Eren snay

Çalışkan
Merhaba oyunlarda gecikme sorunu yaşıyorum. Bununla ilgili çok yazı okudum. Kablonet modemi kötü DOCSIS haricinde takılmadığını beyan ediyorlar. Aklıma bir fikir geldi. Kablonet modeminde QoS var ama ayarlanamıyor. SQM yok bile. İnternetim 100/10'du ve gecikme yaşıyordum, sıkıldım bu sorundan. 200/20 yaptım hiçbir fark olmadı. SQM destekli router alıp bufferbloat sorunundan kurtulabilir miyiz? Ona göre interneti değiştirmeye çalışacagım. Yardımınız için teşekkürler.

Bufferbloat sonucu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet çözebilirsin bende Kablonet kullanıyorum, Netmaster DOCSIS modem var. Xiaomi AX3000t router alıp open wrt kurdum ve SQM ile sonuç linkteki gibi 75down 10up hızım var. Keşke bridge moduna alabilsem modemi :( yapanı hiç göremedim.

Teşekkürler testine baktım ama halen Low latency gaming kısmı hatalı gözüküyor nedeni nedir?

Hatalı değil unloadım yuksek benim de ISS'den dolayı oda. Down ve up gecikmelerim SQM sayesınde düşük. Bir de kablosuz yaptım bu testi telefonumdan.

Hangi routeri almamı önerirsiniz. Ben çok fazla bilgi sahibi degilim open wrt internetten bakıp kuracağım filan bridge mod farkı ne oluyor normalden çok bilgim yok biraz anlatırsanız sevinirim.

Ben AX3000t kullanıyorum çok memnunum Wi-Fi 6 özellikli router zaten, OpenWrt kurarken zorlandım onun nedeni de yeni Firmware yüklü gelmiş olması yeni Firmware da OpenWrt yukleme kapalı hiçbir şekilde olmuyor. O yüzden sürüm düşürüp SSH'tan baglanıp OpenWrt kurabildim. Yani biraz zahmetli oldun:)
Bridge mode: Mevcut modemi köprü olarak kullanıyorsun WAN portuyla direk routera baglıyosun bütün işlemi router yapıyor, normal modem interneti veriyor. Basitçe böyle anlatabilirim.

Ben AX3000t kullanıyorum çok memnunum Wi-Fi 6 özellikli router zaten, OpenWrt kurarken zorlandım onun nedeni de yeni Firmware yüklü gelmiş olması yeni Firmware da OpenWrt yukleme kapalı hiçbir şekilde olmuyor. O yüzden sürüm düşürüp SSH'tan baglanıp OpenWrt kurabildim. Yani biraz zahmetli oldun:)
Bridge mode: Mevcut modemi köprü olarak kullanıyorsun WAN portuyla direk routera baglıyosun bütün işlemi router yapıyor, normal modem interneti veriyor. Basitçe böyle anlatabilirim.

Çok teşekkür ederim ondan memnunsun ama dedigine göre ugraştırmış rica etsem bana önerebilecegin daha iyi de olabilir router var mıdır çünkü ben dedigim gibi open wrt falan anlamıyorum video filan izleyip bakacagım Firmware güncellemesinden anlarımda router hiç kullanmadım o yüzden bilgim 0 şu an. Bende biraz araştıracagım yine de ama önerebilirsen mutlu olurum senin routera baktım 1600-1800 arası 2E kadar rahat bakarım belki 2.5 oda uzun süre kullanacagım güzel bir şey olmasını isterim. İmkanın varsa önerir misin bir şeyler.

Recep bey in rehberi var, bir de ASUS router ile olan videosu var. Dilediğine bakabilirsin. ASUS öneririm :) çift çekirdekliydi o model guncel ve hızlıydı.

Recep bey in rehberi var, bir de ASUS router ile olan videosu var. Dilediğine bakabilirsin. ASUS öneririm :) çift çekirdekliydi o model guncel ve hızlıydı.

Fiyata Amazon'da iyiymiş ama ben internet arayüzünden hiç anlamıyorum gerçekten yani aşırı karmaşık geliyor bilgisayardan biraz anlarım da acayip karmaşık geliyor SQM paketi diyor opemwrt de direkt yok mu bir de bridge mod sizin touter yüzünden mi açılmıyor kablo net modemi yüzünden mi?

Kablonet'in modem yüzünde olmuyor hocam, router ile alakası yok. Ben şu şekilde yapmak zorunda kaldım.

Kablonet modemin wifilerini kapattım sadece Ethernet portunu routere bagladım, routerdan da Wi-Fi ve PC'ye Ethernet bagladım. SQM aktif ettim, AdBlock aktıf ettim tertemiz kullanıyorum. Sen OpenWrt'li router normal gecıkmemı düşürür mü diye soruyorsan maalesef olmayacak bufferbloat testindeki unload gecıkmesi aynı kalacak.