13367

Uzman
Makaleler
1
Üniversite bitince bireysel olarak küçük ama bilgili bir işletme kurup, ağ kurulumu arıza onarım yapmayı ve network ürünleri satmayı düşünüyorum.

Teknik destek olarak: Ev ve kurumsal internet arıza onarım, cihaz kurulumu.

Network ürünleri olarak: Router ve akıllı ev cihazları ön planda olabilir. (Online-fiziksel)
Satış distribütörlük altında olacak şekilde düşünüyorum.

Hedef olarak(hepsi yazılı değil):

1.
Mesela siz cihazlardan veya bina içi fiber~dsl kablolama şeklinde ISS kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz ISS ücretli teknik ekip gönderse bile sorunu çözemiyor bu durumda iki kat ücretiyle sorunu çözmek için
tercih eder miydiniz?

2.
Sağlayıcının verdiği 100 kere kullanılmış kısıtlı, performanssız modemden kurtulamıyorsunuz veya kaliteli router alacak fiziksel veya online satıcı bulamıyorsunuz tercih eder miydiniz?

En Büyük Tereddüt¿
kaliteli işçilik kulaktan kulağa dolaşır, bilişim hakkında hafif bilgisi olanlar benden haberdar olur tercih edebilir, fakat %80 insan bilgisi olmadığı için şehrimde ekibin yerine tercih eder mi?

Fikir ve yorumlarınızı esirgemeyin!

Ben tercih etmezdim şahsen, çoğu insan da etmez gibi geldi bana. Türkiyede çoğu kişi için önemli olan "Wi-Fi çekiyor mu çekmiyor mu?" benim genel izlemim bu yönde. Kaliteli router almak isteyecek kadar internet ile içli dışlı olan biri de router almak için çok iyi bilen birine ihtiyaç duymaz gerekli bilgileri internetten edinebilir diye düşünüyorum. Sadece bu işi yapan birine para dökmez istemez bence bir sürü. Benim fikrim bu yönde, doğrudur değildir bilmiyorum.

Üniversite bitince bireysel olarak küçük ama bilgili bir işletme kurup, ağ kurulumu arıza onarım yapmayı ve network ürünleri satmayı düşünüyorum.

teknik destek olarak: ev ve kurumsal internet arıza onarım, cihaz kurulumu.

network ürünleri olarak: router ve akıllı ev cihazları ön planda olabilir. (online-fiziksel)
Satış distribütörlük altında olacak şekilde düşünüyorum.

hedef olarak(hepsi yazılı değil):

1.
mesela siz cihazlardan veya bina içi fiber~dsl kablolama şeklinde ISS kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz ISS ücretli teknik ekip gönderse bile sorunu çözemiyor bu durumda iki kat ücretiyle sorunu çözmek için.
tercih eder miydiniz?

2.
sağlayıcının verdiği 100 kere kullanılmış kısıtlı, performanssız modemden kurtulamıyorsunuz veya kaliteli router alacak fiziksel veya online satıcı bulamıyorsunuz tercih eder miydiniz?

En büyük tereddüt¿
kaliteli işçilik kulaktan kulağa dolaşır, bilişim hakkında hafif bilgisi olanlar benden haberdar olur tercih edebilir, fakat %80 insan bilgisi olmadığı için şehrimde ekibin yerine tercih eder mi?

Fikir ve yorumlarınızı esirgemeyin!

Şahsi düşüncem, tercih etmezdim. Genelde bireysel işletmeler dolandırıcı oluyor, bana öyle denk geliyorda olabilir tabii. En basitinden eylül ayında yaşadığım bir şey. Kombinin fanı temizlenecekti, bireysel bir ustayı aradım 1 hafta sonra geleceğim 3500 TL diyor. E kardeşim kurumsal servisi 3 gün sonra 2000 TL'ye yapıyor bizimi silkiyorsun. :D Bu sadece bir örnek daha çok var böyle.

Bireysel işletme tercih edeceğim bir hizmet olmazdı, genelde fiyasko oluyorlar.
Ustanın biri bozuk olan makineyi dâhâ da bozdu, ustalık parasını aldı gitti, kaç haftadır parça getirecek. 😂

1 - DSL kablosu kolay bozulan bir şey değil, ömürlük kablo. Maliyeti en fazla 500 lira olacak bir işe işçilik ücreti sebebiyle 3.000 TL vermeye niyetim olmaz.

2 - Hayır. İşi bilen adam ihtiyacına göre modem alıyor, işi bilmeyen kişi operatörden farklı modem temin ediyor. "Bunun garantisi biziz" ifadesiyle iş yürüten bireysel işletmeyle kim muhattap olmak ister?

Ustanın biri bozuk olan makineyi dâhâ da bozdu, ustalık parasını aldı gitti, kaç haftadır parça getirecek. 😂

1 - DSL kablosu kolay bozulan bir şey değil, ömürlük kablo. Maliyeti en fazla 500 lira olacak bir işe işçilik ücreti sebebiyle 3.000 TL vermeye niyetim olmaz.

2 - Hayır. İşi bilen adam ihtiyacına göre modem alıyor, işi bilmeyen kişi operatörden farklı modem temin ediyor. "Bunun garantisi biziz" ifadesiyle iş yürüten bireysel işletmeyle kim muhattap olmak ister?
İmzamı atarım. 1 günlük işi 1 aya yayıyorlar resmen. Çok doluyum bu konuda. Yurt dışından getirtsem daha erken gelir parça.

Şahsi düşüncem, tercih etmezdim. Genelde bireysel işletmeler dolandırıcı oluyor, bana öyle denk geliyorda olabilir tabii. En basitinden eylül ayında yaşadığım bir şey. Kombinin fanı temizlenecekti, bireysel bir ustayı aradım 1 hafta sonra geleceğim 3500 TL diyor. E kardeşim kurumsal servisi 3 gün sonra 2000 TL'ye yapıyor bizimi silkiyorsun. :D Bu sadece bir örnek daha çok var böyle.

Tabii ki bahsettiğim şey bilgisiz düdükleme işi değil :) tabii ki de işçiliğimi yüksek tutarım fakat o işletme büyünce yapacağım bir şey şey.
Eski kafa esnaf olmam saçma olur.

Tabii ki bahsettiğim şey bilgisiz düdükleme işi değil :) tabii ki de işçiliğimi yüksek tutarım fakat o işletme büyünce yapacağım bir şey şey.
Eski kafa esnaf olmam saçma olur.

Aslında kastettiğim şey size yönelik değildi. Anlatmak istediğim, genel olarak bu işi yapanlar fiyasko yaptığı için ben dahil toplumda bireysel işletmelere karşı bir ön yargı var. 500 TL fazla olsun kurumsal olsun gibisinden. Duruma bakınca da haksız bir ön yargı diyemem.

2 - Hayır. İşi bilen adam ihtiyacına göre modem alıyor, işi bilmeyen kişi operatörden farklı modem temin ediyor. "Bunun garantisi biziz" ifadesiyle iş yürüten bireysel işletmeyle kim muhatap olmak ister?

Aslında ülkede işletme kurmak başka işbilmezler yüzündende gölgede kalıyor,
Bahsettiğiniz ustaları biliyorum köyden doğma eli kurbağacık tutuyorsa tesisatçı veya doğalgazcı oluyor fakat network öyle kolay öğrenilen bir şey değilki zaten hem pratikte hem de eğitim olarak okuyorum.

DSL'den kastım şudur mesela: Kendinde sorunu bulabilirsin çekebilirsiniz fakat zaman ve bilgin yok ise en iyi tercih teknik destek olur anlamında demek istedim.
Kablonun o kadar pahalıya patlama sebebi tamamen işçilik ve ulaşım gideri atıyorum arabayla gidiyorsun zaten mazot kaç lira olmuş. Çoğu binada DSL kablosu 90'lı yıllar PTT tel hattından kalma Çekilen kablo pahalı bir şey değil CAT 6 metresi toptan 10-15 geliyor.
Fiber ise çok daha ucuz fakat ince işçiliktir.

Benim babamda elektrikçi zamanında yanında çalıştım tamamen olay bu he işçilik az al dersen o kadar yolu gidip sorunu düzeltmek ucuz değil maalesef.

Distribütörlük altında satış yapacağım için garantisi ben olmam :)

Başka ne gibi sorunlar olabilir sizce?

Müşteriye "Sizin kablonuz eskimiş, iç direnç değeri yükseldiği için hat zayıflaması artmış ve hızınız düşmüş" dediğinizde duvardaki kablo niye bozulmuyor diyecektir.

Bu halka xDSL mevzusunu anlatamazsın. Pek başarılı olacağını sanmıyorum.

Müşteriye "Sizin kablonuz eskimiş, iç direnç değeri yükseldiği için hat zayıflaması artmış ve hızınız düşmüş" dediğinizde duvardaki kablo niye bozulmuyor diyecektir.

Bu halka xDSL mevzusunu anlatamazsın. Pek başarılı olacağını sanmıyorum.

En zor kısmı bu bilgisizlik maalesef.
Harika yorumuna teşekkürler ulunay.