu içeriğini atmasını istedim ve aşağıdaki fotoğrafları edindim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Eki Görüntüle 248699

İade edilmiş ürün çünkü BIOS pilinde kauçuk parça eksik ve poşeti yok. Poşeti olmayan anakart sıfır değildir, koruma amaçlı koyarlar illaki. İade ediniz ve talep açınız, size özür için kupon verirler.

Statik poşet yok. Firmalar öyle koymuyor anakartı.
Ürünü alan kişi, 14 günlük süresi dolmadan parçaları uzay sistem şeklinde kurup kullanmış, sonra da iade etmiş. Ancak ne paketleme poşetini geri koymuş ne de BIOS kauçuk parçasını; muhtemelen onları çöpe attı. Amazon tarafı ise vidaların ve diğer ıvır zıvırların paketli olduğunu görünce herhalde ürünü sıfır sandı ve bu eksikleri fark etmedi. Maalesef ürünü bu şekilde hor kullanıp iade edenler çok oluyor.

Amazon ile görüşme sonunda iade etmeyip kullanın 1300 lira kupon verelim dediler ama böyle güzel bir üründe sorun yoksa neden iade edildi ki diye terettüd'e düşüp değişim istedik. Maalesef başta dediğim gibi sistem parçalar tam olmadığından test etme şansımızda yoktu. :confused:

Amazon ile görüşme sonunda iade etmeyip kullanın 1300 lira kupon verelim dediler ama böyle güzel bir üründe sorun yoksa neden iade edildi ki diye terettüd'e düşüp değişim istedik. Maalesef başta dediğim gibi sistem parçalar tam olmadığından test etme şansımızda yoktu. :confused:
Amazon canlı desteğe mi yazdınız yoksa sesli mi konuştunuz? Eğer yazılı iletişime geçecekseniz şu metni kullanabilirsiniz:

Merhaba, Amazon üzerinden sıfır olarak satın aldığım anakartın statik poşeti olmadan geldiğini fark ettim. Ürünün daha önceden açılmış olması; statik elektrik açısından donanımın sağlığına zarar verebileceği gibi hijyen ve güvenlik standartlarına da aykırıdır. Mevcut sistem parçalarımla da uyum sağlamadığı için iade veya değişim hakkımı kullanmak istiyorum.

Sıfır ürün ücreti ödememe rağmen tarafıma kutusu açılmış bir ürün gönderildi. Ürünü daha önce kullanan kişinin BIOS kilidi koymuş olma ihtimali veya online oyunlarda donanım banı (HWID ban) yemiş olma riski beni ciddi anlamda mağdur etmektedir. Henüz ürünü kullanmadan, daha büyük sorunlarla karşılaşmamak adına iade sürecini başlatmak istiyorum. Bu ücreti biriktirmek için büyük emek sarf ettim; Amazon ekibi olarak bu mağduriyetimin giderilmesi konusunda yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla.