2254

Üstün
Makaleler
7
Amazon üzerinden, Meyer Gaming satıcılı GameSir Cylon'e 2 gamepad aldım, ürünün poşeti ve kutusu yırtık geldi. Patpat sarılı olduğundan bu yüzden kapıda bu durumu görmedim. Kaldı ki çok iyi paketlenmiş gözüküyordu, belli ki kullanılmış veya iade ürün göndermişler. Kutusunu bile açmadan iade başlatıp yolladım, sonra başka bir satıcıdan indirime girdi (GameSir Türkiye) onlardan aldım ve kullanıyorum. İadeyi beklemek ile uğraşmak istemedim.

Neyse geçen hafta perşembe günü ellerine kargo ulaşmış, ben de bugün Amazon ile görüştüm iade durumu ne oldu diye. Satıcıya bildirdiler durumu, meyer Gaming de bana şöyle yazmış; kutusu yırtılmış ve mühürler sökülmüş, biz bunu kayıt alarak yolluyoruz, ürünün paketleme görüntüleri elimizde mevcut. Açılmış veya kullanılmış ürün yollamıyoruz, Amazon ile iletişime geçin. Şansıma Amazon'dan aldım için sağ olsun Amazon 5-7 iş günü içerisinde bana para iadesi yapacağını söyledi. Amazon değil de Meyer Gaming sitesinden alsaydım kutusu ve poşeti yırtılmış ürün alacaktım. Kaldı ki kutunun içini bile açmadım, ürün belki de sorunluydu. Kısaca bu kanun tanımaz firmadan alışveriş yapmanızı önermiyorum. 300-500 TL fazladan verip Amazon'dan almanın rahatlığı çok başka.

IMG_20260216_141104_edit_646938253469095.webp

Ürünün poşeti derken ne poşeti merak ettim? Kutunun dışında Gamesir'in ek olarak kullandığı bir ambalaj mı var?
Kağıt gibi ince bir poşet var ya ondan bahsediyorum. Hem poşet, hem de kutusu yırtıktı. Fotoğrafı üstten çektiğim için pek gözükmüyor. Poşet yırtılması çok önemli değilde kutusu da yırtıktı, kutunun yanında yazmak istedim. Çok önemli değil.
IMG_20260216_141104_edit_951947164701181.webp

Kağıt gibi ince bir poşet var ya ondan bahsediyorum. Hem poşet, hem de kutusu yırtıktı. Fotoğrafı üstten çektiğim için pek gözükmüyor. Poşet yırtılması çok önemli değil de kutusu da yırtıktı, kutunun yanında yazmak istedim. Çok önemli değil.
Eki Görüntüle 229095

Vallaha ben ürünün gerçekten açılmış olduğunu düşünmüyorum. İade ürün yollayan firmalar genellikle o ürünün iade olduğunun anlaşılmaması için çaba gösterir. Böyle bir ürünü satmaya çalışmak kargo maliyetinden dolayı astarından pahalıya gelir. Ürünün kargoda hasar görmüş olma olasılığı yüksek zaten paketlenirken de kayıt altına aldıklarını beyan ediyorlar.

Ha buna rağmen bu olay rezillik mi? Tabii ki rezillik. Her sene milyonlar kazanan bir kurumun ürününü düzgün paketleyememesinden kaynaklı ya da kargodan kaynaklı bir sebep dolayısıyla ürün ambalajına bu seviyede bir hasar gelmesini telafi etmesini beklemek bence gayet haklı bir talep.

Vallaha ben ürünün gerçekten açılmış olduğunu düşünmüyorum. İade ürün yollayan firmalar genellikle o ürünün iade olduğunun anlaşılmaması için çaba gösterir. Böyle bir ürünü satmaya çalışmak kargo maliyetinden dolayı astarından pahalıya gelir. Ürünün kargoda hasar görmüş olma olasılığı yüksek zaten paketlenirken de kayıt altına aldıklarını beyan ediyorlar.

