Beyza Çelik

Üyecik
İş bulmada kolaylık sağladığını iddia eden şirketler var, bunlar güvenilir mi ve bunlara güvenebilir miyim? Şikayervar'dan baktığım zaman bunlara güvenmeyin tarzında yazılar yazmışlar.

Şansınıza bağlı ancak sahtedir muhtemelen. Güvenmeyin. Hele bir de para falan istiyorlarsa hiç muhatap olmayın. İş için de para vereceksek niye çalışıyoruz?

Galiba insanların kimlik numarası ya da IBAN numarası gibi bilgilerini istiyorlarmış.
Onlar zaten her yerde var da fotoğrafı verirseniz sıkıntı. Bence hiç güvenmeyin. Adam gibi gidin kariyer.net gibi sitelerde takılın. Linkedln profili yapın. Biraz kontak kurun. Network yapın. İş bu şekilde bulunur. Home office iş için de pek umutlanmayın. Şu an herkes oralara yöneliyor. O yüzden çağrı merkezlerine hep kaba, vasıfsız elemanlar geçiyor. Geçen 112'yi aradım. Kadın ne yapacağını bilmiyor. Ben yardım ettim kadına.

Aslında ne iş olsa yaparım da her yer deneyimli arıyor, iş bulmak zor gibi.
O da ülkenin sıkıntısı, ne yapalım. Bir şekilde finansal özgürlük kazanmaktan başka çare yok. Onun için de pek imkan yok. Her herde, her sektörde dolandırıcılar türedi. Bu yaşam koçluğu vs. işlerine de el attılar. Konudan alakasız ancak foruma galiba yeni üye olmuşsunuz. Ücretsiz olarak bir e-kitap yazdım. Onu yayınlıyorum. Profilime girip bir bakmanızı öneririm.

Foruma yeni üye oldum, internette biraz araştırma yaparken denk geldim. Teşekkür ederim, bakacağım. Her geçen gün, şu ülkeden ümidim kesiliyor.

Bu şekilde iş arayan birisi bulabilir aslında. Marketler, fast food restoranları gibi yerler kötü çalışma şartları sunsa da sizi işe alacaktır.
Emrullah hocam valla çok haklısınız. Sizinle tanışma hikayemiz biraz kötü olsa da her mesajınıza beğeni atıyorum. Diğer konularda görüşlerimiz ve fikirlerimiz uyuşuyor.

Emrullah hocam valla çok haklısınız. Sizinle tanışma hikayemiz biraz kötü olsa da her mesajınıza beğeni atıyorum. Diğer konularda görüşlerimiz ve fikirlerimiz uyuşuyor.
O konuda da belirttim, sizin özelinizde bir şey söylemek değildi amacım. Sadece şu son zamanlarda çıkan sosyal medya "borsacılarından" dolayı biraz temkinli yaklaşmak gerek. Zaten bende sizin diğer mesajlarınızdan gördüğüm kadarıyla olgun, hayatın gerçekliğiyle konuşan birisisiniz. Burası forum, kötü olacak bir durum yok, amaç insanlara yardımcı olabilmek.