Dün işten çıktım ve neredeyse herkese yaptıkları gibi bana da 46 koduyla çıkış vermişler. Bunun bir çözümü var mı, uğraşmalı mıyım? Yoksa çok da önemli bir şey değil mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
İş ilişkileri taraflar arasında özgürce kurulduğu için bu konuda net bir şey söyleyemem. Bazı işverenler iş başvurularında SGK hizmet dökümü talep edebiliyor, önceki iş yerinden neden ayrıldığınızı merak edebiliyorlar. Yine de E-Devlet üzerinden oluşturulan hizmet döküm cetvelinde yazmıyor olabilir çıkış kodunuz. Bu yüzden talep eden olursa bile bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Talep etmeyen bir işveren olduğu senaryoda da zaten herhangi bir sorun yok.Kusura bakmayın hocam unutmuşum dünden kalmış. Hocam peki iş bulamamama sebep olur mu bu durum? Çünkü dava masraflarını asla karşılayamam maalesef.
Her şey için teşekkürler hocam.İş ilişkileri taraflar arasında özgürce kurulduğu için bu konuda net bir şey söyleyemem. Bazı işverenler iş başvurularında SGK hizmet dökümü talep edebiliyor, önceki iş yerinden neden ayrıldığınızı merak edebiliyorlar. Yine de E-Devlet üzerinden oluşturulan hizmet döküm cetvelinde yazmıyor olabilir çıkış kodunuz. Bu yüzden talep eden olursa bile bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Talep etmeyen bir işveren olduğu senaryoda da zaten herhangi bir sorun yok.
İşveren bunu istiyorsa demek ki önceki iş yerinden neden ayrıldığınızı merak ediyor ve buna göre bir değerlendirme yapmak istiyor. Sizi işe alıp almamakta özgür, herhangi bir şeye zorlayamazsınız. Bu yüzden umarım herhangi bir sorun yaşamazsınız diyeyim.Her şey için teşekkürler hocam.
@Şişman Adam, Hocam hizmet dökümünü belgeye çıkarınca eklendi çıkış kodları en sağda var. Direkt işverene vereceğim, hizmet dökümü dosyasında yazacak yani 46 olduğu. Bu bir sorun olur mu ya?

SGK başvurusu ile yapılamayacağını söylemiştim aslında ilk mesajımda. Dava açmaktan başka çareniz yok.@Şişman Adam, Hocam şu doğru mu?
Eki Görüntüle 183794
Hocam bir de dava açmak maddi olarak ne kadar tutar tahminen?
Teşekkürler hocam. O kadar zengin insanlar şu ufak insanların hayatlarıyla oynuyorlar. Umarım ileride bir sorun yaşamam.SGK başvurusu ile yapılamayacağını söylemiştim aslında ilk mesajımda. Dava açmaktan başka çareniz yok.
Dava masrafları her davaya göre ve davada yapılan işlemlere göre değişiyor. Yani davalar bir süreç ve masraflar da bu sürece yayılmış gibi düşünün. Ancak dava açılış masrafı ortalama 4.000-4.500 TL tutacaktır şu an için.