Bir fotoğraf mı çektiniz? Birkaç saniye içerisinde bulutta.
Google Fotoğraflar da aynısını sağlıyor. Bu, Android cephesine kıyasla bir + değil. Güzel bir özellik olabilir, ama + sağlamaz. Karşılığı var çünkü.
Mac, Apple Watch gibi birkaç tane daha Apple ürününüz mü var? Cihazlar arası dosya aktarımı, bağlantı, ekosistem özellikleri müthiş iyi ve hızlı çalışıyor.
Google bunu da sağlıyor.
iPhone'unuzda bir metin veya fotoğraf mı kopyaladınız? Mac'inizde command + vyapmanız yeterli, kopyaladığınız metin veya fotoğraf direkt olarak yapıştırılıyor.
Metni Chrome üzerinden seçtikten sonra cihazlara gönder seçeneği Android'de de yine bulunuyor.
Kolunuzda Apple Watch'ınız mı takılı? Mac'inizin kilidini açmak için parola girmenize veya parmak izinizi okutmanıza gerek yok, çünkü cihazı direkt açabiliyorsunuz.
Bu Android'de yeni bir şey değil maalesef hocam. Bu da bir + değil.
AirDrop'dan bahsetmiyorum bile, ister iPhone'dan iPhone'a, ister Mac'ten iPhone'a, ister iPhone'dan Mac'e, dosyalarınızı, belgelerinizi ve fotoğraflarınızı saniyeler içerisinde paylaşabiliyor ve aktarabiliyorsunuz.
Size üzücü bir haber vereyim mi, bunun Android'deki ismi Quick Share. Öncesinde de Wifi Direct idi Samsung cihazlarda. 2013'de kullanıyorduk.
Daha üzücü bir şey söyleyeyim;
Artık Quick Share ve AirDrop ortak çalışabilecek
Ben de tüm yazılanlara ek olarak belirtmek istiyorum, Android Auto'yu Apple CarPlay'e kıyasla çok daha fazla beğeniyorum. Özelleştirme anlamında.
Bunu sadece, OK Google, konumu Bolu'ya ayarla veya Hey Siri, konumu eve ayarla anlamında düşünmeyin.
Android Auto'da normalde ekrandan içerik izleyemezsiniz, ufak bazı dosyalarla bunu da hallediyorsunuz. Sonra isterseniz Netflix, isterseniz HBO, isterseniz YouTube izlersiniz sıkıcı trafikte
Unutmadan ekleyelim, trafikte bir şeyler izlememeye özen gösterin. Ben durağan halden bahsediyorum.