- Makaleler
- 23
Doğru burayı atlamışım ancak buna rağmen 15 ile S23'ü kıyasladığımızda S23 daha iyi fotoğraflar çekiyor. Fakat 17 ile S26'yı kıyasladığında işler değişiyor.iPhone tarafı da 15-16-17'de aynı sensörü kullandı![]()
Konunun içinde telefoto kamerasını Samsung'da olup, iPhone'da olmadığını belirtmiştim ama haklısın yanlış anlaşılmasaya müsait olmuş. En ince detayına kadar düşünmedim.Kendini daha iyi kullanmıyor, böyle söylendiğinde Samsung'un eldeki donanımı çok iyi kullandığı/optimize ettiği gibi hatalı bir sonuç anlaşılabilir. S26'da bulunan ve görevi zoom yapmak olan telefoto sayesinde iPhone'a kıyasla bariz daha iyi zoom fotoğraflar çekiyor şeklinde belirtilse daha iyi olur.
Ben buna katılmıyorum. 4 GB RAM'li iPhone ile 8 GB RAM'li Samsung'dan daha iyi RAM kullanımına sahip. One UI'nin ne kadar fazla RAM kullandığını hepimiz biliyoruz.RAM kullanımı harika çalışmıyor, işletim sistemleri arasında felsefi fark ve arka plan uygulamalarının çatır çutur kapatılması farkı var. Eski telefonum olan iPhone 13 Mini ile 10 yıllık arkadaşımın S21 FE'sini kıyasladığımızda bariz olarak iPhone'un arka plana alınan uygulamaları RAM yetersizliğinden ötürü kapattığını gözlemledik.
Dediğim gibi üstüne durmadım fazla mikro detaylara. Genel geçer bir bakış açısı sunmak istedim. Samsung'un sunduğu özelliklerin iPhone'a gelmesi normal. Teknolojiyi geriden takip etmeyi seven bir marka Apple.Bu konu da detaylandırılabilir. 120Hz gibi Samsung'un S bilmem kaçtan beri sunduğu özellikleri de 16-17 farkı olarak dahil ediyor muyuz mesela?![]()
Evet, bu doğru. Kaynak olarak GSMArena'dan aldım fotoğrafları. İsteyen inceleyebilir. Ben ise yoğun ve sıcak renkleri soğuk ve ruhsuz renklere tercih ediyorum. Samsung ışığı beyaz renk veriyorken iPhone sarı ve loş bir şekilde veriyor. Göze daha gerçekçi geliyor.Açıkçası ben renk farkı dışında çok bir şey göremedim. Doğru yöntem iki fotoğrafı da hangi modda çekildikleriyle beraber Google Drive gibi sıkıştırma yapmayan platformlara yükleyip buraya link paylaşmanız olacaktır.
Ben iphone tarafına taraflı inceleme yapmadım açıkçası. Bu sene Apple tarafı daha iyi baz seri konusunda. Öyle olsaydı Samsung'u Exynos'tan dolayı yerden yere vururdum. Sadece Apple'ın avantajları fiyat dışında daha da yüksek. Ki Apple kendi masrafını da çıkarıyor zaman geçtikçe değer açısından.Bu ufak düzeltmeler dışında bana iPhone yönüne doğru hafif taraflı gibi gelen bir inceleme olmuş. Yine de başarılı, eline sağlık.
Beni takdir ettiğin için sağ ol. İlgine teşekkür ederim.