@PC Uzmanı, S25 serisinde tamamen Exynos olmama sebebi Samsung yetistiremedi. Normalde hepsinde 2500 olacakti ama istedikleri verime erisemediler.

Hocam artık ben buna da inanmıyorum Samsung tarafından resmi bir açıklama yapmadığı sürece daha Exynos tam bir Snapdragon kıvamında değilki S25 serisinde tamamen Snapdragon var Exynos da daha entegre modem yok daha fazla söze gerek yok zaten :D Exynos işlemcisinde belki yer kalmamıştır diyeceksiniz ama peki Snapdragon'da nasıl yer olabiliyor ki hem de daha fazla performans veriyor :D

@PC Uzmanı, hocam ona bakarsaniz Apple da modemi ayri tutuyor. Tek yapan Samsung degil.

Samsung SoC'de yer kalmadigi icin bu yola gecti. Bakin, modemsiz hali bile bu kadar buyuk:

Screenshot_20260616_104834_YouTube.webp

Cunku Xclipse GPU ve Samsung NPU devasa yer kapliyor. Samsung da mecbur modemi cikardi.

Ayrica inanmayacak bir sey yok ki. Zaten Kore medyasindan bilgi tasiyorum. Samsung Foundry'nin her seyi orada geciyor, kendileri pek detayli aciklamiyor yoksa.

S25 serisinde 2500 bekliyorduk normalde. Ama 3nm surecleri berbat geciyordu. Verim orani %20 falandi. O halde islemci cikaramazlardi. Keyfi olarak Qualcomm'a kalmiyorlar yoksa.

@PC Uzmanı, hocam ona bakarsaniz Apple da modemi ayri tutuyor. Tek yapan Samsung degil.

Samsung SoC'de yer kalmadigi icin bu yola gecti. Bakin, modemsiz hali bile bu kadar buyuk:

Eki Görüntüle 258359

Cunku xclipse GPU ve Samsung NPU devasa yer kapliyor. Samsung da mecbur modemi cikardi.

Ayrica inanmayacak bir şey yok ki. Zaten Kore medyasindan bilgi tasiyorum. Samsung Foundry'nin her seyi orada geciyor, kendileri pek detayli aciklamiyor yoksa.

S25 serisinde 2500 bekliyorduk normalde. Ama 3nm surecleri berbat geciyordu. Verim orani %20 falandi. O halde islemci cikaramazlardi. Keyfi olarak Qualcomm'a kalmiyorlar yoksa.

Oha gerçekten çok büyük 141 mm nedir anladım ayrıca size inanıyorum kusura bakmayın yanlış anlaşıldıysam :sağ::sol:
Peki Snapdragon 8 Elite işlemcisi kaç mm onunda görüntüsü var mı acaba?

Oha gerçekten çok büyük 141 mm nedir anladım ayrıca size inanıyorum kusura bakmayın yanlış anlaşıldıysam :sağ::sol:
Yok, o manada demedim. Ama Samsung Foundry'yi diger dokumhanelerden daha siki takip ediyorum. Tekellik her zaman bizim zararimiza. TSMC'ye gore ne durumda olduklari onemli o sebepten. Apple bile Samsung'un dokumhanesini radarina almaya basladi. Olaya sadece Exynos gozuyle bakmamak lazim yani. 🙏🏼

Ayrica inanmayabilirsiniz canim, neden inanmadiniz diyecek degilim ya? Elimden geldigince yardim etmeye calisiyorum sadece.
Peki Snapdragon 8 Elite işlemcisi kaç mm onunda görüntüsü var mı acaba?
Kusurati elersek 126 mm², bu da die shot'i. Incelemek istersiniz belki:

20260618_174021.webp

Görselde soldan ikinci olan 8 Elite Gen 5 zaten hocam.
Direkt 8 Elite'i soruyor hocam.