Türkiye genelinde böyle maalesef çok iş az para ama yapacak bir şey yok hayat şartları dersler le aran ise üniversite ya da KPSS çalış derim. İyi kötü bir puan alıp bir şeyler yaparsın ya da üniversite bir meslek bölümü.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Hocam şimdi gerçekçi olalım, her yıl milyonlarca öğrenci giriyor işsizlik oranı da bir o kadar artıyor. Üniversite ben de okuyacağım ama bu da bir gerçek yani.
Check Engine
Becerikli
- Makaleler
- 1
Türkiye genelinde böyle maalesef çok iş az para ama yapacak bir şey yok hayat şartları dersler le aran ise üniversite ya da KPSS çalış derim. İyi kötü bir puan alıp bir şeyler yaparsın ya da üniversite bir meslek bölümü.
Ben zaten YKS ye çalışıyorum hocam, sıkılmayayım evde diye 2-3 günlüğüne girdim hakkımı alamadım çıktım.
Winner
Üstün
Çalışamıyorsa üniversiteye gitmeli.Hocam şimdi gerçekçi olalım, her yıl milyonlarca öğrenci giriyor işsizlik oranı da bir o kadar artıyor. Üniversite ben de okuyacağım ama bu da bir gerçek yani.
Argo
Uzman
Saçma salak atanılamayan ve zırt üniversitesi pırt fakültesi bölümünden mezun olmadığın sürece ve de kendini üst düzey şekilde geliştirdiğin sürece seni havada kaparlar. Örneğin Tıp bölümünden mezun olup da TUS'dan sağlam bir puan alıp etrafta işsiz gezeni gördün mü? Sanmam.Hocam şimdi gerçekçi olalım, her yıl milyonlarca öğrenci giriyor işsizlik oranı da bir o kadar artıyor. Üniversite ben de okuyacağım ama bu da bir gerçek yani.
En dogru olani yapmissin fakat yine dayan bence belki ikinci ay gunluk 1000 lira alirdin almazsan cikarsin.
muhammetscq
Çalışkan
Ben zaten YKS'ye çalışıyorum hocam, sıkılmayayım evde diye 2-3 günlüğüne girdim hakkımı alamadım çıktım.
İyi yapmışsınız hocam. Bende bir bilgisayarcıya girmiştim ama ortamı, iş ahlakı ve diğer şeyler yerlerdeydi üstüne iş yerinde verilen yemekten zehirlenince ve son olarak arayıp izin almama rağmen niye bir gün gelmedim diye tonla hakaret işitince bıraktım.
Maalesef bizim iş verenlerin çoğunda iş ahlakı ve saygının zerresi yok. Neden büyüklerimizin "memurluk altın meslektir" dediğini artık daha iyi anlıyorum.
ALCYONEUS
Uzman
Arkadaşlar merhaba, öncelikle yaşım 17, buna göre yorum yapmanızı isteyeceğim. Açık lise öğrencisiyim, boş vakitlerde işte çalışayım diyorum.
Bütün işi bana veriyorlar; yemeği, suyu bile yok, oturtmak bile istemiyorlar ve 5 saat çalışmamın karşılığında 200 lira verdiler, ben de işi bıraktım. (yaptığım iş garsonluktu.)
Sizce sorun bende mi, ben mi çalışamıyorum yoksa doğru işi mi bulamadım?
Sorun firavunluk taslayan patronunda.