Konumunuzu sürekli aç kapat yapmanız gerekiyor, sürekli açık tutunca da şarjı çok harcıyor. iPhone ve Mac gibi aygıtlarda ise; konum, izin verdiğiniz ve ayarladığınız sürece sadece ihtiyaç halinde otomatik olarak açılıyor, işini hallediyor ve yine otomatik olarak kapanıyor
Android'de açık olarak gözükür ama ihtiyaç dışında konum verisi toplanmaz. Yani konum açık olsa da aktif kullanım dışında şarj yemez.

Kolunuzda Apple Watch'ınız mı takılı? Mac'inizin kilidini açmak için parola girmenize veya parmak izinizi okutmanıza gerek yok, çünkü cihazı direkt açabiliyorsunuz.
Aynısını Xiaomi saatim de yapıyor :D

iPhone'da bir şey dinlerken Mac'te video açtığınız anda AirPods direkt olarak Mac'e bağlanıyor, kesintisiz dinleme yapabiliyorsunuz.
En dandik Bluetooth kulaklık bile bunu yapar.

Siri ile entegrasyon çok iyi, "Hey Siri, şu şarkıyı aç." "Hey Siri, sesi kıs." "Hey Siri, sonraki şarkıya geç." gibi komutlar çok işe yarıyor.
Google Asistan ile TV'yi açabiliyorum, otomobilimde müzik değiştirip yeni playlist açabiliyorum. Başka şeylerle gel hocam :D

Bir fotoğraf mı çektiniz? Birkaç saniye içerisinde bulutta.
Google Photos aynısını yapmıyor muydu ya? Çektiğim an upload edilir. Eğer mobil verin tarifeli ise Wi-Fi algılanınca otomatik yedekler. Ayarlayabilirsin.

Selam. Yakın zamanda Android'den IOS'a geçiş yaptım(ilk kez). Bazı quality of Life özelliklerini güzel bulsam da genel olarak Android'in pratikliğini aratıyor. Benzer deneyimlerinizi aktarırsanız bendeniz pek bir bahtiyar olurum.

IOS'un yazılımsal bazı özellikleri iyi o kadar onun haricinde donanımında tasarımında çok da öte gitmiyorlar ama yazılımıyla donanımının uyumu mükemmel işliyor şöyle söyleyeyim iOS kullanıcısı biri ICloud'una veri kaydediyorsa hatta üyeliği varsa elindeki iPhone cihazın bir önemi yok kırıldı parçalandı bir şey oldu her şeyi iCloud üzerine kaydettiği için PDF, mail, fotoğraf, dosya vb. verilerin yeni bir iOS cihazını alıp kurulum yaptığında yine elinin altında oluyor en güzel özelliği bana kalırsa bu ve bir de güvenliği, ben virüslü oyunu bilgisayarıma kurup hesaplarımı kaptırdım adamlar sadece iCloud hesabıma erişim sağlayamadı o gün Apple ürünleri benim güvenimi kazandı.
Android cihazları da çok severim ve beğenirim ancak benim ödemelerim bir yerde kayıtlı olduğu ve verilerim ele geçirildiği zaman sıkıntıya düşeceğim için iOS sistemden devam etmek mantıklı geliyor zaten benim gibi düşünenler iOS cihaz kullanmalı Apple fanboyları çıkıp da son model telefon alıp övünüyorlar telefonun bir özelliğinden bile adamakıllı faydalanamıyorlar biraz kullan zaman geçtikçe zaten alışacaksın ama alışamazsan da satarsın 2.el piyasası da canlı finansal anlamda da seni öldürmez.

Yahu gönder tuşuna bastıktan sonra klavyeyi kapatana kadar bitmiş oluyor işlem. Ne yavaşlığı?

