Kardeşim burada kimse markaya hakaret etmiyor, ürün açıklamasıyla gelen ürünün uyuşmadığını söylüyorum. Fotoğrafta açıkça yabancı klavye var ama açıklamada “türkçe q” yazıyor. Bu da tüketiciyi yanıltmak demek.

“Dolandırıcı” kelimesi hukuki anlamda ağır olabilir ama günlük hayatta “yanlış bilgi verip yanıltmak” anlamında kullanılır. Burada da niyet belli.
Bu tarz konularda markayı değil, tüketiciyi savunmak lazım. Hatalı bir bilgi varsa eleştirilir, bu gayet normal.

Çoğu klavyeyi satarken inglizce klavye resmi koyup ama Türkçe versiyonlarını satıyorlar burada da durum öyle olur diye düşünmüştüm. Evet dediğiniz gibi bana açıkça bir şekilde yanlış bilgi verildi.

Bu klavyenin ö,ç,i,ş,ğ,ü tuşlarını bulma şansım da yok değil mi?

Vallaha Türk harfleri olduğu için Aliexpress'te de bulunamaz. Bilemiyorum. Ben olsaydım Türkçe harfler şart ise iade ederdim. Ha bence satışta fiyatının biraz düşmesi dışında(eğer Türkçe harfli versiyonu varsa) bir zararı olmaz.

Kardeşim burada kimse markaya hakaret etmiyor, ürün açıklamasıyla gelen ürünün uyuşmadığını söylüyorum. Fotoğrafta açıkça yabancı klavye var ama açıklamada “Türkçe Q” yazıyor. Bu da tüketiciyi yanıltmak demek.

“Dolandırıcı” kelimesi hukuki anlamda ağır olabilir ama günlük hayatta “yanlış bilgi verip yanıltmak” anlamında kullanılır. Burada da niyet belli.
Bu tarz konularda markayı değil, tüketiciyi savunmak lazım. Hatalı bir bilgi varsa eleştirilir, bu gayet normal.

Tüketiciyi yanıltmak anlamına gelmez sehven yapılmış bir hatadır. Eğer arkadaş bunu bildirdikten sonra mağduriyeti giderilmez ve ilan düzeltilmezse o zaman kötü niyetten ve yanıltmadan bahsedebilirsin.

Günlük hayatta ne anlama geldiği önemli değil çünkü arkadaş arasında kahve sohbeti yapmıyorsun. Herkese açık bir forumda görüşünü belirtiyorsun. Daha yakın zamanda benzer bir firmaya kallavi suçlamalarda bulunan 2 gün sonra ise firma tarafından hukuki yollara başvurulacağı söylenince süt dökmüş kediye dönen arkadaşı biraz araştırırsanız bulabilirsiniz.

Tüketiciyi savunmak ve haklarını paylaşmak ile "bu adamlar zaten dolandırıcı moruk benim ürünümü de iade almamışlardı" demek aynı şey değil. Ben sizi düşündüğüm için bunu söylüyorum. Yanlış anlamayın.

Abartmaya gerek var, Itopya her zaman yapiyor bunu sitesinde birsuru böyle ürün var , 2 ürün aldım ikisindede yanlış bilgilendirme mevcut, ayrıca resim kendilerine özgü resim değil Logitech G'nin sitesinden fotoyu ctrl c ctrl v yapmışlar, fotoda ingilizce gözüküp ama Türkçe gelen birden çok klavye var

Böyle bir olay genel olarak yapılıyorsa büyük sıkıntı.

Abartmaya gerek var, İtopya her zaman yapiyor bunu sitesinde bir sürü böyle ürün var, 2 ürün aldım ikisinde de yanlış bilgilendirme mevcut, ayrıca resim kendilerine özgü resim değil Logitech G'nin sitesinden fotoyu CTRL C CTRL v yapmışlar, fotoda İngilizce gözüküp ama paketlemede Türkçe gelen birden çok klavye var

Insan basina gelmedikce anlamiyor iste hocam. Ben ilk kulaklık alisimdaki olumsuz deneyimi test etmek icin bir daha online uzerinden sipariş verdim ve yine gelen kulaklık bozuk cikti. Onun icinde mahkemeye vermekle tehdit ettikten sonra kabul aldilar iadeyi, gercekten cok cok degisik bir firma. Asla kapisindan dahi girmeyecegim bir firmadir kendileri.

Vallaha Türk harfleri olduğu için AliExpress'te de bulunamaz. Bilemiyorum. Ben olsaydım Türkçe harfler şart ise iade ederdim. Ha bence satışta fiyatının biraz düşmesi dışında(eğer Türkçe harfli versiyonu varsa) bir zararı olmaz.

Tüketiciyi yanıltmak anlamına gelmez şehven yapılmış bir hatadır. Eğer arkadaş bunu bildirdikten sonra mağduriyeti giderilmez ve ilan düzeltilmezse o zaman kötü niyetten ve yanıltmadan bahsedebilirsin.

Günlük hayatta ne anlama geldiği önemli değil çünkü arkadaş arasında kahve sohbeti yapmıyorsun. Herkese açık bir forumda görüşünü belirtiyorsun. Daha yakın zamanda benzer bir firmaya kallavi suçlamalarda bulunan 2 gün sonra ise firma tarafından hukuki yollara başvurulacağı söylenince süt dökmüş kediye dönen arkadaşı biraz araştırırsanız bulabilirsiniz.

Tüketiciyi savunmak ve haklarını paylaşmak ile "bu adamlar zaten dolandırıcı moruk benim ürünümü de iade almamışlardı" demek aynı şey değil.

Tüketiciyi yanıltmak, sadece kasıtlı bir hareketle olmaz. Açıklamada “Türkçe Q” yazıp, görselde yabancı klavye kullanmak ve ardından kullanıcıya yabancı klavye göndermek açıkça bilgi uyuşmazlığıdır.

“Dolandırıcılık” kelimesi burada hukuki bir suç isnadı olarak değil, yanlış yönlendirme karşısında halk arasında kullanılan bir tepki ifadesi olarak yazıldi. Kimse mahkeme tutanağı yazmıyor burada, bağlamından koparmaya gerek yok.
Burada amaç marka karalamak değil; yaşanılan problemi dile getirmek ve diğer tüketicileri bilgilendirmek. Bu da herkesin hakkı. Eğer tepki gösterilecek bir şey varsa, o da kullanıcıyı yanıltan ürün açıklamalarıdır.

Onu diyoruz hocam, mahkemeye basvurduklari an adamlarin donuna kadar incelenir yaptiklari ayyuka cikarsa da kendileri ceza alir zaten.

1 ay önce bir kullanıcı bu konuda şikayetçi olmuş ve hala düzeltilmemiş

Son düzenleme:
Bu klavyenin ö,ç,i,ş,ğ,ü tuşlarını bulma şansım da yok değil mi?
Düz pbt stil değil mi keycapler? Bulursun uyumlu, fakat tıpa tıp klavyenin aynı keycaplerini bulamayabilirsiniz. Arkadaşın dediği gibi o tuşlar sadece görüntü, ayarlardan Türkçe Q yapın iş hallolucak, eğer memnunsanız iade etmeyin.

Düz PBT stil değil mi keycapler? Bulursun uyumlu, fakat tıpatıp klavyenin aynı keycaplerini bulamayabilirsiniz. Arkadaşın dediği gibi o tuşlar sadece görüntü, ayarlardan Türkçe Q yapın iş hallolucak, eğer memnunsanız iade etmeyin.

Reddit de gördüm bu klavyeye Custom keycaps eklenebiliyor:

Bu klavyeye ne tür keycapsler almam gerekiyor yardımcı olur musun? Bu şekilde Türkçeye çevirebilirim. İtopya iade konusunda yaklaşık 20 gün bekletiyormuş. Klavyeyi sevdim ama Türkçe olmaması yazarken zorlaştırıyor.

Tüketiciyi yanıltmak, sadece kasıtlı bir hareketle olmaz. Açıklamada “türkçe q” yazıp, görselde yabancı klavye kullanmak ve ardından kullanıcıya yabancı klavye göndermek açıkça bilgi uyuşmazlığıdır.

“Dolandırıcılık” kelimesi burada hukuki bir suç isnadı olarak değil, yanlış yönlendirme karşısında halk arasında kullanılan bir tepki ifadesi olarak yazıldi. Kimse mahkeme tutanağı yazmıyor burada, bağlamından koparmaya gerek yok.
Burada amaç marka karalamak değil; yaşanılan problemi dile getirmek ve diğer tüketicileri bilgilendirmek. Bu da herkesin hakkı. Eğer tepki gösterilecek bir şey varsa, o da kullanıcıyı yanıltan ürün açıklamalarıdır.

Onu diyoruz hocam, mahkemeye basvurduklari an adamlarin donuna kadar incelenir yaptiklari ayyuka cikarsa da kendileri ceza alir zaten.

1 ay önce bir kullanıcı bu konuda şikayetçi olmuş ve hala düzeltilmemiş.

Bu arada ürün açıklamasında halen Türkçe Q yazıyor. Ürün de 3 gündür elimde ama sistemde halen kargoda görünüyor ve ürün hakkında yorum yapıp bilgilendiremiyorum çünkü önce ürünü almanız gerekiyor diye uyarı veriyor. Bilerek yapıyorlar 🤡

Dosya Ekleri

• 1747032293952.webp
    1747032293952.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Reddit de gördüm bu klavyeye Custom keycaps eklenebiliyor:

Bu klavyeye ne tür keycapsler almam gerekiyor yardımcı olur musun? Bu şekilde Türkçeye çevirebilirim. İtopya iade konusunda yaklaşık 20 gün bekletiyormuş. Klavyeyi sevdim ama Türkçe olmaması yazarken zorlaştırıyor.

Bu arada ürün açıklamasında halen Türkçe Q yazıyor. Ürün de 3 gündür elimde ama sistemde halen kargoda görünüyor ve ürün hakkında yorum yapıp bilgilendiremiyorum çünkü önce ürünü almanız gerekiyor diye uyarı veriyor. Bilerek yapıyorlar 🤡

Iade edin bence , klavyeden memnun kalsanız bile itopya destek çöp