- Makaleler
- 43
Öncelikle karşılaştırma yaparken yalnızca teorik pil sağlığına bakmak yeterli değil. Gerçek dünya kullanımında, sadece pil yüzdesi değil; yazılım optimizasyonu, ekran tipi, işlemci verimliliği ve kullanıcı alışkanlıkları da ekran süresini ciddi biçimde etkiler.
Dedikleriniz doğru, yanlış diyemem. Ancak, bunları ilk öncelikle kendinize söylemeniz lazım diye düşünüyorum. Zira, az önce %79 pil sağlığı olan bir iPhone 11 ile S23'ünüzü karşılaştırıyordunuz.
Ayrıca %95 üzeri pil sağlığı her zaman 6 saatin üstünde ekran süresi garantilemez çünkü iPhone 11'in LCD ekranı, eski nesil A13 işlemcisi ve iOS güncellemeleri sonrası artan arka plan tüketimi gibi faktörler performansı etkileyecektir bana kalırsa.
Şu ilk cümleyi o halde S22 içinde söyleyebiliriz, değil mi? S22'de 6 saati garantilemez çünkü 120 Hz ekran, düşük verimliliğe sahip bir SoC ve One UI 7 gibi farktörler performansı etkileyecektir. Söylediklerinizin karşılığı olarak: Burada daha çıkmamış bir telefondan yola çıkarak gereksiz bir tartışma döndüğünü yorumladım ben şahsen. Umarım bana katılırsınız