Hocam, neden bu konudan dolayı bu kadar tartışma çıkıyor ki? Eğer bu sorun sizin için kritikse iPhone kullanırsınız, değilse Android. Aynısı diğer arkadaş için de geçerli. Burada en çok işinize yarayacak model önemli; ona göre tercihte bulunmak lazım.@Cyanogen, Bak guzel kardesim, senin israrla anlamak istemeyip de savunmaya calistigin marka model telefona o kadar para verip en basit gundelik aktivite olan sosyal medya platformunda sorun yasayacaksam bana gelip Meta’ya, Apple para yediriyor argumani sunamazsin. 10 yildir ayni bahane. Bu gibi soylemler ciddiye alinmaz. Ayrica kendim kullandim ve yasadim, bedava verilse tenezzul edip almam. Su yazdigima haklisin diyemeyecek kadar objektif ve real olmayan birisi varsa hic etiket atip vaktini de vaktimi de bosa harcamasin. Emote atip geçebilir direkt. Iyi forumlar.
Detaylar
Kim cevapladı?mr.esat
Üstün
Android işin nirvanası, Linux Mobil. Yiyemeyeceğiniz nane yok, container kur Linux çalıştır, emulatör kur cihazi oyun konsoluna çevir...
Telefon bir cep bilgisayarıysa asla iOS gibi obez bir işletim sistemine sahip olmamalı, benim fikrim tabi. Basit ve temel işler dışında bir is yapmıyorsaniz iOS gayet stabil olabilir, ama bu onun kısıtlı ve bombastik şişman bir OS olduğu gerçeğini değiştirmiyor,
Custamizaton, Emulasyon, Ozgurluk.. Her konuda Android tur bindiriyor. Bana hitap etmiyor şahsen.
Telefon bir cep bilgisayarıysa asla iOS gibi obez bir işletim sistemine sahip olmamalı, benim fikrim tabi. Basit ve temel işler dışında bir is yapmıyorsaniz iOS gayet stabil olabilir, ama bu onun kısıtlı ve bombastik şişman bir OS olduğu gerçeğini değiştirmiyor,
Custamizaton, Emulasyon, Ozgurluk.. Her konuda Android tur bindiriyor. Bana hitap etmiyor şahsen.
Adamlar iPhone fanboylugundan iPhone 11'in kamerasi S25 Ultra'dan daha iyi demis. iPhone Android tartismasini ben bile yapmayi biraktim fakat iPhone fanboylarinin bir telefona bu kadar anlam yuklemesi gercekten asiri komik. 
Sosyal medyada camur gibi fotografmis, Apple babaniz fonluyor ondandir. Bir gun de aynadan cektiginiz fotograf hafif bulanik olsun da bir telefon almak icin kredi cekmeyin. Herkes influencer olmus.
Ayrica S serisinde gayet de Instagram'la entegre yapiliyor artik ve Samsung da bunu acik acik soyluyor. Herkes kendi kullandigini niye bu kadar uste cikartip kapitalist sirketlere musteri kazandirma pesinde anlamiyorum, herkes istedigini alsin.
Sosyal medyada camur gibi fotografmis, Apple babaniz fonluyor ondandir. Bir gun de aynadan cektiginiz fotograf hafif bulanik olsun da bir telefon almak icin kredi cekmeyin. Herkes influencer olmus.
Ayrica S serisinde gayet de Instagram'la entegre yapiliyor artik ve Samsung da bunu acik acik soyluyor. Herkes kendi kullandigini niye bu kadar uste cikartip kapitalist sirketlere musteri kazandirma pesinde anlamiyorum, herkes istedigini alsin.
Cyanogen
Üstün
- Makaleler
- 4
@tarko, hâlâ sorunun Android’de olduğunu savunuyorsun.
Güzel kardeşim, OS ayrımı yapan Meta gibi şirketler yüzünden Android veya o cihaz sorunlu hâle gelmiyor.
Apple’ın yıllardır Meta’ya para akıtması sonucu Android bu konuda bilinçli olarak dezavantajlı duruma düşürülüyor.
Siz ise buna “bahane” diyorsunuz.
@mr.esat, Android ile yapılabilirken çok sevdiğiniz iOS’ta sorun yaşayacağınız birçok şeyi zaten açıklamış. O kısma değinmeyeceğim.
Şunu da netleştireyim:
Gündelik aktiviteniz Instagram’da 50 tane fotoğraf paylaşmaksa, sizin iPhone kullanmanıza veya bireysel tercihinize ben niye karışayım?
Ben bunları, “Android sosyal medyada glitch yiyor” dediğiniz için yazdım.
Bir de: Sanki herkesin derdi sosyal medyada Photo kalitesiymiş gibi bir argüman sunup, sonra “Android sorunlu, bireysel tercihlerinle sorunları örtbas ediyorsun” diyorsun.
