iPhone 17 yerine Samsung Galaxy S26+ almak mantıklı mı?

@PC Uzmanı, S25 serisinde tamamen Exynos olmama sebebi Samsung yetistiremedi. Normalde hepsinde 2500 olacakti ama istedikleri verime erisemediler.

Hocam artık ben buna da inanmıyorum Samsung tarafından resmi bir açıklama yapmadığı sürece daha Exynos tam bir Snapdragon kıvamında değilki S25 serisinde tamamen Snapdragon var Exynos da daha entegre modem yok daha fazla söze gerek yok zaten Exynos işlemcisinde belki yer kalmamıştır diyeceksiniz ama peki Snapdragon'da nasıl yer olabiliyor ki hem de daha fazla performans veriyor

@PC Uzmanı, hocam ona bakarsaniz Apple da modemi ayri tutuyor. Tek yapan Samsung degil.

Samsung SoC'de yer kalmadigi icin bu yola gecti. Bakin, modemsiz hali bile bu kadar buyuk:

Cunku Xclipse GPU ve Samsung NPU devasa yer kapliyor. Samsung da mecbur modemi cikardi.

Ayrica inanmayacak bir sey yok ki. Zaten Kore medyasindan bilgi tasiyorum. Samsung Foundry'nin her seyi orada geciyor, kendileri pek detayli aciklamiyor yoksa.

S25 serisinde 2500 bekliyorduk normalde. Ama 3nm surecleri berbat geciyordu. Verim orani %20 falandi. O halde islemci cikaramazlardi. Keyfi olarak Qualcomm'a kalmiyorlar yoksa.

Oha gerçekten çok büyük 141 mm nedir anladım ayrıca size inanıyorum kusura bakmayın yanlış anlaşıldıysam
Peki Snapdragon 8 Elite işlemcisi kaç mm onunda görüntüsü var mı acaba?

Oha gerçekten çok büyük 141 mm nedir anladım ayrıca size inanıyorum kusura bakmayın yanlış anlaşıldıysam
Yok, o manada demedim. Ama Samsung Foundry'yi diger dokumhanelerden daha siki takip ediyorum. Tekellik her zaman bizim zararimiza. TSMC'ye gore ne durumda olduklari onemli o sebepten. Apple bile Samsung'un dokumhanesini radarina almaya basladi. Olaya sadece Exynos gozuyle bakmamak lazim yani.

Ayrica inanmayabilirsiniz canim, neden inanmadiniz diyecek degilim ya? Elimden geldigince yardim etmeye calisiyorum sadece.
Peki Snapdragon 8 Elite işlemcisi kaç mm onunda görüntüsü var mı acaba?
Kusurati elersek 126 mm², bu da die shot'i. Incelemek istersiniz belki:

Görselde soldan ikinci olan 8 Elite Gen 5 zaten hocam.
Direkt 8 Elite'i soruyor hocam.

Görselde soldan ikinci olan 8 Elite gen 5 zaten hocam.

Yok düz Elite olanı demiştim S25 ultradaki.

Elbette her zaman rekabet iyidir yok size innanıyorum canım o konuda şüpheniz olmasın sadece Samsung'a Exynos 2500 işlemcisini yetiştirememesine inanmıyorum yani kasıtlı olarak daha iyi işlemciyi kullanmışlar diye tahmin ediyorum hem daha iyi bir işlemci Snapdragon olduğundan hem de daha fazla satış olsun diye.

Yani hemen hemen aynı 8 Elite gen 5 ile isteseler Exynos 2600 boyutunu küçültüp modem ekleyemezler miydi ki?

Son düzenleme:
Samsung'un kendi islemcisinden elde edecegi kar inanin satislardan fazladir. Size anlattigim gibi, isin guc gosterisi tarafi da var.
Yani hemen hemen aynı 8 Elite Gen 5 ile isteseler Exynos 2600 boyutunu küçültüp modem ekleyemezler miydi ki?
Maalesef. NPU neden buyuk bilmiyorum ama GPU'yu soyle anlatayim.

Samsung, mobil GPU'larinda AMD ile beraber calisiyor. RDNA2 ile basladiklari yolda RDNA4 mimarisine kadar gelindi. Tipki CPU'daki gibi az cekirdek, yuksek frekans riskini goze almayip cok cekirdek, dusuk frekans seklinde devam edildi. Bilmiyorsaniz 2600'un CPU cekirdegi sayisi da rakipleri gibi 6 ya da 8 degil, 10. GPU'da da 12 slotlu bir yapi tasarlanmis. Tam olarak 224 tane FP32 ALU yer aliyor. Bu sayi cogu (Hatta hatam yoksa hepsinden.) rakibinden fazla. Ayrica RT slotu da oldukca buyuk. AMD ile calismasinin en buyuk avantaji PC teknolojilerini mobile tasimasi. RT desteginde 2600 hem en verimli hem de en guclu yonga. Bunu amansiz buyuklukte birimlerle sagliyor.

Ek olarak SF2 sureci 2nm tabanli da olsa TSMC'nin guncel 3NP surecine gore daha dusuk transistor yogunluguna sahip. Yani TSMC, 3nm ve FinFET'e ragmen Samsung'un guncel 2nm'sinden daha dolu bir tasarim sunabiliyor.

Ek olarak SF2 sureci 2nm tabanli da olsa TSMC'nin guncel 3np surecine gore daha dusuk transistor yogunluguna sahip. Yani TSMC, 3nm ve Finfet'e ragmen Samsung'un guncel 2Nm'sinden daha dolu bir tasarim sunabiliyor.

Evet bende bundan dolayı Snapdragon 8 Elite'li S25 Ultra almayı istiyorum.

RT desteginde 2600 hem en verimli hem de en guclu yonga. Bunu amansiz buyuklukte birimlerle sagliyor.

Buna rağmen RT olarak en iyi olmalarına rağmen stabil değil istikrarlı FPS veremiyor çünkü fazlaca ısınma sorunu olasılığı var Exynos 2600 de.

@PC Uzmanı, GPU'da cache dusuk. Kolayca darbogaza giriyor. AMD arkasinda da olsa surucu destegi bir Adreno veya Mali durumunda da degil. Ayrica yapisal daha once konustugumuz birtakim sikintilar da yasiyor. Oyun icin iyi bir yonga olmadigi kesin ama cogu senaryo icin hala iyi bir yonga.

Hem oyun için olmadığı kesin harici modemde yok ee o zaman niye alalım değil mi yani gidip hem stabil işlemci hem de entegre modemli Snapdragon alınır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…