SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Geçen yıldan beri KabloNet müşterisiyim. Bir şeyler izlerken veya oyun oynarken internetim anlık olarak gidip geliyor ya da ping değerim bir anda yükseliyor. Hatta bağlantı bazen o kadar kötü oluyor ki Kick üzerinden 1080p yayın bile izleyemiyorum, sürekli donmaya başlıyor.

Bu durumu müşteri hizmetleriyle görüştüğümde klasik olarak "Modemi kapatıp açın." gibi önerilerde bulundular. En sonunda ısrar edince teknik ekip gönderdiler. Gelen görevli, sorunun bakır kablodan kaynaklandığını ve özellikle özel günlerde veya bayramlarda bu tarz internet sorunlarını daha sık yaşayabileceğimi söyledi.

O dönem zamanım olmadığı için konunun üzerine fazla gidemedim. Daha sonra e-posta üzerinden tekrar iletişime geçerek sorunu ayrıntılı şekilde anlattım. League of Legends oynarken yaşadığım ping artışlarına ait kayıtları da gönderdim. Bana birkaç test yaptırdılar ve sonrasında, "Bizden kaynaklanan bir sorun yok. Oyun sunucusu ne kadar uzaksa ping de o kadar yüksek olur." şeklinde dönüş yaptılar. Ancak oyunu Türkiye sunucusunda oynuyorum.

Bunun üzerine BTK üzerinden şikâyet oluşturdum. Sonrasında bana, "Eviniz GPON fibere uygun. Taahhüdünüzde herhangi bir değişiklik olmadan modeminizi değiştirmek ister misiniz?" şeklinde dönüş yaptılar.

Sizce GPON'a geçiş bu sorunu çözer mi? Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptör değiştirirsen sorun çözülebilir. Ben de Kablonet kullanıyorum, donma kopma yaşamıştım, değiştirince adaptörü düzeldi. Verdikleri adaptör modeme uyumlu olmuyor, gücü düşük oluyor. Ancak GPON varsa bunlara değmez.

Adaptör değiştirirsen sorun çözülebilir. Ben de Kablonet kullanıyorum, donma kopma yaşamıştım, değiştirince adaptörü düzeldi. Verdikleri adaptör modeme uyumlu olmuyor, gücü düşük oluyor. Ancak GPON varsa bunlara değmez.
bana gelen teknik ekip altyapının bakır olmasından kaynaklı demişti hocam bi gelip değiştirsinler modemi olmazsa dediğinizi denerim

Modemi fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsin. Ama kablonetten kullanıcı adı ve şifreni alman gerekebilir. Onları tanımlamayı biliyor musun?
halledeceğim hocam

@nnomad hocam ben DOCSIS altyapısındaymışım.

Son düzenleme:
bana gelen teknik ekip altyapının bakır olmasından kaynaklı demişti hocam bi gelip değiştirsinler modemi olmazsa dediğinizi denerim

halledeceğim hocam

@nnomad hocam ben DOCSIS altyapısındaymışım.
Büyük ihtimal modem kaynaklıdır. DOCSIS kabloları yine xDSL'e göre koruma/kaplama açısından iyiler. O yüzden kablo hasarı olduğunu sanmam. Yakın zamanda yeraltı kazısı olmadıysa tabiki.