iCloud+ aboneliğimi yükselteyim, güncellemeyi düşünüyorum.

Eki Görüntüle 55218

Bende öyle sanıyordum. Şaşırdım.
Yıllardır 1 TB planını kullanıyorum ben. Yedeği hem iCloud'a hem bilgisayara aldım bakalım iOS 18 nasıl? En son ilk betasını kurduğum sürüm iOS 11 ve kurduğum cihaz da iPhone 5S idi. Telefonu buzdolabına koyarak kullanmak zorunda kalmıştım, o gün bugündür ilk betayı kurmam. Ama sırf foruma detaylı inceleme yazmak için kuruyorum şu an. :D

Yapın da bak nasıl şarj bitiyor görün. Biz One UI 6.1 ile az çekmedik. Yapmayın şu güncellemeleri telefonlarınıza yazık. Ağustos'ta yaparsınız minimum 18.2 falan çıkması lazım.

Uzun suredir iOS kullanan biri olarak en berbat guncellemelerden biri olacagini dusunuyorum, oyle berbat ki tek etkinlikte bile iOS'ten sogumama sebep oldu.
Burdaki mesajima bagli olarak begenmedigimi soyleyebilirim nedeni ise su; evet ozellik getirdiler mi getirdiler ama bu getirdiklerinin alti pek de dolu degil sadece yapmak icin yapilmis gibi duruyor, is gercek dunyadaki kullanima gelince hic olumlu sonuc olacagini sanmiyorum ben. 16 ve 17'de de bunun zaten sinyallerini vermislerdi bu yuzden 18 icin beklentim yoktu ki de oyle oldu.

Kisisellestirme konusunda bu kadar kararlarinin degismesi muhtemelen Android kullanicilarinin da yavas yavas iOS tarafina kaymaya baslamasindan oturu, daha fazla kisi cekmek icin bunlara agirlik vermeye basladilar yoksa bunca senedir elestiri almalarina ragmen 1 tane secenek sunmadilar iOS 16'ya kadar. Bu secenekler kisiye bagli oldugu icin yani dayatilmadigi icin benlik bir sorun yok, benim icin default UI'nin tasarimi yeterince sade geldigi icin bozmak istemem.