Ha buna rağmen bu olay rezillik mi? Tabii ki rezillik. Her sene milyonlar kazanan bir kurumun ürününü düzgün paketleyememesinden kaynaklı ya da kargodan kaynaklı bir sebep dolayısıyla ürün ambalajına bu seviyede bir hasar gelmesini telafi etmesini beklemek bence gayet haklı bir talep.

Hasar görmüşten çok ürün 2.el gibiydi hocam. Sıfır gibi kokmuyordu, hafif lekeli gibiydi. Kutusunu yeni aldığım ürün ile yan yana koyup kıyaslamadım, ancak yeni aldığım ürün buram buram sıfır gibi kokuyordu. Ayrıca beyan etmeleri zerre güven vermiyor, satıcı güvenilir olmadığını baştan belli etti. Gerekli kayıtları paylaşabilirlerdi, Amazon'la iletişime geçin biz de kayıt var diyerek geçiştirdiler resmen. Bu tarz firmalara güvenmemek lazım bunlar çıkarları için her şeyi yaparlar.

Aynı konuyu başka bir forumda açtım gelen cevaba bakın;

Tamam gönder kayıtlarını diyeceksin.

Zamanında bir arkadaşım "tazedirekt" miydi neydi öyle bir siteden meyve-sebze sipariş veriyordu. Bize de anlatıyordu, işte yok efendim tarladan geliyor, yok üreticilerden direkt alınıyor falan filan...

Bunun 8-9.siparişinde işte atıyorum 1 kg patates, 5 kg domates, 3 kg havuç istemiş. Patates ve domatesler gayet normal gelmiş, havuç ise herhalde ellerinde yokmuş, sağdan soldan da bulamamışlar, yahu bari ambalajı çıkaraydınız. Üzerinde "bilmemne ticaret" yazan gayet vakumlu falan fabrikasyon ambalajlı havucu kargoya vermiş yollamışlar.

Arkadaş tabii gözlerine inanamadı. Hemen şikayet, iade vesaire.

Gelen cevap da aynen böyleydi. Bizim süreçlerimiz kamera kayıtlarımız vs var, ürün üreticiden direkt olarak alınıp size öyle kargolanmıştır diye.

Arkadaş da poşetli havucun fotoğrafını yolladı, tarladan bunu bu şekilde mi alıp koydunuz diye :) sizden şu kadar alışverişim ve şu kadar tavsiyem vardı, bu üçkağıtçılığınızı her
Yerde paylaşıyorum ve alışverişi kesiyorum dedi, bıraktı.

Ayrıca Ebrar bilgisayar'dan zamanında bir ürün almıştım, beğenmediğim için iadeye yolladım, onlarda kayıt var diyerek ürün kargoda hasar görmüş dediler. Kayıt istedim yalandan bir fotoğraf atmışlar üründe sorun yoktu, uğraşmayıp kullandım ürünü. Firmalar açık açık yalan söylüyor. Ya Amazon'dan alıcaksın, ya da THH ile uğraşacaksın.

Adamlar biz 14 gün koşulsuz iade veya sorunlu ürün iade hakkını kullandırtmıyoruz demiyor da, ürün kargoda hasar görmüş veya siz yapmışsınız diyorlar. Hepsi birbirinden beter.

Amazon üzerinden, meyer gaming satıcılı GameSir Cylon'e 2 gamepad aldım, ürünün poşeti ve kutusu yırtık geldi. Patpat sarılı olduğundan bu yüzden kapıda bu durumu görmedim. Kaldı ki çok iyi paketlenmiş gözüküyordu, belli ki kullanılmış veya iade ürün göndermişler. Kutusunu bile açmadan iade başlatıp yolladım, sonra başka bir satıcıdan indirime girdi (GameSir Türkiye) onlardan aldım ve kullanıyorum. İadeyi beklemek ile uğraşmak istemedim.

