SS8050'nin cikis akimi 1.5A ve bu oldukca fazla. Simdi 2 secenegimiz var:
  • Ya da yine cikis akimi 0.6A bir adaptor bulup onu devrede kullanacaksiniz eger boyle yapalim dersen hic transistor ile de ugrasmayabilirsin sadece pot kullanirsin.
Konuyu güncellemeyi unuttum; fanların sayısını 5'e çıkarmıştım.

Toplam 1.05A oldu ve üstüne fanların birinde LED aydınlatma var. Bu yüzden 12V/2A adaptöre geçtim.
  • 3x 12V/0.15A
  • 2x 12V/0.30A

O zaman kararımdan vazgeçtim, dediğiniz gibi elektronik devre kartıyla bu işi yapalım.

Lakin yine fiziksel çevirmeli bir düğme ile fanların hızını kontrol etmek istiyorum.
Neler yapabiliriz?

@Yuki Arduino ile pot'u sağlıklı şekilde kullanabilecek miyim? Bunun için yine transistörler mi lazım yoksa Arduino üzerinde bu görevi yapan başka elemanlarla mı olacak?

Buna göre istediğim dirence sahip pot'u alabilir miyim yoksa 1K, 10K gibi seçim yapmalı mıyım?

Son düzenleme:
Bunun için yine transistörler mi lazım?
Evet lazim olabilir cunku ozellikle Ardunio Uno'nun dijital pinleri cok dusuk akimlari kaldirabiliyor.

Buna göre istediğim dirence sahip pot'u alabilir miyim yoksa 1K, 10K gibi seçim yapmalı mıyım?
Burada 10K-20K secersen kontrol hassasiyeti daha cok olur eger hassas seviyede ayar yapmak istiyorsan 20K yeterince uygun.

@Yuki Peki fanların PWM ve Tachometer kablo bağlantılarına ihtiyacım olacak mı? Ona göre kablolama yapacağım şimdi.

image.webp

PWM'i Arduino uzerinden alacaksin zaten.

Fanların PWM kablosuna da mı ihtiyacım yok?
Sadece + ve - kablosu mu gerekli?

Elektroniği denemek amaçlı geçici bir kutu üzerinde bağlantıları kurdum. Yeni bir düzeneğe geçene kadar böyle iş görüyor. Bu yüzden bağlantılara çok özenmedim.

@7070 @Vavien. @Yuki Yardımlarınız için gönülden teşekkür ederim.

IMG_20240609_131910_125.webp

IMG_20240609_131957_648.webp

IMG_20240609_132151_770.webp

Bu arada yeni bir konu açtım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu güncellemeyi unuttum; fanların sayısını 5'e çıkarmıştım.

Toplam 1.05A oldu ve üstüne fanların birinde LED aydınlatma var. Bu yüzden 12V/2A adaptöre geçtim.
  • 3x 12V/0.15A
  • 2x 12V/0.30A

O zaman kararımdan vazgeçtim, dediğiniz gibi elektronik devre kartıyla bu işi yapalım.

Lakin yine fiziksel çevirmeli bir düğme ile fanların hızını kontrol etmek istiyorum.
Neler yapabiliriz?

Ben fan hızı kontrolü için bunu kullanıyorum.