Meta'ın/diğer şirketlerin politikası yüzünden Android sorunlu olmuyor dedik. Ayrıca herkes sosyal medya platformu kullanmıyor.
Objektif olduğundan emin misin sayın “macOS moderatörü”?
Güzel kardeşim, OS ayrımı yapan Meta gibi şirketler yüzünden Android veya o cihaz sorunlu hâle gelmiyor.
Apple’ın yıllardır Meta’ya para akıtması sonucu Android bu konuda bilinçli olarak dezavantajlı duruma düşürülüyor.
Siz ise buna “bahane” diyorsunuz.
@mr.esat, Android ile yapılabilirken çok sevdiğiniz iOS’ta sorun yaşayacağınız birçok şeyi zaten açıklamış. O kısma değinmeyeceğim.
Şunu da netleştireyim:
Gündelik aktiviteniz Instagram’da 50 tane fotoğraf paylaşmaksa, sizin iPhone kullanmanıza veya bireysel tercihinize ben niye karışayım?
Ben bunları, “Android sosyal medyada glitch yiyor” dediğiniz için yazdım.
Bir de: Sanki herkesin derdi sosyal medyada Photo kalitesiymiş gibi bir argüman sunup, sonra “Android sorunlu, bireysel tercihlerinle sorunları örtbas ediyorsun” diyorsun.
Meta'ın/diğer şirketlerin politikası yüzünden Android sorunlu olmuyor dedik. Ayrıca herkes sosyal medya platformu kullanmıyor.
Objektif olduğundan emin misin sayın “macOS moderatörü”?
SHERLOCKED
Başarılı
Konu hakkındaki bildirimleri görmemişim, bayağı tartışma olmuş. Bu arada benim en basitinden şikayetim Android klavyesinin yanında çok kullanışsız bir klavyesi var. Panoya kopyalama bile yok.
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Kişiden kişiye göre değişiyor. Alışkanlık meselesi bence. Marka düşkünü adama son model cihazı ver yine tersine tersine konuşur söyler. Onun için her iki tarafta da illa ki yancı bir uygulama bir ayar vardır biraz karıştırıp öğrenmek kullanmak lazım.
Ben iPhone kullanıyorum. Yıllardır Android kullanıcısı olduğum için de bana güzel geliyor, daha pratik ve kullanışlı geliyor. Her telefonun kendine ait bir kusuru var.
S serisi telefonlar ve iPhone'un yeni telefonlarında bir yerden sonra gündelik olarak bir fark çok da gözükmüyor. Sesidir, hızıdır vs. zaten fark etmiyorsun. Tabii Android'in kendine ait pratik ve güzel kısayolları var ancak her gün deli gibi onu mu kullanıyorsun?
İkisinin de fanboyluğunu yapmanın manası yok, isteyen ve seven istediğini kullansın. Ben kamera, kullanış vb. olarak iPhone'umdan memnunum.
S serisi telefonlar ve iPhone'un yeni telefonlarında bir yerden sonra gündelik olarak bir fark çok da gözükmüyor. Sesidir, hızıdır vs. zaten fark etmiyorsun. Tabii Android'in kendine ait pratik ve güzel kısayolları var ancak her gün deli gibi onu mu kullanıyorsun?
İkisinin de fanboyluğunu yapmanın manası yok, isteyen ve seven istediğini kullansın. Ben kamera, kullanış vb. olarak iPhone'umdan memnunum.
SHERLOCKED
Başarılı
Dürüst olarak konuşmam gerekirse bazı kısayolları düşündüğümden fazla kullanıyormuşum.Ben iPhone kullanıyorum. Yıllardır Android kullanıcısı olduğum için de bana güzel geliyor, daha pratik ve kullanışlı geliyor. Her telefonun kendine ait bir kusuru var.
- Makaleler
- 4
Gayet pratik ben her işimi yapıyorum bu kullanıcı profili ile alakalı bir şey. Bana da Android hiç pratik gelmiyor mesela. Bence bu işer subjektif. Kaldı ki Android tarafı iPhone'u kopyalaya kopyalaya arada fark da bırakmadı. O Xiaomi'ye ne olmuş öyle...
SHERLOCKED
Başarılı
Gayet pratik ben her işimi yapıyorum bu kullanıcı profili ile alakalı bir şey. Bana da Android hiç pratik gelmiyor mesela. Bence bu işer subjektif. Kaldı ki Android tarafı iPhone'u kopyalaya kopyalaya arada fark da bırakmadı. O Xiaomi'ye ne olmuş öyle...
Genelde sanırım daha basit kullanıcılara hitap ediyor. Bana yaramadı.