Ben karşıdan karşıya geçerken kadın varsa özellikle bekliyorum mazallah frenle gazı karıştırır ezilmeyeyim diye.
Yaşanmayan bir durum değil; telaşa kapıldıkları an frenle gazı karıştırdıkları oluyor. Kimi dükkana giriyor, kimi önündeki yayayı biçiyor; haberlerde görüyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün Corsa sürücüsü kadındı, lafım yok ama çevirişi Amarok sürüyor gibiydi. :)

Şöyle bir gerçek var ki kadınlar arabayı sadece ehliyet alıp bir noktadan diğerine gitme aracı olarak görüyor. ABS nedir diye sorsanız cevaplayamaz. Olası bir durumda freni kökleyip ABS yüzünden öndeki araca girerler sonra kendini haklı çıkarmak için bağırıp durur çoğu. Aslında freni köklemek yerine aracın limitlerini bilse nasıl fren yapılır bilse ABS'yi aktif etmeden durabilir belki de.

Erkekler küçük yaşlardan itibaren araba kullanmaya alışkın hale geliyor, kadınlarda o pek mümkün olamıyor. Trafiğe o kadar arabanın içine acemi iken çıkmak kolay değil.

Onunla pek alakası yok bence. Babam araba kullanmayı 30'lu yaşlarında öğrenmiş. Arabaya da 35 yaşında falan sürmeye başlamış. Köyde küçükken oyuncak moyuncak nerede hak getire zaten araba sempatisi falan yok öyle mecburiyetten öğrenmiş. Adam direkt tekte öğrenmiş. 35 yaşında araba sürmeye yeni başlayan bir kadın sürücüyü düşğnemiyorum kabus olur herhalde veya katliam makinesi.

Doğru. Savaşlarda savaşabilen çevik bir güç ile bulaşık yıkayan narinliği bir tutan hanımefendi arkadaşlar var mesela, anlık bir kaza riskinde erkekler refleksif olarak bile kaçabilir ama kadınlar panik yapıp kaçamaz işte.
Kadınlar evrimde hep panik gösterdiler ve panik olan canlılardır. Araba sürerken bir panik veya bir dalgınlık tüm her şeyi bitirebilir. Tek o değil refleks olarak araba sürerken titreme veya bir virajda sorunlar çıkabilir. Her zaman dediğim gibi ben hep kadınları savunur ve kadın askerler görmek isterim ama evrim bu.

Onunla pek alakası yok bence. Babam araba kullanmayı 30'lu yaşlarında öğrenmiş. Arabaya da 35 yaşında falan sürmeye başlamış. Köyde küçükken oyuncak moyuncak nerede hak getire zaten araba sempatisi falan yok öyle mecburiyetten öğrenmiş. Adam direkt tekte öğrenmiş. 35 yaşında araba sürmeye yeni başlayan bir kadın sürücüyü düşğnemiyorum kabus olur herhalde veya katliam makinesi.
Babanı tebrik ederim 🎊

Erkekler her zaman motor becerileri konusunda bence kadınlardan bir tık daha önce makine ve araç kullanma konusunda.

Ama size şunu da söyleyeyim, her kadını bir tutmayın; nice kadın sürücüler var, bizi cebinden çıkarır. Otobüs kullanan kadın şoförlerimiz var, mesela pilotumuz vs. de var.

Komutan Atatürk'ün sözüyle bitirmek istiyorum.

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."