iPhone bir deneyimdir. Bu yüzden bu karşılaştırmada her zaman iPhone 15 derim. Sayısal özelliklerin iyi olması bir iPhone için önemsizdir. iOS yeter. iOS estetik, minimal, göze hoş gelen ve yıllarca stabilitesini koruyan bir işletim sistemidir. Android gibi çorba değil.

iPhone bir deneyimdir. Bu yüzden bu karşılaştırmada her zaman iPhone 15 derim. Sayısal özelliklerin iyi olması bir iPhone için önemsizdir. iOS yeter. iOS estetik, minimal, göze hoş gelen ve yıllarca stabilitesini koruyan bir işletim sistemidir. Android gibi çorba değil.

iPhone estetiktir. Masaya çıkarıp elmayı koymaktan keyif alıyorum.Android telefonu elime aldığımda bir şeyler çözmeye çalışıyormuşum gibi hissettiriyor.

iPhone 15'teki de AMOLED ozunde, OLED diye pazarlaniyor sadece. Ana kameralar arasinda da ucurum fark hissetmezsiniz sanilanin aksine. Ikisi arasindan S25 daha mantikli bir tercih olur. SoC, telefoto ve panel kalitesi tarafinda ciddi bir fark var. Daha F/P bir urun oldugu kesin. Ama deneyim guzeldir, iOS deneyimlemek istiyorsaniz deneyin gitsin. Ikinci elde olu fiyata satilmayacaktir zaten.

iOS bana göre ilkelliktir. Dosya yöneticisi gibi konularda seni kısıtlayan, sideloading yapmana bile izin vermeyen, bloat bir arayüze sahip bir sistem. iPhone'lar size nasıl cezbedici geliyor gerçekten anlamıyorum.

Ayrıc Home Page gibi alanlara 1-2 farklı animasyon olunca iOS “minimal, estetik, göze hoş gelen” bir şey olmuyor.

Android’e de “çorba” diyorsanız... One UI veya MIUI tarzı bir arayüzle Android kullandıysanız size hak verebilirim. Ancak bir şirketin arayüzü yüzünden Android çöp falan olmuyor.

Bunun dışında S25, özellikle işlemci açısından iPhone 15’ten bariz şekilde üstün. Hissedilir fark yaşarsınız hocam.

Ayrıca bootloader kilidi açılabilen bir cihaz istiyorsanız Nothing Phone 3’e bakabilirsiniz hocam.

Buraya kararsız kaldım diye konu açma gereği duydum, sizin Apple fanboyluğunuzu dinlemek için değil.

İstememe sebebim şunlar;

Artık bootloader yok.
Geniş açıyla ana kameraya geçerken bile hala ton farkı var.
Arkadaşımın s23'ü gibi 2-3 güncelleme sonrası pilinin 3 saat sot vermesini istemiyorum.
Bazı Samsung cihazlarda ısıdan dolayı arka kapak kendini atıyor, ilerde bunun da olmasını istemiyorum. (Bakın S25 ailesinde var demiyorum, S20 FE gibi olabilir, korkuyorum demek istiyorum.)

Ayrıca 15'in elde tutuşu, uygulama stabillitesi daha çok hoşuma gitti desem yeridir. Samsung'a ön yargılı değilim, sadece istemiyorum. Zira şunu bilmekte fayda var bu fiyat bandında Pixel cihazlar TR'de olsaydı onları tercih ederdim.

Son düzenleme: