Merhaba. 22 yaşında bir erkek olarak 2 senedir PC mühendisliği okuyorum. 1 sene de Erasmus ile İtalya'da bulunma fırsatım oldu. Şu anda ise kaydımın olduğu okulda kaydım duruyor ama devam etmiyorum ve önemli bir karar vermek durumundayım: İtalya'da PC mühendisliği okumak (hiçbir engel yok, tüm şartlar sağlandı) veya Türkiye'de veterinerlik okumak.
Arada kalmamın sebebi veterinerliğin bana daha yakın gelmesi ve bunca senedir mühendisliğe içimin tam anlamıyla ısınmamış olması. Ayrıca gurbetin, kültür şokunun vs. nasıl bir şey olduğunu da biliyor olmam, hiçbir şey dışarıdan gözüktüğü gibi kusursuz değil.
Mesleki olarak veterinerlik daha çok içime sinse de uluslararası bağımı koparacak olmak beni tereddüte düşürüyor. Daha sonrasında Türkiye içinde yapabileceklerimin bir kısıtı olacak, muhtemelen iş memuriyete gidecek. İtalya'da ise olasılıklar daha geniş, teorik olarak yurt dışında refah daha yüksek olacak fakat yurt dışında mutlu olabileceğimden ve işin sonunda mesleğimi sevebileceğim konusunda şüphelerim var. Sizden de doğru karar vermem için fikirlerinizi, önerilerinizi duymak istiyorum.
Kesinlikle saygısızlık olarak algılanmasın ama somut deneyimi olanların fikirleri benim için daha önemli. Herkes dayanaksız olarak İtalya'ya git deme eğiliminde çünkü. Bu yardımcı olmuyor. Daha fazla uzamasın diye fazla akademik detay vermedim. Sorulursa elbette yazarım.
Şimdiden teşekkür ederim.