Hiçbirini önermiyorum. Doğru okuduysam eski Android telefonları kullanmışsınız. Alacaksanız bu saatten sonra 15 ama daha telefoto kamerası olmayan 60Hz "dandik" telefona da 50 bin para vermek, bilmiyorum bayağı saçma. Zaten düz telefon alınmazdı baştan. Dedikleri gibi ya 14 Pro alın ya da S23 Ultra gibi şeylere yönelebilir. Ön yargılı olmamak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tekrarlayayım. "Android'e geçmek istemiyorum." demiş.

Android'e karşı bir önyargısı da olsa ne olursa olsun Android'e geçmek istemiyor. Sizin onu ikna etmenize de ihtiyacı yok. Anlatabildim umarım. Soru iPhone 13-14-15 arasında seçimle alakalı.
Bir insan oneri konusu aciyorsa yeterince bilgiye sahip olmadigi icin oneri konusu acmis demektir, dolayisiyla Android'i begenmeme veya kotuleme sebebi, onceden kullanmis oldugu berbat bir Android telefondan oturu olabilir. Butun iPhone'lar amiral gemisi oldugu icin iclerinde kotu model yok ama Android cihazlar her butcede var, bu yuzden cop modeller de var. Ornegin iPhone'larda Redmi 9T gibi bir giris seviyesi telefon yok. Konu sahibi 9T gibi bir telefon yuzunden Android dusmani olmus da olabilir.

Hocam tekrarlayayım. "Android'e geçmek istemiyorum." demiş.

Android'e karşı bir önyargısı da olsa ne olursa olsun Android'e geçmek istemiyor. Sizin onu ikna etmenize de ihtiyacı yok. Anlatabildim umarım. Soru iPhone 13-14-15 arasında seçimle alakalı.

İkna etmek mi? Ben işin aslını öğrenmeye çalışıyorum, aksi takdirde bana ne milletin aldığı telefondan? Ayrıca sizin anlatmanıza gerek yok, ben neyin anlatıldığının gayet farkındayım.

Bir insan oneri konusu aciyorsa yeterince bilgiye sahip olmadigi icin oneri konusu acmis demektir, dolayisiyla Android'i begenmeme veya kotuleme sebebi, onceden kullanmis oldugu berbat bir Android telefondan oturu olabilir. Butun IPhone'lar amiral gemisi oldugu icin iclerinde kotu model yok ama Android cihazlar her butcede var, bu yuzden cop modeller de var. Ornegin IPhone'larda Redmi 9T gibi bir giris seviyesi telefon yok. Konu sahibi 9T gibi bir telefon yuzunden Android dusmani olmus da olabilir.

EyVallah kardeşim, tam olarak demek istediğim buydu 🌟.

Hiç biri alınmaz, Pro model almayacaksan iPhone alma. Hepsinde fosil ekranlar var, 15'e para yetiyorsa 14 Pro bulursun birinden.

Bir insan oneri konusu aciyorsa yeterince bilgiye sahip olmadigi icin oneri konusu acmis demektir, dolayisiyla Android'i begenmeme veya kotuleme sebebi, onceden kullanmis oldugu berbat bir Android telefondan oturu olabilir. Butun iPhone'lar amiral gemisi oldugu icin iclerinde kotu model yok ama Android cihazlar her butcede var, bu yuzden cop modeller de var. Ornegin iPhone'larda Redmi 9T gibi bir giris seviyesi telefon yok. Konu sahibi 9T gibi bir telefon yuzunden Android dusmani olmus da olabilir.
Zaten şu durum beni de delirtiyor, 3 bine Android telefon kullanıp iPhone daha iyi diyip duruyorlar. 50K'yı Android'e versen o da iyi olur ikisi de telefon.

13 veya 15 tercih edilebilir ama parasına karşı sığ özelliklerle geliyorlar, bütçe sorunu yoksa Pro varyantı alınırsa dâhâ iyi olur.

Android tarafında benzeri bütçede S24 Plus - S23 Ultra - Honor Magic 6 Pro mevcut.

Yakında telefon değişeceğim, Android'e geçmek istemiyorum. Aslında 15 düşünsem de gereksiz pahalı geliyor. Sizce hangisi tercih edilmeli?

Ne yapacağına bağlı. Uzun süre kullanacaksan güncel olan 15 daha iyi. 13 ile 14 arasında kamera harici pek fark yok. 15 de ise bir tek Dynamic Island ve Type-C yenilik. Onun haricinde 14 ile pek fark yok. Şahsen ben 60 Hz ekrana bu kadar para vermezdim.

iPhone 13 ve 14 arasinda belirli skalada bir fiyat farki oldugunda sirf IMX703 (13 Pro sensoru) ve IMX714 on kamera sensoru ibile 14 tercih etmeye yeter, 15 Pro’da da ayni on kamera sensoru var ayrica. Bahsettigim kamera farklari cidden hissedilir duzeyde. 15’e gelecek olursak, dinamik ada disinda 14’e gore yarattigi hicbir fark yok. Tasarim benzerliginden oturu 14, 13’e gore epey kotu karsilansa da, 13 ile 14 arasindaki fark 14 ile 15 arasindaki farktan daha fazla. Ha ayrica SoC safhasinda da durumlar benzer, 14’teki A15’in GPU’su, 13’teki A15’in GPU’sundan %20 daha guclu ve ISP daha iyi.

15’in tek kayda deger avantaji, ana sensorun 48 MP olmasi sayesinde pixel binning yaparak ana kamera modunda, video ve portre modunda telephoto sensoru varmis gibi davraniyor. Dinamik adayi umursamiyorum, ben 14 + Airpods Pro 2 alir gecerdim.