Yer
Kaer Morhen
İzin kullanmadan tam 26 gün sigortalı önceki 6 gün sigortasız şekilde bir petrolde çalıştım. 8 Eylül'de çıktım ama ne maaşımı ne de izin kullanmadığım günlerin ücretini alabildim. Dava açacak maddi durumum yok. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak sizin ilk yılınızda zaten bir izin hakkınız yok. Haftada 7 gün çalıştığınızı söylüyorsanız bu mesaiye girer tabi ülkemizde bunu pek takan yok. Neyse maaşınızın yatırılması konusunda firmalar son zamanlarda maaşlara faiz işletmek için yatırabildiği kadar geç yatırıyorlar. Yani ayın 20'sini bulabiliyor eğer başka bir çalışan ile samimiyetiniz varsa ona maaşının e zaman yattığını sorabilirsiniz büyük ihtimalle sizin de o zaman yatar.

İlk olarak sizin ilk yılınızda zaten bir izin hakkınız yok. Haftada 7 gün çalıştığınızı söylüyorsanız bu mesaiye girer tabi ülkemizde bunu pek takan yok. Neyse maaşınızın yatırılması konusunda firmalar son zamanlarda maaşlara faiz işletmek için yatırabildiği kadar geç yatırıyorlar. Yani ayın 20'sini bulabiliyor eğer başka bir çalışan ile samimiyetiniz varsa ona maaşının e zaman yattığını sorabilirsiniz büyük ihtimalle sizin de o zaman yatar.
Adamlar sıkıntılı. Çıkışımı 46 ile verdiler. Whattsapp'tan engellediler. Ben peşine düşmediğim sürece para falan yatırmazlar.

Bu Türkiye de hemen hemen herkesin yaşadığı bir durum. Son ay çıktığın maaşı vermemek için türlü bahanelerle işi yokuşa sürerler.

Adamlar sıkıntılı. Çıkışımı 46 ile verdiler. WhatsApp'tan engellediler. Ben peşine düşmediğim sürece para falan yatırmazlar.

Öncelikle avukat değilim sadece yoğun avukat dolu bir çevrede yaşayan normal bir bireyim. 46 ile çıkış verilmesinin maaşınızı almanıza bir engel olmadığından eminim bu olay sadece kıdem tazminatını ve işsizlik maaşını engelliyor. Ödemezse sürüm sürüm süründürebilirsiniz ek olarak madde 46 hakkında bildiğim kadarıyla kanıtlanması gereken bir durum dolayısıyla mahkemeye başvurursanız yine tazminat kopartabilirsiniz. Yani tek şeyiniz maaş ise maaşınız ay sonuna kadar yatar ama 46 yazmasını istemiyorsanız kesinlikle hakkınızı arayın. Bazı avukatlar duruma bağlı ücret almayıp tazminattan kesinti falan yapabiliyor belki o tarz bir iş yapabilirsiniz.