İnternetimde şöyle saçma bir problem var; internetimi normal bir şekilde kullanıyorum fakat 2-3 gün geçtikten sonra hat üzerinde ciddi jitter ve paket kaybı oluşmaya başlıyor.
Buna neyin sebep olduğunu çözemedim. Şimdilik bulabildiğim tek çözüm modemi kapatıp açmak. Modemi yeniden başlatınca bağlantı düzeliyor ancak 1-2 gün sonra bu döngü tamamen başa sarıyor. Bu durumun sebebi nedir ve çözümünü bilen var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
İnternet erişimiyle ilgili yaşadığınız sorunları hızlı ve etkili bir şekilde çözebilmemiz için yeni bir konu açarken aşağıdaki bilgileri paylaşmanız büyük önem taşıyor:
Altyapı Türü: ADSL, VDSL, FTTB fiber, FTTH fiber veya DOCSIS
Hat Değerleri: Altyapınız xDSL ise modem arayüzündeki hat değerleri tablosu
Donanım Bilgisi: Kullanılan modem/router ve varsa ONT cihazının marka ve modeli
Bağlantı Cihazı: Sorun yaşadığınız cihazın Wi-Fi veya Ethernet kartı modeli
Not: Bufferbloat testim B-C arasında değişiyor aynı şekilde download latency 200-600-900 arasında değişiyor hız testimde bazen 160 lara hızlıca çıkarken bazen de yavaşça çıkyıor. Evde interneti kullanan başka birisi yok arkadaşlar bufferbloat tetikleyecek bir şey de yapmadım. Testlerin sonuçları modemimi kapatıp açtıktan sonra yani problemim düzeldikten sonra yaptım.
İnternet erişimiyle ilgili yaşadığınız sorunları hızlı ve etkili bir şekilde çözebilmemiz için yeni bir konu açarken aşağıdaki bilgileri paylaşmanız büyük önem taşıyor:
Altyapı Türü: ADSL, VDSL, FTTB fiber, FTTH fiber veya DOCSIS
Hat Değerleri: Altyapınız xDSL ise modem arayüzündeki hat değerleri tablosu
Donanım Bilgisi: Kullanılan modem/router ve varsa ONT cihazının marka ve modeli
Bağlantı Cihazı: Sorun yaşadığınız cihazın Wi-Fi veya Ethernet kartı modeli
not: bufferbloat testim b-C arasında değişiyor aynı şekilde download latency 200-600-900 arasında değişiyor hız testimde bazen 160 lara hızlıca çıkarken bazen de yavaşça çıkyıor. Evde interneti kullanan başka birisi yok arkadaşlar bufferbloat tetikleyecek bir şey de yapmadım. Testlerin sonuçları modemimi kapatıp açtıktan sonra yani problemim düzeldikten sonra yaptım.
Hat değerlerinde bir sıkıntı göremedim, sorun modemden kaynaklanıyor muhtemelen, çünkü gördüğüm kadarı ile bu cihazlarda Memory leak sorunu var, cihaz yoğun trafik sonrası belleğini temizleyemiyor. Olmazsa @kompetankedi hocamın dediği gibi modemi köprü moduna alıp fiber router takabilirsiniz, bu kalıcı çözüm olur. Ya da Kablonet'i arayıp modem değişikliği talep edebilirsiniz.
Hat değerlerinde bir sıkıntı göremedim, sorun modemden kaynaklanıyor muhtemelen, çünkü gördüğüm kadarı ile bu cihazlarda Memory leak sorunu var, cihaz yoğun trafik sonrası belleğini temizleyemiyor. Olmazsa @kompetankedi hocamın dediği gibi modemi köprü moduna alıp fiber router takabilirsiniz, bu kalıcı çözüm olur. Ya da Kablonet'i arayıp modem değişikliği talep edebilirsiniz.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim AX1800 almayı düşünüyordum ben de ama emin olmadan da o kadar para vermek istemedim açıkçası ben de problemin modem ile ilgili olduğunu düşünüyordum çünkü hat değerlerimin iyi olduğunu söylüyorlardı docsis olduğu için sanırım daha iyi modemde vermiyorlar veyahut bilerek yapılmıyor bilemiyorum orasını yeni modemle hem bufferbloat hem de memory leak sorununu çözeceğini umuyorum tekrardan teşekkürler dostlar.
Varsa farklı bir modem önerinize de açığım tabi.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim AX1800 almayı düşünüyordum ben de ama emin olmadan da o kadar para vermek istemedim açıkçası ben de problemin modem ile ilgili olduğunu düşünüyordum çünkü hat değerlerimin iyi olduğunu söylüyorlardı DOCSIS olduğu için sanırım daha iyi modemde vermiyorlar veyahut bilerek yapılmıyor bilemiyorum orasını yeni modemle hem bufferbloat hem de Memory leak sorununu çözeceğini umuyorum tekrardan teşekkürler dostlar.
Varsa farklı bir modem önerinize de açığım tabii.
Hocam peki DSL olanını mı almalıyım yoksa normal verisyonu mu? Kablonet modemi sadece kiralanıyor maalesef.