iPhone 15 vardı onu ihtiyaç dolayısıyla satıp idarelikten F4 almıştım. Yakın zamanda S24 FE düşünüyorum. Kamerasının fiyatına göre çok iyi olduğunu duymuştum.
Evet, iyi. Hem on kamerayi hem de arka kamerayi totale vurdugumuz zaman en mantikli telefonlardan biri. Alternatif olarak sadece 14T var. Arka kamera fotograf cekiminde, ozellikle gece cekimlerinde 14T daha basarili. Fakat on kamera pek iyi degil. On kamera beklentisi varsa ek olarak tercih etmeyin.

OIS'e cok takilma. OIS olupta vasat videolar ceken telefonlar var. Poco bunlardan biri. 11T'nin ekraninin daha akici gelmesinin sebebi Mi serisinde animasyonlarda daha basarili olmasi Xiaomi'nin. Poco animasyon isini beceremiyor.

Önemli olan OIS'in kac stop sunduğu fakat OIS ve IBIS bulunan kombine sistemler bile yazılımsal müdahale olamdan sabitleme yapamıyor. Bu işi su an bir tek Lumix halletti diyebilirim. Örneğin benim makine elde tutarken tripod gibi sabitleme yapiyor ama yürümeye başlayınca deprem oluyor. Bunun dışında Sony, Fujifilm, Nikon gibi devler bile beceremedi. Ya sonradan PC'den elle sabitleme atacaksin ya da telefonun EIS/DIS sistemi saglam çalışacak. Samsung gibi.

Evet, iyi. Hem on kamerayi hem de arka kamerayi totale vurdugumuz zaman en mantikli telefonlardan biri. Alternatif olarak sadece 14T var. Arka kamera fotograf cekiminde, ozellikle gece cekimlerinde 14T daha basarili. Fakat on kamera pek iyi degil. On kamera beklentisi varsa ek olarak tercih etmeyin.
On kamera beklentim yok. Sadece main kamera olarak dusunuldugunde 14T daha mi iyi?

On kamera beklentim yok. Sadece main kamera olarak dusunuldugunde 14T daha mi iyi?
Evet, main kamera olarak 14T daha iyi. Fakat video cekimi olarak S24 FE daha iyi videolar cekiyor. 14T'nin kamera olarak ustunlugu main kamera sensoru, genis aci ve gece cekimi. Ayrica manzara fotograflarinda ve insan ten renklerini daha dogru veriyor. Bu iki ornekte bir karsilastirmasi var.

S24 FE.
1754406727437.webp

1754406757061.webp

1754407006473.webp

14T.
1754406810602.webp

1754406890642.webp

1754406926046.webp

Genel olarak bakıldığında, kamera anlamında hangisi daha iyidir?
@Simon @DarthGorsoy
Mi 11T daha iyi, OIS olmaması kötü tek.

iPhone 15 vardı onu ihtiyaç dolayısıyla satıp idarelikten F4 almıştım. Yakın zamanda S24 FE düşünüyorum. Kamerasının fiyatına göre çok iyi olduğunu duymuştum.
S24FE yada 14T bak, ikisi de mükemmel.

Evet, main kamera olarak 14T daha iyi. Fakat video cekimi olarak S24 FE daha iyi videolar cekiyor. 14T'nin kamera olarak ustunlugu main kamera sensoru, genis aci ve gece cekimi. Ayrica manzara fotograflarinda ve insan ten renklerini daha dogru veriyor. Bu iki ornekte bir karsilastirmasi var.

S24 FE.
Eki Görüntüle 170356
Eki Görüntüle 170357
Eki Görüntüle 170363

14T.
Eki Görüntüle 170359
Eki Görüntüle 170361
Eki Görüntüle 170362
Ama hocam bazı yerlerde S24FE bazı yerlerde 14T iyi gibi duruyor, ikiside çok yakın bence diğer kriterlere göre seçim yapılmalı.