Eğer Apple Türkiye'de fiyatlandırmasını bu kadar yüksek tutmasa iPhone denilebilir ama arada bir Android ekosistemi kuracak kadar fark var halbuki yurt dışında fiyatlar çok yakın, benim önerim bekleyemem dersen S25 Ultra ama beklerim dersen S26u beklemeni öneririm.

Ben profesyonel bir karşılaştırma izlemiştim 300 bin liralık Sony kamera ile kapışıyordu S25 Ultra öyle söyleyeyim. Yok gece çekimidir ışıksız ortamdır. 500 bin liralık kamera da düşük ışıkta grainli çeker. Milyon dolarlık filmlere, kliplere 50 tane ışık getiriyorlar :D
Sosyal medyadaki kıyaslamalara pek inanmıyorum, platformlara yüklenen görüntü dosyaları sıkıştırılarak yükleniyor diye biliyorum yanlışım yoksa.

Sosyal medyadaki kıyaslamalara pek inanmıyorum, platformlara yüklenen görüntü dosyaları sıkıştırılarak yükleniyor diye biliyorum yanlışım yoksa.

Zaten her telefon için geçerli bu, dediğim videoda da tabii ki fark var ama altına yazmasan anlayamazsın tabii ki profesyonel bir iş için DSLR kamera alınır, sosyal medya mesela 1080p paylaşıldığı sürece kayıp olmuyor. Millet 12 MP ve 200 MP seçeneği görüyor fotoğraf kadrajını aaa 200 MP çekeyim diyor bilmiyor ki 12 MP daha keskin görüntü verir pikselleri birleştirdiği için. ISO, kelvin gibi kavramları bilmiyorlar Pro modunu kullanmayı bilmiyorlar. iPhone daha sarımtırak çekiyor daha hoş diyor kardeşim 2 bin kelvin yükselt aynısı oluyor zaten :D Ortamın ışığına göre de ISO'yu grain yapmayacak şekilde de ayarlarsın. Eline alıyor kamerayı açıyor dümdüz çekiyor buna göre şu iyi bu iyi diyor. Daha gelişmiş bir video çekilecekse 4K 60 FPS çekilip programdan 1080p exportlanması lazım mesela, bir çok bilgi var sürekli I phone tercih edenlerin çoğu teknolojiden çok anlamıyor.

@Şehsuvar Kementoğlu, elbette kamera veyahut performans gibi unsurları etkileyen çeşitli yazılımsal özellikler ve donanımlar var ama alt tarafı telefon, bu kadar para vermeye gerek yok. 😂
Elimdeki cihaz 6 yıllık, Xiaomi 15T veya S25 FE gibi dengi bir cihaz alıp bir 5-6 sene dâhâ kullanırım yeter bana.