Lise mezunuyum. Sağlık sebepleri yüzünden üniversite yalan oldu. Benim gidebileceğim yer zaten asgari ücret + sigorta olur. Onu da bulamadım.
Anadolu lisesi mezunu musun? Eğer öyleyse kendine bir meslek seçmen gerekir. Editörlük, içerik üreticiliği, yazılım geliştirciliği, web tasarımcılığı, grafikerlik vb.
Eğer benim kafam basmaz, boylu poslu bir insanım diyorsan silahlı güvenlik belgesi kendine çıkarttır. Önce fabrikalardan başlarsın, sonra da kamuya müracaat edersin. Ya da birden fazla sürücü ehliyeti almaya bak. Forklift, G sınıfı ehliyetlerle iş bulman rahatlaşır. Öteki türlü yok fastfood, giyim mağazası, saha satış, teknoloji mağazasında asgari maaşa çalışayım falan bunlar boş işler. Modern koleliliğin ve mobingin nirvana yaptığı mesleklerdir ve hiçbir gelecek kuramazsın. Hele bu devirde lise mezunu almıyorlar o tür mağazalara.

Engel oranınız kaç? Özel sektörde büro, ofis elemanı olarakta çalışabilirsin. Engelli kadrosuna alım fazlasıyla var. Ya da cctv elemanı olarakta müracaat edebilirsin.
%45 engel oranı var. Engelli almak zorundalar ama istediği tür engelli konusunda serbest. Olmuyor işte.

Şimdiye kadar 3-4 iş buldum ama hepsi network sayesinde maalesef. Bu yaz kendim bakındım 2 hafta bir şey bulamadım sonra yine bir abim aracılığıyla otele girdim. İşi bulmamda ve girişte süreci hızlandırdı o kadar. Çevre ne yazık ki çok önemli..

Vasfım yok desem yeridir. Eylül 2017'den beri bunla uğraşıyorum. Kendimi hiçbir alanda geliştiremedim. EKPSS sınavı var. Son çarem orası gözüküyor.

Aynen öyle.
Bu döngüden kurtulmak için son çaren olana sınava sıkıca çalışmalısın hocam. Maddi olarak seni zorlamıyorsa işe girmeyi sınava kadar ertele.