Neyse, uzatmak istemiyorum çünkü konu amacından sapmış görünüyor. Bu tartışmaların yeri burası değil gibi.
Şu 5 dakikalık video için 4 dakika bekledim. Üstüne WhatsApp da bekletti. Bu saçmalığı savunmak nasıl bir akıl tutulmasıdır anlamlandıramıyorum. Android’de gönder diyorsun ve gönderiyor… Aksi bir durumun pratiklikle alakası yok. Alışmakla hiç alakası yok.

IMG_5867.webp

Bir fotoğraf mı çektiniz? Birkaç saniye içerisinde bulutta.
Google Fotoğraflar da aynısını sağlıyor. Bu, Android cephesine kıyasla bir + değil. Güzel bir özellik olabilir, ama + sağlamaz. Karşılığı var çünkü.
Mac, Apple Watch gibi birkaç tane daha Apple ürününüz mü var? Cihazlar arası dosya aktarımı, bağlantı, ekosistem özellikleri müthiş iyi ve hızlı çalışıyor.
Google bunu da sağlıyor.

iPhone'unuzda bir metin veya fotoğraf mı kopyaladınız? Mac'inizde command + vyapmanız yeterli, kopyaladığınız metin veya fotoğraf direkt olarak yapıştırılıyor.
Metni Chrome üzerinden seçtikten sonra cihazlara gönder seçeneği Android'de de yine bulunuyor.

Kolunuzda Apple Watch'ınız mı takılı? Mac'inizin kilidini açmak için parola girmenize veya parmak izinizi okutmanıza gerek yok, çünkü cihazı direkt açabiliyorsunuz.
Bu Android'de yeni bir şey değil maalesef hocam. Bu da bir + değil.

AirDrop'dan bahsetmiyorum bile, ister iPhone'dan iPhone'a, ister Mac'ten iPhone'a, ister iPhone'dan Mac'e, dosyalarınızı, belgelerinizi ve fotoğraflarınızı saniyeler içerisinde paylaşabiliyor ve aktarabiliyorsunuz.
Size üzücü bir haber vereyim mi, bunun Android'deki ismi Quick Share. Öncesinde de Wifi Direct idi Samsung cihazlarda. 2013'de kullanıyorduk.

Daha üzücü bir şey söyleyeyim;

Artık Quick Share ve AirDrop ortak çalışabilecek 😄

Ben de tüm yazılanlara ek olarak belirtmek istiyorum, Android Auto'yu Apple CarPlay'e kıyasla çok daha fazla beğeniyorum. Özelleştirme anlamında.

Bunu sadece, OK Google, konumu Bolu'ya ayarla veya Hey Siri, konumu eve ayarla anlamında düşünmeyin.

Android Auto'da normalde ekrandan içerik izleyemezsiniz, ufak bazı dosyalarla bunu da hallediyorsunuz. Sonra isterseniz Netflix, isterseniz HBO, isterseniz YouTube izlersiniz sıkıcı trafikte 🥳

Unutmadan ekleyelim, trafikte bir şeyler izlememeye özen gösterin. Ben durağan halden bahsediyorum. 😊

Objektif olmak gerekiyor. Şu anda iOS kullanıp daha önce Android tarafında Redmi veya M/A serisi Samsung gibi cihazlar kullanan, hatta en son 2010'da Android deneyimi olan ve şimdiki iOS cihazlarla karşılaştırarak "Android çöp" veya "1 sene sonra kasıyor" diyen çok insan gördüm. İki tarafın da enlerini denemeden yorum yapmak dar bir bakış açısı ve cahilce.

Android'de güvenliğini büyük ölçüde kendin sağlıyorsun. Elbette Play Store uygulamaları belli bir kontrole sahip ama dış kaynaklardan uygulama yüklüyorsan güvenliğinden sen sorumlusun. iOS'un kusursuz bir güvenliği var da denemez; zamanında patlayan iCloud hesaplarını hatırlamak yeterli.

Kendi açımdan bakarsam, hayatımda hiç iOS kullanmadım (parasından dolayı değil, tercih meselesi) ama arayüzünü ve akıcılığını beğeniyorum. Bu özellikleri şu anda Android cihazımda da elde edebiliyorum. iOS deneyimlemek isterim, ancak tek amacım Instagram veya içerik üreticiliği olmadığı için şu anda önceliğim değil. Sırf kamerası için yüksek para vermek yerine daha güçlü cihazlarla işimi görmek daha mantıklı geliyor.

