KemalS 8

Başarılı
Selam,

Eski bir laptopa Ubuntu server kurup ayağa kaldırdım Jellyfin ve bazı uygulamalar kullanıyorum. Sormak istediğim şey şu: Jellyfin ve media server işleri için az yakan çok kaçan sessiz uzun ömürlü hangi cihaz tercih edilmeli?

En basit seçenek Raspberry Pi 5 8 GB, fakat Bee-Link firmasının da Celeron J4125 gibi işlemci seçenekli modelleri mevcut, tercih ederken ne düşünmem lazım biraz aradayım.

Ek olarak Synology gibi firmaların nas sistemleri var ama çok pahalılar ve değer mi bilemiyorum kullanan var ise tavsiyelerini almak isterim.

En ucuz Android TV Box ile bile rahatlıkla calistirabilirsin. Ben 28 TB NAS bağladım JellyFin içine kendi Media serverimi yarattım.

Kullandığım cihazlar Dynalink, Xiaomi Mi Box 2nd ve Nokia Streaming Box 8010 👍

En ucuz Android TV Box ile bile rahatlıkla calistirabilirsin. Ben 28 TB NAS bağladım JellyFin içine kendi Media serverimi yarattım.

Kullandığım cihazlar Dynalink, Xiaomi Mi Box 2nd ve Nokia Streaming Box 8010 👍
Hocam -arr uygulamaları da çalıştırıyorum örneğin alt yazılar için bazarr gibi o yüzden aslında Linux tabanlı ilerlemeye çalıştım fakat tavsiyenizi dikkate alayım.

Ben Raspberry Pi 4 4GB kullanıyorum. Gayet güzel. Eğer encode-decode yapacaksan Intel cihazları öneririm. Özellikle N100 ile gelen mini PC'ler görüyorum. Bu açıdan çok makintıklı olur gibi. AV1 bile decoding düzeyinde de olsa destekleniyor.