Neyse geçen hafta perşembe günü ellerine kargo ulaşmış, ben de bugün Amazon ile görüştüm iade durumu ne oldu diye. Satıcıya bildirdiler durumu, meyer gaming de bana şöyle yazmış; kutusu yırtılmış ve mühürler sökülmüş, biz bunu kayıt alarak yolluyoruz, ürünün paketleme görüntüleri elimizde mevcut. Açılmış veya kullanılmış ürün yollamıyoruz, Amazon ile iletişime geçin. Şansıma Amazon'dan aldım için sağ olsun Amazon 5-7 iş günü içerisinde bana para iadesi yapacağını söyledi. Amazon değil de meyer gaming sitesinden alsaydım kutusu ve poşeti yırtılmış ürün alacaktım. Kaldı ki kutunun içini bile açmadım, ürün belki de sorunluydu. Kısaca bu kanun tanımaz firmadan alışveriş yapmanızı önermiyorum. 300-500 TL fazladan verip Amazon'dan almanın rahatlığı çok başka.

Eki Görüntüle 229094

Adını bilmediğiniz no name firmalardan alışveriş yapmayın sonra mağdur oluyorsunuz mahkeme mahkeme gezersiniz...

Amazon satış destek kalitesi bambaşka; 3 ay sonra dikişleri açılan ayakkabımı iade aldılar. Stokta olmadığı için başka ürün almamı söylediler, üstelik eski fiyat ile güncel fiyat arasındaki farkı da iade ettiler. Başka firma olsa farkın iki katını isterdi; daha kötüsü hijyen bahanesiyle iade talebini reddederdi.

Amazon üzerinden, Meyer Gaming satıcılı GameSir Cylon'e 2 gamepad aldım, ürünün poşeti ve kutusu yırtık geldi. Patpat sarılı olduğundan bu yüzden kapıda bu durumu görmedim. Kaldı ki çok iyi paketlenmiş gözüküyordu, belli ki kullanılmış veya iade ürün göndermişler. Kutusunu bile açmadan iade başlatıp yolladım, sonra başka bir satıcıdan indirime girdi (GameSir Türkiye) onlardan aldım ve kullanıyorum. İadeyi beklemek ile uğraşmak istemedim.

Neyse geçen hafta perşembe günü ellerine kargo ulaşmış, ben de bugün Amazon ile görüştüm iade durumu ne oldu diye. Satıcıya bildirdiler durumu, meyer Gaming de bana şöyle yazmış; kutusu yırtılmış ve mühürler sökülmüş, biz bunu kayıt alarak yolluyoruz, ürünün paketleme görüntüleri elimizde mevcut. Açılmış veya kullanılmış ürün yollamıyoruz, Amazon ile iletişime geçin. Şansıma Amazon'dan aldım için sağ olsun Amazon 5-7 iş günü içerisinde bana para iadesi yapacağını söyledi. Amazon değil de Meyer Gaming sitesinden alsaydım kutusu ve poşeti yırtılmış ürün alacaktım. Kaldı ki kutunun içini bile açmadım, ürün belki de sorunluydu. Kısaca bu kanun tanımaz firmadan alışveriş yapmanızı önermiyorum. 300-500 TL fazladan verip Amazon'dan almanın rahatlığı çok başka.

Eki Görüntüle 229094

Meyer gaming troll satıcı. Bir yorumda görmüştüm garantiye gönderilen ürüne dalga geçer gibi bir mesaj yazıp göndermişler gülücük koymuşlar. Adam isyan ediyordu Trendyol yorumlarında. İlginç bir firma

Meyer gaming troll satıcı. Bir yorumda görmüştüm garantiye gönderilen ürüne dalga geçer gibi bir mesaj yazıp göndermişler gülücük koymuşlar. Adam isyan ediyordu Trendyol yorumlarında. İlginç bir firma.

Böyle firmalardan alırken 40 kere düşünüyorum geçen mouse lazımdı Wraith'den bir mouse önerdiler, ürün harikaydı ancak satıcı açılmış ürünü iade almıyoruz diye yazıyor sitesine. Ayrıca çok şikayet gördüm, ben de gidip Gaming.Gen.TR firmasından başka bir ürün aldım. Bir de böylelerine para mı kazandıracağım? Kalsın, almam daha iyi.