Mudur, S serisi alip sosyal medya platformlarinin tamaminda camur gibi cekme veya daha beter glitchleri yasamaktan iyidir yine 😁
Platformdan platforma değişiyor, TikTok'ta da Android cihazların daha iyi kamera performansı verdiğini duymuştum TAA kanalından.

Mesajım komple çürümedi ama olsun. iPhone deneyimdir. Deneyimin arttıkça fikrin de değişecektir. Alışkanlık terk etmek zordur, o yüzden konu sahibi arkadaşı anlıyorum. “1 saniyelik dönüştürme işlemi başladı, eyvah! Hayat bitti!”
Onlarca fotoğraf ve videoyla o 1 saniyeler birikip onlarca katı bekliyorsun. Yavaşlığı savunmanın tek bir mantıklı açıklaması yok. :)
Yavaşsa yavaş işte, sıvamak yerine sen de eleştirsen eksikleri keşke.

AOSP Nothing arayüzünün tadını ve sorunsuzlugunu aldiktan sonra sart olsun IOS'a donmem. 🤩
Aynı şeyi düşünüyorum. Saf Android UI'si kadar güzel UI yok.

Aosp, donanımsal açıdan en düşük donanımlı cihazlarda bile düzgün çalışıyor.

S serisi alip sosyal medya platformlarinin tamaminda camur gibi cekme veya daha beter glitchleri yasamaktan iyidir yine. 😁
🤡

iOS'ta sosyal medya uygulamaları (özellikle Meta'ya ait olanlar) stock Camera API'sini kullanıyor. Bu sayede iPhone'lar daha avantajlı oluyor — Meta gibi şirketler sağ olsun.

Android cihazlarda ise bu durum yok (sosyal medya platformları neredeyse hep custom pipeline/Camera2 API kullanıyor.) ve bu da yetmezmiş gibi, kullandığınız platforma yüklediğiniz görseller downscale görüyor.

Onlarca fotoğraf ve videoyla o 1 saniyeler birikip onlarca katı bekliyorsun. Yavaşlığı savunmanın tek bir mantıklı açıklaması yok. :)
Yavaşsa yavaş işte, sıvamak yerine sen de eleştirsen eksikleri keşke.
Yahu gönder tuşuna bastıktan sonra klavyeyi kapatana kadar bitmiş oluyor işlem. Ne yavaşlığı?

Neyse, uzatmak istemiyorum çünkü konu amacından sapmış görünüyor. Bu tartışmaların yeri burası değil gibi.

@Cyanogen, Tamam dedigimde yanlis olan bir sey yok, aksine sen de dedigime geliyorsun. Bu durumda Android tercih etmek zorunda kalip bir de Android ovecek birisi degilsen bence kendin ile celiskin kalmaz. Bu sey gibi, BMW’ye laf edip Renault kullanmak. Herkesin esit imkani olsa kimse Renault kullanmaz zaten.

Platformdan platforma değişiyor, TikTok'ta da Android cihazların daha iyi kamera performansı verdiğini duymuştum TAA kanalından.
Dostum, TAA gibi kaynaklari ciddiye almam mumkun degil. Keza kendisi de kulaktan dolma birkac forumun bilgisini kendi kullanicisina aktariyordur muhtemelen. Eskiden eglendiren adamdi, orasi ayri.

@Cyanogen, Tamam dedigimde yanlis olan bir sey yok, aksine sen de dedigime geliyorsun. Bu durumda Android tercih etmek zorunda kalip bir de Android ovecek birisi degilsen bence kendin ile celiskin kalmaz. Bu sey gibi, BMW’ye laf edip Renault kullanmak. Herkesin esit imkani olsa kimse Renault kullanmaz zaten.
Sen burada S serisi cihazların tamamına “glitch yiyor”, “çamur gibi çekiyor” diyerek sallamışsın.
Ben de bunun cihazın markasıyla değil, sosyal medya platformlarının (özellikle Meta’nın) uygulama politikalarıyla alakalı olduğunu söyledim.

Burada anlaşılmayacak bir durum yok.

Telefonların kamerası sadece Instagram’da story atmaya yaramıyor. Saf performans, kamera sensörleri ve ISP tarafında birçok amiral seviye Android cihaz, o çok sevdiğiniz iPhone’lara açık ara fark atar.

Ben İnstagram gibi platformları kullanan birisi de değilim gerekmediği sürece. Paylaşım yapsam bile fotoğraf kalitesi gram umrumda olmaz yani. 🙂

Ve evet, herkesin eşit imkânı olsa ben yine gidip Android alırım.
Sizler ise iPhone almaya devam edersiniz.

Son düzenleme:
Sen burada s serisi cihazların tamamına “glitch yiyor”, “çamur gibi çekiyor” diyerek sallamışsın.
Ben de bunun cihazın markasıyla değil, sosyal medya platformlarının (özellikle meta'nın) uygulama politikalarıyla alakalı olduğunu söyledim.

Burada anlaşılmayacak bir durum yok.

Telefonların kamerası sadece Instagram'da story atmaya yaramıyor. Saf performans, kamera sensörleri ve ISP tarafında birçok amiral seviye Android cihaz, o çok sevdiğiniz iPhone'lara açık ara fark atar.

Ben Instagram gibi platformları kullanan birisi de değilim gerekmediği sürece. Photo kalitesi gram umurumda değil yani. 🙂

Ve evet, herkesin eşit imkânı olsa ben yine gidip Android alırım.
Sizler ise iPhone almaya devam edersiniz.

S22 şu an kullanılamayacak durumda güncelleme desteği bitmek üzere. Fakat iPhone 11 hala kullanılır ve S25 ultradan daha stabil ve daha iyi fotoğraflar çekiyor sosyal medya için. Kolay gelsin.

Şu fotoğrafta dahi Apple'ın ne kadar önde olduğu belli. Android seven alır, kullanır. Ancak; Apple üst segmenttir. Sorunsuz deneyimdir. PCB şemasındaki yerleşimden bile belli. Hem daha az güç çekiyor hem de daha güçlü.

IMG_5637.webp

@Cyanogen, Bak guzel kardesim, senin israrla anlamak istemeyip de savunmaya calistigin marka model telefona o kadar para verip en basit gundelik aktivite olan sosyal medya platformunda sorun yasayacaksam bana gelip Meta’ya, Apple para yediriyor argumani sunamazsin. 10 yildir ayni bahane. Bu gibi soylemler ciddiye alinmaz. Ustelik bir problemi, sirf Instagram'a girmeyecek olman veya Instagram'a atacagin fotografi onemsemeyeceksin diye gormezden gelemezsin. Bireysel tercihlerini, Android'deki problemlerin üstüne örtemezsin. Ayrica kendim kullandim ve yasadim, bedava verilse tenezzul edip almam. Su yazdigima haklisin diyemeyecek kadar objektif ve real olmayan birisi varsa hic etiket atip vaktini de vaktimi de bosa harcamasin. Emote atip geçebilir direkt. Iyi forumlar.

Son düzenleme: