Kurumsal çözümler üreterek daha güzel kazançlar elde edebilirsin.

Örnek vermek gerekiyorse,
Ben bir sanayi şirketi kurdum ve 10 adet makinem var.
Bu makinelere USB ile dosya aktarmak istemiyorum ve hepsinin lan bağlantısı var ve ortak bir klasör üzerinden dosya alıp kullanabiliyorlar.
3 adet mühendis var ve bunlarda ortak klasör ile birirlerine dosya gönderiyorlar.
Tüm iş ağ altyapısı ve nas ile ilerleyebilir.
Tüm cihazlar arası internet bağlantısının kurulması ve bir ortak noktada bu cihazların Switch ile bağlanması.
Ekstra olarak firewall hizmeti verilebilir.
Sunucu kurulumu yapılabilir.
Mühendisler yurt dışına cıktıkları zaman VPN ile cihazlara rahatlıkla bağlanabilmeliler.

Firmaya satabileceğin hizmetler,
NAS.
Ağ kablosu.
Ağ kurulumu.
Firewall hizmeti.
Modem kurulumu.
Bulut hizmetleri.
Güvenlik kamerası altyapısı.
Veri yedekleme.

Kısacası şahıslara yönelik değilde firmalara yönelik kurumsal hizmetler verebilirsin.

İmzamı atarım. 1 günlük işi 1 aya yayıyorlar resmen. Çok doluyum bu konuda. Yurt dışından getirtsem daha erken gelir parça.
Abuk sabuk işler.
Makineyi söküp arıza tespiti yapması 10 dakika sürüyor ama işi bitirmeden başka yere kolay ve hızlı paranın peşinde koşuyorlar.
İnsan dâhâ fazla mağdur oluyor.
Aslında ülkede işletme kurmak başka işbilmezler yüzündende gölgede kalıyor,
Bahsettiğiniz ustaları biliyorum köyden doğma eli kurbağacık tutuyorsa tesisatçı veya doğalgazcı oluyor fakat network öyle kolay öğrenilen bir şey değilki zaten hem pratikte hem de eğitim olarak okuyorum.
Ulaşım, gider ve ustalık gibi çeşitli masraflardan benim de haberim var ama bu halka anlatamazsın böyle şeyleri.
"5 dakikalık işe bin lira alıp gitti" diye düşünür bizim halk, "günde 10 yere uğrasam güzel para" derler ama işin kaç gün süreciğini veya birkaç gün iş çıkmayacağını hesap etmezler.

Üzerine xDSL - parazit - router - ISS kısıtlamaları gibi unsurları ekle, sadece ağ ürünleri ve kablo döşeme işçiliği ile gelir elde etmek zor gibi gözüküyor.
Arıza tespiti ve müdahelesi yerine belki inşaatta daire içi tesisat veya kamera montajı falan yapsan dâhâ çok kazanırsın, büyükşehirlerde olanak çoktur.

Bu makinelere USB ile dosya aktarmak istemiyorum ve hepsinin lan bağlantısı var ve ortak bir klasör üzerinden dosya alıp kullanabiliyorlar.
3 adet mühendis var ve bunlarda ortak klasör ile birirlerine dosya gönderiyorlar.
Tüm cihazlar arası internet bağlantısının kurulması ve bir ortak noktada bu cihazların Switch ile bağlanması.
Mühendisler yurt dışına cıktıkları zaman VPN ile cihazlara rahatlıkla bağlanabilmeliler.

NAS.
Ağ kablosu.
Ağ kurulumu.
Firewall hizmeti.
Modem kurulumu.
Bulut hizmetleri.
Veri yedekleme.

Kısacası şahıslara yönelik değil de firmalara yönelik kurumsal hizmetler verebilirsin.

En mantıklısı bu gibi.

NAS.
Ağ kablosu.
Ağ kurulumu.
Firewall hizmeti.
Modem kurulumu.
Bulut hizmetleri.
Veri yedekleme.

Kısacası şahıslara yönelik değil de firmalara yönelik kurumsal hizmetler verebilirsin.

İş büyürse kesinlikle.
Manisa'da bir tanıdık yeni fabrikalara firewall, sunucu ve kamera kuruyor, çok kazandırıyor.
Harika yorumun için teşekkürler.