Rehber İşlemci Turbosu nasıl kapatılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kedicik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Voltajı azaltmak bilgisayara elektroniksel zarardan başka bir şey değildir. Stabilize isteniyorsa arka planda gereksiz sistem uygulamaları kapatılarak performans artışı sağlanabilir.

Gereginden fazla işlemci voltajını azaltırsanız donma veya siyah ekran görürsünüz (bizzat kendim denedim) işlemcinin tolere edebileceği minimum voltaja kadar veya bir tık üstüne kadar düşürmekte sorun yoktur gördüğüm kadarıyla ) eski sistemim AMD Phenom IIX4 955 Black Edition idi ve anakartım ASUS M5 A97 l. E idi. Bu anakartta fabrika çıkış voltaj değeri 1.40 idi ve işlemcim deli gibi ısınıyordu kışın bile soğuk odada 62-63 idi. Kaldı ki bu işlemci için üreticinin belirlediği termal margin 65 C idi. Ben yıllarca yakmadan nasıl kullandım hayret ediyorum. Sonra forumlardan undervolt olayını öğrenip 1.25 voltta işlemciyi stabil şekilde çalıştırmayı başardım ayrıca güvenlik payı olarak 1.275 voltta bıraktım. Stabil şekilde uzun yıllar kullandım.

Bu kadar şeye gerek yok güç planı düzenleden en yüksek işlemci durumunu 99 yapmak yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…