Önceden Apple, her sene çiplerini ortalama %20 geliştirip sunuyordu, evet. Ancak bu sene gerçekten büyük değişiklikler yapıldı. Apple Intelligence için çok daha gelişmiş bir Neural Engine bulunuyor. Buna ek olarak GPU, donanım hızlandırmalı sinir ağı işleme yeteneği kazandı. CPU ve GPU ise önceki nesillere kıyasla çok daha güçlü hale geldi. Ben burada olanı olduğu gibi aktarıyorum. Uzun ve detaylı anlatmamın sebebi, herhangi bir özelliği eksik ya da yanlış aktararak kullanıcıya yanıltıcı bilgi vermemek. İnternette araştırdığınızda görebileceğiniz gibi, iPhone 17 serisi aslında bir kırılma noktası. Çünkü Apple uzun zaman sonra ilk kez bu kadar radikal değişiklikler yaptığı bir seri çıkardı.
“iPhone 14 Pro bugün kullanım için iPhone 17'den daha iyi telefon” derken neyi kastettiğinizi açıkçası anlayamadım. Üç nesil daha eski, daha zayıf pile, daha kötü kameraya ve daha geride bir çipe sahip bir cihaz, nasıl olur da daha güçlü bir cihazdan daha iyi sayılabilir? Kullanıcının imkânı varsa, kesinlikle iPhone 17'ye geçiş yapılabilir. Çünkü iPhone 17'nin iPhone 14 Pro'ya kıyasla eksiği yok, fazlası var.