Şahsen yanlış bir karar verdiğini söyleyebilirim. Hiçbir Android cihazda bir iPhone’da bulduğunu bulamayacaksın. Pişman olduktan sonra da keşke diyeceksin. iPhone’ların iPhone olmasının sebebi var. Bunu ise deneyimlemeyen hiç kimsenin anlaması çok zor.

Katılmalısın çünkü yanlış bir şey söylemiyorum. A15 Bionic’i Apple başka nerelerde kullanmış bir bakalım.
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14
  • iPhone SE (3. nesil, 2022)

• iPad mini (6. nesil, 2021)

• Apple TV 4K (3. nesil, 2022)

Peki ya M2’ye bakalım.
  • MacBook Air (13 inç, M2, 2022)
  • MacBook Air (15 inç, M2, 2023)
  • MacBook Pro (13 inç, M2, 2022)
  • Mac mini (M2, 2023)

• iPad Pro 11 inç (4. nesil, 2022)
  • iPad Pro 12.9 inç (6. nesil, 2022)
  • iPad Air (5. nesil, 2022)

• Apple Vision Pro (2024)

Apple’ın en uzun ömürlü olacak iki işlemcisidir kendileri.

(Gül dostum gül. Haklılığım hepinizi rahatsız ediyor, bunu çok iyi biliyorum.)
Her almamak için neden söylediğimizde dislike atıyorsunuz, yine de cevap vereceğim. 33 bin TL verip 3327 mAh bataryalı bir telefon almak mantıklı mı? Üstelik en ucuz Android telefonlarda bile bulunan 120 Hz ekran bu cihazda yok. Bu fiyata iPhone 13 bence kesinlikle alınmaz. Rakibi olan Galaxy S24 her açıdan daha iyi. Ayrıca Samsung, yapay zeka konusunda kendini çok geliştirdi.

Çoğu kişi 'Android her kesime ve bütçeye hitap ediyor' diye onu basit sanabilir, ama Apple sadece belli bir kesimi hedef alıyor diye Android’in amiral gemileri kötü olmuyor. Abim de beni dinlemeyip iPhone 13 aldı. Sonuç olarak yaşadığı deneyim, sizin dediğiniz gibi aman aman bir fark yaratmadı.

Her almamak için neden söylediğimizde dislike atıyorsunuz, yine de cevap vereceğim. 33 bin TL verip 3327 mAh bataryalı bir telefon almak mantıklı mı? Üstelik en ucuz Android telefonlarda bile bulunan 120 Hz ekran bu cihazda yok. Bu fiyata iPhone 13 bence kesinlikle alınmaz. Rakibi olan Galaxy S24 her açıdan daha iyi. Ayrıca Samsung, yapay zeka konusunda kendini çok geliştirdi.

Çoğu kişi 'Android her kesime ve bütçeye hitap ediyor' diye onu basit sanabilir, ama Apple sadece belli bir kesimi hedef alıyor diye Android’in amiral gemileri kötü olmuyor. Abim de beni dinlemeyip iPhone 13 aldı. Sonuç olarak yaşadığı deneyim, sizin dediğiniz gibi aman aman bir fark yaratmadı.
S24 iPhone 15 rakibi. Fiyatları yakın evet ama S24 13'e ağır gelir. 15'e de ağır gelir de elma sevdalısı arkadaşlara anlatamazsın tabii ki.

One UI 7 ile telefon yağ gibi oldu. Ayrıca yapay zeka da çok gelişmiş, fotoğraflarda nesne silme inanılmaz çalışıyor, çok zor şeyler de denedim harika tamamlıyor. Bunu tabii ki sunucularında yapıyor ama bunu telefona entegre bir şekilde bu kadar basit yapabilmek çok iyi detay.

Şahsen yanlış bir karar verdiğini söyleyebilirim. Hiçbir Android cihazda bir iPhone’da bulduğunu bulamayacaksın. Pişman olduktan sonra da keşke diyeceksin. iPhone’ların iPhone olmasının sebebi var. Bunu ise deneyimlemeyen hiç kimsenin anlaması çok zor.

Katılmalısın çünkü yanlış bir şey söylemiyorum. A15 Bionic’i Apple başka nerelerde kullanmış bir bakalım.
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14
  • iPhone SE (3. nesil, 2022)

• iPad mini (6. nesil, 2021)

• Apple TV 4K (3. nesil, 2022)

Peki ya M2’ye bakalım.
  • MacBook Air (13 inç, M2, 2022)
  • MacBook Air (15 inç, M2, 2023)
  • MacBook Pro (13 inç, M2, 2022)
  • Mac mini (M2, 2023)

• Apple Vision Pro (2024)

Apple’ın en uzun ömürlü olacak iki işlemcisidir kendileri.

(Gül dostum gül. Haklılığım hepinizi rahatsız ediyor, bunu çok iyi biliyorum.)
Neden 60 Hz panele, 2021 model telefona 30K ustu vereyim? Gerek yok. Yurt disinda kimse Base iPhone almiyor artik mesela. Cunku 60 Hz'in kotu oldugunu anladilar. Apple, standart olan 120 Hz'i koyamayacak kadar pinti bir firma. Savunmaya degmez. Bence sen de Pro serisine gecmeyeceksen S24 FE falan bak. Ya da kucuk telefon seviyorsan S24/S25. Bundan 10 yil once ben de Apple disinda telefon kullanmazdim fakat Apple Steve Jobs'un olumunun ustunden 3-5 sene sonra pazarlama anlayisini degistirip; somurgeci, kullanicilarina deger vermeyen bir firma haline geldi. iPhone 11'e guncelleme veriyor diyorsun fakat bunu artik Samsung'da yapiyor. 8 bin TL'lik telefon 6 yil guncelleme aliyor. Lutfen insanlara base model elma onerme artik.

S24 FE IP13'ten donanım olarak daha iyi telefon. Yazılım olarak Samsung One UI yazılımı asla sorun cıkarmaz. Hayırlı olsun dostum.
One UI 7 akiyor bu arada. Onceden animasyonlar arkadasimin iPhone 11'inden daha kotuydu abartmiyorum. Simdi 4 kat fark var. Gec geldi ama degdi.

Lutfen insanlara base model elma onerme artik.
Aldıktan sonra Android deneyimlerini duymak isterim arkadaşın. Nasıl büyük bir hata yaptığını anladığında iş işten geçmiş olacak. Uzun vadeli kullanım senaryosu ise Android'de tam bir felaket. Göreceğiz.