Eren snay

Çalışkan
Merhaba,

Kablonet internet kullanıyorum 200/20 MB şeklinde bufferbloat problemini router alıp OpenWRT ile çözdüm. Wi-Fi ağında kimse yok, PC ethernet kablo ile bağlı ama ben yine de ping sıkıntısı daha doğrusu ping azken bile gecikme sıkıntısı çekiyorum. Anlık olarak ping fırlıyor, droplar ve ışınlanmalar yiyorum. Ramak kaldı artık PC'yi kırmak üzereyim. Yardımcı olur musunuz? Sorun nedir sizce? Herhangi bir test isterseniz yapabilirim. OpenWRT download 150 Mbps düşürdüm 0 ms'yi o hızda verdi en ideal upload 14 Mbps idi.

Yüksüz neden 57ms anlamış degilim ağda tek olmama ragmen asla rahat bir internet kullanamıyorum.

WhatsApp Görsel 2025-09-05 saat 02.09.27_00d99dc5.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Kablonet internet kullanıyorum 200/20 MB şeklinde bufferbloat problemini router alıp OpenWRT ile çözdüm. Wi-Fi ağında kimse yok, PC ethernet kablo ile bağlı ama ben yine de ping sıkıntısı daha doğrusu ping azken bile gecikme sıkıntısı çekiyorum. Anlık olarak ping fırlıyor, droplar ve ışınlanmalar yiyorum. Ramak kaldı artık PC'yi kırmak üzereyim. Yardımcı olur musunuz? Sorun nedir sizce? Herhangi bir test isterseniz yapabilirim. OpenWRT download 150 Mbps düşürdüm 0 ms'yi o hızda verdi en ideal upload 14 Mbps idi.

Yüksüz neden 57ms anlamış degilim ağda tek olmama ragmen asla rahat bir internet kullanamıyorum.

Eki Görüntüle 182073
Cihaz değiştirin olmazsa ISP değiştirin.

Hocam sizin çözülmemiş ama 1 yıldır falan ben de bu sorunu yaşıyordum. Her şey normal bir anda 4k ping görüyorum belli bir süre öyle takılıyor sonra canı istediğinde tekrar 3 pinge düşüyordu. Bazen ping olmuyordu ama drop yiyordum cinnete sürüklüyordu. Elektrikçi çağırıp kablo çektirdim odama kadar ethernet bağladım sorun çözüldü.

Cihaz değiştirin olmazsa ISP değiştirin.

Cihazı yeni aldım daha dün internette sadece ben varkende ping vs oluyor bufferbloat değil yani bu farklı bir şey ISP ne bilmiyorum araştırırım.

Hocam.

Hocam sizin çözülmemiş ama 1 yıldır falan ben de bu sorunu yaşıyordum. Her şey normal bir anda 4K ping görüyorum belli bir süre öyle takılıyor sonra canı istediğinde tekrar 3 pinge düşüyordu. Bazen ping olmuyordu ama drop yiyordum cinnete sürüklüyordu. Elektrikçi çağırıp kablo çektirdim odama kadar Ethernet bağladım sorun çözüldü.

Kral kabloyla baglı bilgisayara zaten kapının önünde modem 10 metre Ethernet'le baglı mesafe az yani.