Doge
Yetkin
- Makaleler
- 1
Mesaj hatalıydı, düzelttim.Elindeki adaptorun cikis akimi mi bu? Yoksa fanlar ile karistiriyor olmayasin.
Adaptörün çıkış akımı: 1A
Mesaj hatalıydı, düzelttim.Elindeki adaptorun cikis akimi mi bu? Yoksa fanlar ile karistiriyor olmayasin.
Tamam, gerekli transistörlerle beraber bu potansiyometre bağlantısını yapmaya çalışacağım.Dusundugum gibi power rating'i oldukca az, dedigim gibi ya transistor ile ya da farkli bir elemanla pot'un giris akimini kucultmen gerekecek.
Evet dogru, fazla akim verdiginiz icin yandi ki dun yazmistim zaten.@Yuki Pot'un yanmasıyla ilgili olarak sormuştum aslında. Satıcı doğru mu söylüyor?
Önerilerinizi dikkate alıyorum ama bu ufak projeyi planlarken elimdeki imkânlarla, basit yöntemlerle ve masrafsız şekilde yapmak istemiştim. Eğer mümkünse hâlâ potansiyometre ve transistör kullanarak 'ilkel' yöntemlerle yapmak istiyorum. Elektronik devre kartı, çip kullanmak bunu basitlikten öteye götürüyor kanımca. Biraz da kolaya kaçmak gibi.Normalde evet mikrodenetleyici ile yapmak daha saglikli ama siz daha basit olsun istiyorsunuz diye bahsetmedim hic, PWM kontrol karti dedigimiz aslinda buradaki bahsettigimiz tum elemanlarin tek PCB'de toplanmis hali, size ise sadece yuku (fanlari) baglamak kaliyor.
Eger bu sekilde devam edelim derseniz Ardunio'da kullanabilirsiniz.
Aslinda tam tersi devrede daha cok ara eleman kullanmaniz gerekecek yani daha kompleks bir devre yapisi olacak, bir de isin icine biraz programlama girecek.Elektronik devre kartı, çip kullanmak bunu basitlikten öteye götürüyor kanımca. Biraz da kolaya kaçmak gibi.
SS8050'nin cikis akimi 1.5A ve bu oldukca fazla. Simdi 2 secenegimiz var:Elimde 8050 model transistörden iki tane var. Potansiyometre devresi için başka neler gerekiyor?