Bir markanın fanboy'u olmuşsan, objektif olman zaten mümkün değil ki burada yorum yapanların geneli fanboy boyutuna ulaşmış. Objektif olamazsan kimse senin fikirlerini dikkate almaz çünkü o marka için sürekli savunma mekanizması geliştiriyorsun. Ayrıca aynı markanın birçok ürününü kullanıp ekosisteme tamamen dalmak isteyen bir kitle var ve çoğu kendi özgürlüğünü başkalarının ellerine verdiğinin farkında değil.

iOS'un kusursuz bir güvenliği var da denemez; zamanında patlayan iCloud hesaplarını hatırlamak yeterli.
Merhaba Barış Bey. Konuyu dağıtmak istemem ama siz bahsettiğiniz için bir cevap vermek istedim basitçe, uzatmadan.

Zamanında patlayan iCloud hesapları tamamen kullanıcıların kendi şifrelerinin güvenliğini sağlayamamasından dolayı olmuştu. Yani iCloud ya da Apple'da bir açık mevcut değildi. Düşününce zamanında Mark Zuckerberg'in Facebook hesabı da çalınmıştı ve şifresinin "dadada" olduğu açıklanmıştı. Şifrenin güvenliğini sağlayamazsan dünyanın en güvenli hesabı da çalınabilir, bu olay tamamen bundan ibaret aslında. :)

Bu arada elbette internete bağlı olan hiçbir nesnede %100 güvenlikten bahsedemeyiz, bu doğru. Ama Apple olabildiğince güvenli kalmak için hep kontrolü sıkı tutmuştur, bu gerçeği de görmezden gelmemek gerekir. Bilinçli kullanıcılar Android kullanırken de güvenlik sorunu yaşamazlar. Olay kullanıcıda bitiyor.

İyi akşamlar.

Zamanında patlayan iCloud hesapları tamamen kullanıcıların kendi şifrelerinin güvenliğini sağlayamamasından dolayı olmuştu. Yani iCloud ya da Apple'da bir açık mevcut değildi. Düşününce zamanında Mark Zuckerberg'in Facebook hesabı da çalınmıştı ve şifresinin "dadada" olduğu açıklanmıştı. Şifrenin güvenliğini sağlayamazsan dünyanın en güvenli hesabı da çalınabilir, bu olay tamamen bundan ibaret aslında. :)
Haklısın hocam. Aynısı Google hesapları için de geçerli zaten. Dururken kolay kolay Google hesapları çalınamaz çünkü. O kadar doğrulama aşaması var, düzgün korunursa her hesap güvenlidir.

Bu arada elbette internete bağlı olan hiçbir nesnede %100 güvenlikten bahsedemeyiz, bu doğru. Ama Apple olabildiğince güvenli kalmak için hep kontrolü sıkı tutmuştur, bu gerçeği de görmezden gelmemek gerekir. Bilinçli kullanıcılar Android kullanırken de güvenlik sorunu yaşamazlar. Olay kullanıcıda bitiyor.
Tüm olay bu aslında, olay kullanıcıda biter. Android'de bilinçsizce çok fazla kurcalarsan belki zararlı yazılım sokabilme ihtimalin var ancak iOS'ta bu ihtimal çok düşük. Bilinçli kullanıcı iki sistemden de virüs yemez ama bilinçsiz olan Android'de virüs yer iOS'ta yemez.

@Elma ısıran, @THE KEROXEA haklı olduğunuz yanlar var ancak güvenlik anlayışı kullanıcıyı absürt düzeyde kısıtlamak olmamalı. Dediğim gibi fanboy olan arkadaşların firmayı savunma mekanizması her yönde gelişmiştir, tartışmaya girmek ile uğraşamam.