@BurakBirinci Kutu ve aksesuar bence bu ülkede konuşulması gereken son şey. İnsanlar asgari ve benzeri ücretler ile 3-6 maaş arası bir telefonu alıyor. 3-6 maaş bir telefona para sayarken, 300-500 liralık aksesuarlar çerez parası olmalı. Ayrıyeten yerinde sayıyor denilemez çünkü günümüz şartlarında doğrusal orantıda ilerliyor. Nitekim tabii ki teknoloji olarak major update görebilmiş değiliz.

Şöyle bir şey olmayacaksa önemi yok.

IMG_5962.webp

Şu firmanın bir yerini yalamasan biz de rahata ersek...
Saygını kaybetme, saygımı kaybetmeyeyim. Raporladım ama nedense rapor reddedildi, buradan yazmak istedim.

Apple, elindeki teknolojileri şu ana kadar satmayı başardı ancak piyasa doygunluğa ulaştı ve hiçbir yenilik yapmıyor tarzında eleştirilerin dozu arttı (bence öyle olmasa da). Dolayısıyla bir takım yenilik denemeleri stratejik olarak gelmek zorunda. Dinamik Ada bu denemelerden bir tanesiydi ve satış sonuçlarına bakıldığında iyi sonuç alınmış gibi görünüyor. Fiziksel tuş olmaması da heyecan yaratacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
@tarko kutu örneğinde doğayı koruyoruz diye çıkıp kutunun içerisinde birkaç kaç şeyi kaldırmalarına karşı ironi yapmıştım. Üstelik bu hareket yanlış hatırlamıyorsam değişiklik diye sunulmuştu. Olay aksesuar paralarını verip verememek değil.

Samsung gibi şirketlerin katlama teknolojisi vs. bu tarz değişikliklerle insanların karşısına çıkmaya başladı.

Apple ise son 5 senedir neredeyse aynı şeyleri yapmaya başladı. Kötülemeye çalışmıyorum ama rakiplerin gerisinde kalmaya başladığını belirtmeye çalışıyorum. Büyük değişiklikleri kimseden hemen beklemiyorum zaten.

@BurakBirinci Fold ile piyasaya çıkmış olabilir lakin bazı şeylerin tüketicide karşılığı yoktur. Apple hiçbir şey yapmadan bu şekilde devam edebiliyor ise başta işletim sistemi olmak üzere başlıca uygulamaların da bu işletim sistemleri ve aygıtlarda en iyi şekilde çalışıyor olması. Samsung gibi şirketler daha tüketiciyi okuyup buna göre bir şey sunamıyor. Kutu konusunu genel anlamda söylemiştim, üzerinize alınmayınız. Ülkede çoğu kişi o düşünceye sahip, çoğu da 1.5-2 yıla kalmadan ellerinde kalacak türde Android cihazlar kullanıyor. İşin ironisi de bu sanırım.

O zaman sensör veya dokunmatik alan koyarlar oyun telefonlarında olduğu gibi, fiziksel tuşları dâhâ mantıklı buluyorum.

Kontrolü zor olmaz mı biraz? Örneğin oyun oynarken veya 2 elle tutup video izlerken elimiz değse ekran kapanabilir. Çözümü bulunursa iş görebilir ama sırf hype için yapılmış olur.