22809

Deneyimli
Makaleler
3
Bilgisayarın çalışmasını sağlayan şey hakkında, yani işlemci hakkında nasıl her şeyi öğrenebilirim? Güzel bir kaynak var mıdır?

İşlemciler konusunda kendimi nasıl geliştirebilirim? Yani işlemciler hakkında her şeyi öğrenip işlemci uzmanı olmak istiyorum. Forumda her kategorinin bir uzmanı var ya, işte öyle.

Google’a sormak da bir yere kadar. Sadece Google’da aratıp öğrenilecek bir şey değil. Yapay zekânın yanlış bilgi verme ihtimali var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci uzmanından kastın nedir ? İşlemci yapımında ve çalışma prensibinde en temel şey fiziktir. Ben büyüyünce işlemci üretecem kafasındaysan deli gibi fizik-kimya-elektronik oku akademik olarak bunlardan birinin okulunu bitir ve ilerle.

Yok ben genel kültür olsun, ben bilgisayarcıda çalışacam onun için bir şeyler öğreneyim diyorsan internette bir sürü kaynak ve yapay zeka var.

Bilgi ve beceri hap gibi bir şey değildir, atayım bir tane bilgili yetenekli olayım gibi bir dünya yok. Google'a sormak bir yere kadar değildir. Gece gündüz araştırırsın çok meraklıysan, kaynaklar bitmez ömrün yetmez.

Başlangıç için ufkunu açmak gerekirse bu videoyu altyazılı izleyebilirsin:

O ufacık cihazı üretirken neredeyse bütün pozitif bilim dalları dibine kadar suyu çıkarılana kadar kullanılır ve devasa ekipler, kaynaklar kullanılır.

Bilim tek kelimeden ibaret basit bir şey değildir, yüz yıllarca gelen bilgi birikimidir. Yani o işlemciler üretilirken en az 1000 yıllık bilgi birikimi kullanılıyor.