İsrail-Filistin savaşı asimetrik savaş mı gerilla savaşı mı?

Camel

Başarılı
Makaleler
3
Yer
Türkiye
Merhaba,

İsrail-Filistin savaşı asimetrik savaş olarak mı sayılmakta yoksa gerilla savaşı mı sayılıyor?

Asimetrik savaş: Savaşçıların birbirleriyle araç, güç, taktik veya kompozisyon bakımından zıt olduğu her türlü savaştır.
Gerilla savaşı: Özellikle gayri nizami taktikler kullanan savaşçılar ve düzensiz silahlı kuvvetlerle yapılan savaşları ifade eder.

Bu Hamas'ın hangi sınıfa dahil edildiği ile de alakalı sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

İsrail-Filistin savaşı asimetrik savaş olarak mı sayılmakta yoksa gerilla savaşı mı sayılıyor?
Savaş değil, Hamas denilen örgütü İsrail yönetiyor, oradaki halkı katletmenin bahanesi. Adamlar Filistin'de 2006 dan beri seçim yaptırmıyor. Demokrasinin değerini anlayın. Bir örgüt bir ülkede legal olarak kabul edilemez. Bu mesaj da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edenlere kapak olsun.

Sistemli bence. Ama her iki taraf masum değil. O yüzden ben taraf tutmuyorum. Orada ki masum insanlara üzülüyorum. Her iki taraf haksız. Toprakları 50-50 bölüşsünler bizde kurtulalım.

Bence savas bile degil. Buyuk ihtimalle Hamas Israil'in bahanesi sadece. Israil'e bir sey yapamayacaklarini hatta biraz bahane verirlerse kalan topraklarini kaybedeceklerini biliyorlardi Hamas'in yaptigini anca bir gerizekali yapar ya da hain.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt