zelevinn

Uzman
Merhabalar bugün fark ettiğim sorun üzerine Cinebench ile sıcaklık testi yaptık. İşlemci çekirdekleri 88 85 derece arası gezerken Core 3 çekirdeği 97-98 derecelere kadar çıkıyor. Sebebi ne olabilir? Cihaz Lenevo LOQ, i5 12450HX işlemci var.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (12).webp
    Ekran Görüntüsü (12).webp
    225,5 KB · Görüntüleme: 153
Son düzenleyen: Moderatör:
Üzerindeki metal plaka temas etmiyor olabilir. Aklıma tek bu geliyor. Performans çekirdeği diyecem ama diğerleri normal.

Daha çok üretim hatası gibi duruyor. Çok nadir görülen bir durum değil açıkçası. Çekirdekler genelde IHS'in ortasındadır ve dip dibedir. Plakanın bir kısmına düzgün temas edip de tek bir çekirdeğe etmemesi imkansız gibi bir şey. Benzer durum @deadfellow 'un işlemcilerinden birinde de vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sorun buysa çözümü yok.

Üzerindeki metal plaka temas etmiyor olabilir. Aklıma tek bu geliyor. Performans çekirdeği diyeceğim ama diğerleri normal.
Alalı neredeyse 6 ayı geçti. Acaba termal macunda sıkıntı var mı diye düşündüm, fakat o zaman genel bir ısınma problemi çıkmaz mıydı?
Daha çok üretim hatası gibi duruyor. Çok nadir görülen bir durum değil açıkçası. Çekirdekler genelde ıhs'in ortasındadır ve dip dibedir. Plakanın bir kısmına düzgün temas edip de tek bir çekirdeğe etmemesi imkansız gibi bir şey. Benzer durum @deadfellow'un işlemcilerinden birinde de vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sorun buysa çözümü yok.
Peki bu sıcaklıklarda kullanmam bir sıkıntıya sebep olur mu? Yoksa görmezden mi geleyim?

Alalı neredeyse 6 ayı geçti. Acaba termal macunda sıkıntı var mı diye düşündüm, fakat o zaman genel bir ısınma problemi çıkmaz mıydı?

Peki bu sıcaklıklarda kullanmam bir sıkıntıya sebep olur mu? Yoksa görmezden mi geleyim?

Cinebench günlük kullanımda binebilecek yükten çok fazlasını bindiriyor ve bunu all core olarak yapıyor. Dolayısıyla işlemcin normalden fazla ısınıyor. Günlük veya oyun ağırlıklı kullanımda bu kadar ısınacağını sanmam. Görmezden gelinebilir.

Cinebench günlük kullanımda binebilecek yükten çok fazlasını bindiriyor ve bunu all Core olarak yapıyor. Dolayısıyla işlemcin normalden fazla ısınıyor. Günlük veya oyun ağırlıklı kullanımda bu kadar ısınacağını sanmam. Görmezden gelinebilir.
BF2042 veya God of War oynarken de gördüm ne yazık ki bu sıcaklıkları.

Merhaba bugün fark ettiğim sorun üzerine Cinebench ile sıcaklık testi yaptık. İşlemci çekirdekleri 88 85 derece arası gezerken Core 3 çekirdeği 97-98 derecelere kadar çıkıyor. Sebebi ne olabilir? Cihaz Lenovo LOQ, i5 12450HX işlemci var.

Çekirdeğin biri çok verimsiz çalışıyor, Core 3'ün çektiği voltaja bakar mısınız? Diğer performans çekirdeklerinden ne kadar farklı.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (13).webp
    Ekran Görüntüsü (13).webp
    246,1 KB · Görüntüleme: 62
BF2042 veya God of War oynarken de gördüm ne yazık ki bu sıcaklıkları.

Yani laptoplar genelde bu sıcaklık bandında çalışır ama 96 derece bayağı fazla. Stand alıp 90 altına indirebilirsen pek bir mesele kalmaz. Genel sıcaklığı azaltarak bir nebze çözüm bulursun ama diğer çekirdeklerle arasındaki farkı kapatamazsın maalesef. Üretim hatası çünkü.