canbozkurt

Yetkin
Makaleler
24
Yer
Ötüken
1715804840825.webp

1715804857280.webp

1715804873479.webp

1715804898794.webp

Merhaba,

Bugün 2 yıldan uzun bir süredir kullandığım kulak içi kulaklığımla olan tecrübelerimi aktaracağım, kulaklık arayan arkadaşlara da yardımcı olacaktır umarım.

Öncelikle ben bu kulaklığı spor yaparken kullanmak üzere aldım. Yani kulaklığı almamdaki amaç spor yaparken aynı zamanda kaliteli bir ses kalitesine ulaşmaktı o zaman ki araştırmalarım sonucu F/P olduğunu düşündüğümden tercih ettim.

Kulaklığın en güzel özelliklerinden birisi kesinlikle kulağa çok güzel oturuyor oluşu yani spor yaparken kesinlikle kulağınızdan düşecek gibi bile olmuyor. Bu kulaklık kulağımdayken koşu, IP atlama, ağırlık kaldırma ve esneme gerilme dahil birçok hareketi 2 yıl içerisinde binlerce kez yaptım ancak kulağımdan 1 kez bile düşmedi. Yani kısacası kulaktan düşmeme garantisi verebilirim :D
Spor için aldığım kulaklıkta ikinci olarak tabii tere dayanıklı olması gerekiyor. 2 yıldır benimle ve hala sapasağlam olduğundan bu testi de başarıyla geçmiş sayıyorum, zaten kulaklığın sayfasında da tere dayanıklı yazıyor. 2 yıl içindeki uzun işkence testlerinden de benim için başarıyla geçti.

Kulaklık kaba durmuyor öncelikle fotoğraflarda da göreceksiniz. Estetik kaygıları olan benim gibi spor dışında günlük olarak kullanacak arkadaşlar için bu önemli bir özellik olacaktır. Gayet zarif gözüküyor.

Kulaklığın ses kalitesine gelecek olursak ben bas aşığı olduğum için basları gerçekten kaliteli ve yüksek baslı herhangi müzik dinlerken gümbür gümbür o çoşkuyu hissediyorsunuz ancak premium Studio kalitesinde tiz ve bas dengesi konusunda garanti veremeyeceğim ben sporda gümbür gümbür ses aradığımdan tizden taviz vermek bana önemli gelmiyor bazı arkadaşlar için sorun teşkil edebilir. Evet kötü değil ama bas tiz dengesi en önemli özelliklerinden birisi de değil.

Kulaklığı aldım spor yaptım günlük olarak kullandım gelelim oyun tarafına. Windows ile kesinlikle uyumsuz bunun altını çize çize söylemem gerekiyor. Windows üzerinden bu kulaklıkla herhangi bir oyun oynamaya çalıştığınızda abuk subuk sapıtıyor. Zaten kulaklık sitesinde de Windows ile uyum konusunda bir şey yazılmamış, yalnızca telefon üzerinden sağlıklı kullanabileceksiniz. Bu kulaklıkla bilgisayara oturup oyun da oynarım derseniz üzer, gerçekten berbat o tarafı.

Şarj konusuna gelirsek 1 günü gece müzik dinlemeye başlayıp aralıksız ertesi gün geceye kadar dinleseniz bile sizi yarı yolda bırakmaz. Özellikle günde 1 saat veya 2 günde 1 saat gibi periyotlarla kullanacaksanız spor amaçlı çok çok rahat sizi 3-4 hafta kutusu ile birlikte şarj olarak götürür. İki de bir sarjı bitti mi bitecek mi derdi yaşatmaz.

Giriş olarak Type-C ile şarj oluyor, kutu içerisinden adaptör çıkmıyor. İçinden çıkan Type-C kablosu çok kısa öylesine koymuşlar açıkçası herhangi bir Type-C kablo ve adaptörle şarj ediyorum ve 2 yıldır herhangi bir sorun çıkarmadı, sorun olacağını sanmıyorum.

Ayrıca kulaklıkta ANC yani aktif gürültü engelleyici var bunu açtığınızda bir anda kulak çınlaması gelir de ortalık sessizliğe bürünür ya aynı öyle dış dünya ile bağlantınızı kesiyorsunuz. ANC'si oldukça kuvvetli tatmin edici. ANC ile birlikte müzik dinlerken daha detay seslere ulaşmanız mümkün. Bunun yanı sıra ANC ile birlikte yalnızca dışarıdan dikkat çekici ses duyunca dış sesi almak gibi seçeneklerde mevcut.

Kulaklığın Jabra + adında uygulaması mevcut ve oradan ekolayzır ve diğer ayarları rahatlıkla yapabiliyorsunuz, kendi zevkinize göre tiz - bas ayarını değiştirebilirsiniz. Ayrıca kulaklık güncellemeleri de buradan yüklenebiliyor.

Kulaklık üstünden basma yöntemi ile tuş açma kapatma ve Spotify açma gibi kısayollar atayabiliyorsunuz ben çok kullanmadım ancak böyle özellik arayan arkadaşlar için önemli olabilir.

Kulaklık ile ilgili benim aklıma gelen şimdilik bunlar, 2 yıldır oldukça tatmin edici ve keyif verici müzik ve spor keyfi yaşattı. Sormak istediğiniz soruları cevaplamaktan memnun olurum.

Herkese esenlikler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör: