iPhone 13 Pro vs iPhone 15

Kamera bayagi vasat kaliyor. Hatta iPhone 15, 60 Hz olmasina ragmen daha iyi bir kamera paketine sahip. X200 FE'nin kamera paketinde genis acisi Galaxy A26 ile ayniydi. Bu yuzden benim icin gercekten de kotu bir telefon X200 FE.
Baktım şimdi cihaza, yazılım tarafında da problem bildiren tüketiciler olmuş.

Sadece 1 kısım yazıyor ve yazılımsal 1 sorunmus denilene göre fixlenebilicek 1 şey.
Nasıl yani, fixlenebilecek bir şey? Konuyu biraz daha açık yazarsan benim de anlamama yardımcı olursun. Meta'nın anlaşması Apple ile değil mi? Android fixlemek için Meta'yla anlaşma mı yapacak?

Instagram'daki optimizasyon sence sorun değil mi? Yani 60-70 bin TL verdiğin telefon da Instagram'a story atarken kalite düşürmesi, bulanıklaştırma yapması senin için sorun değilse, bilemiyorum.
Story atarken kalite düşmüyor. O eskilerde kaldı. Sadece Instagram kamera kısmında kalite düşük. Normal çekilenler gayet net.

Nasıl yani, fixlenebilecek bir şey? Konuyu biraz daha açık yazarsan benim de anlamama yardımcı olursun. Meta'nın anlaşması Apple ile değil mi? Android fixlemek için Meta'yla anlaşma mı yapacak?
2 sene önce Meta ile anlaşma yapıldı zaten S24 lansmanında bahsedildi

2 sene önce Meta ile anlaşma yapıldı zaten

Yani anlaşma yapmasına rağmen böyle bir sorun devam ediyor, doğru mu? Yani sorun yaşayan insanlar öylesine Samsung'u kötülemek için mi, evet bu sorun var diyor? Apple sahibi miyim ben?

Yani anlaşma yapmasına rağmen böyle bir sorun devam ediyor, doğru mu? Yani sorun yaşayan insanlar öylesine Samsung'u kötülemek için mi, evet bu sorun var diyor? Apple sahibi miyim ben?
Devam ediyor derken ? Daha yeni oldu daha yeni çıktı telefon

Bendede yok o sorun.

Devam etmiyor. Ben Samsung kullanıyorum ve hiçbir şekilde bulanık görüntü sorunum yok. Çektiğim videolar tamamen aynı netlik ve aynı akıcılıkta yüklenmekte. Eskiden 60FPS olan videolar 30FPS olurdu, artık 60FPS olarak yükleniyor. 4K videolar da yüksek bitrate ile sıkıştırılıp kalitesini kaybetmiyor. Eskiden düşük bitrate ile sıkıştırılırdı kalitesi düşerdi artık öyle değil.

Devam ediyor derken ? Daha yeni oldu daha yeni çıktı telefon

Genel olarak Android'den bahsediyorum. Ben çok spesifik, özel bir telefon için kullanmadığım sürece nasıl var diyebilirim? İlk mesajımda ''Samsung'' yazmışım, genel söylüyorum; bu S24, S25'te olabilir.

@THE KEROXEA @Shock Blast tamam arkadaşlar, siz de S25 veya S26 kullanıp bu sorun yoksa ben de böyle bir sorun yok deyip geçebilirsiniz. Ben Samsung'ta böyle bir sorun olduğunu bizzat gözümle gördüğüm için bu kadar rahat konuşuyorum ki internette benim söylediğimi destekleyecek bilgiler de var. En ufağından araştırma yapmayıp sadece AI'ye bile sorsan, Samsung son zamanlarda bu sorunu çözse de hâlâ bir iPhone seviyesinde değil diyor.

Onun dışında IPhone'un bataryasına kötü dersiniz ekranı 60Hz dersiniz ben buna yine katılırım. Benim şu an kullandığım telefon 120Hz arkadaşım da iPhone 15 var, çocuğun telefonundan MLBB oynadım ve akıcılığı gerçekten hissetmedim hani 60Hz ama o farkı hissetmedim belki yine bana Apple fanı muamelesi yapacaksınız ama durum bu @THE KEROXEA

Apple düşmanlığı yapmıyorum onu baştan söyleyeyim. Ben mesajımda kamera kısmında iPhone seviyesinde değil diye belirttim ki kimse burayı kullanmıyor da dedim zaten. Ama upload ederken kalite kesinlikle düşmüyor. Android'de harici yüksek kaliteli upload ayarı var onu açmamış kişiler de bunu sorun sanabilir.

Ancak eski düşük kalite sorunu normal upload işleminde olmuyor. Eğer Instagram kamerasına girersen ancak o zaman kalite kaybı oluyor.

Ben zaten 120Hz cihazımı 60Hz kullanıyorum bu bana problem değil ki oyunlarda 60 FPS mobil için gayet iyi bir standart. Sadece 60 bin lira verdiğimiz iPhone'da 120Hz olmasını beklerdik sonuçta 15 bin liralık Android cihazda 120Hz AMOLED ekran oluyor. Ayrıca iPhone'un bataryasına kötü demem. En stabil sistem Apple'da olduğundan pil ömrü küçük pil boyutuna göre çok uzundur. Sadece pil kimyasından kaynaklı döngü ömrü eskiden çok kısaydı (500 döngü) şimdi 15 serisi ile 1000 döngülük pillere geçtiler o zaman bence asıl kaliteli pilleri kullanmaya başladılar.

Okadar fiyata 1941 yılında çıkmış 60 hz teknolojisi koyarlarsa evet Samsung fanboyu olurum fakat Samsungun konuyla alakası yok sen konuyu açtın, şuan mesela Honor ile ilgili 1 şey deseydinde aynı yere gelicektı sonuç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…