Sadece satıcı Amazon ise gözüm kapalı ürün alıyorum. Diğer siparişlerimde satıcıyı didik didik araştırmaya çalışıyorum. Geçmiş olsun.

Hasar görmüşten çok ürün 2.el gibiydi hocam. Sıfır gibi kokmuyordu, hafif lekeli gibiydi. Kutusunu yeni aldığım ürün ile yan yana koyup kıyaslamadım, ancak yeni aldığım ürün buram buram sıfır gibi kokuyordu. Ayrıca beyan etmeleri zerre güven vermiyor, satıcı güvenilir olmadığını baştan belli etti. Gerekli kayıtları paylaşabilirlerdi, Amazon'la iletişime geçin biz de kayıt var diyerek geçiştirdiler resmen. Bu tarz firmalara güvenmemek lazım bunlar çıkarları için her şeyi yaparlar.

Aynı konuyu başka bir forumda açtım gelen cevaba bakın;

Tamam gönder kayıtlarını diyeceksin.

Zamanında bir arkadaşım "tazedirekt" miydi neydi öyle bir siteden meyve-sebze sipariş veriyordu. Bize de anlatıyordu, işte yok efendim tarladan geliyor, yok üreticilerden direkt alınıyor falan filan...

Bunun 8-9.siparişinde işte atıyorum 1 kg patates, 5 kg domates, 3 kg havuç istemiş. Patates ve domatesler gayet normal gelmiş, havuç ise herhalde ellerinde yokmuş, sağdan soldan da bulamamışlar, yahu bari ambalajı çıkaraydınız. Üzerinde "bilmemne ticaret" yazan gayet vakumlu falan fabrikasyon ambalajlı havucu kargoya vermiş yollamışlar.

Arkadaş tabii gözlerine inanamadı. Hemen şikayet, iade vesaire.

Gelen cevap da aynen böyleydi. Bizim süreçlerimiz kamera kayıtlarımız vs var, ürün üreticiden direkt olarak alınıp size öyle kargolanmıştır diye.

Arkadaş da poşetli havucun fotoğrafını yolladı, tarladan bunu bu şekilde mi alıp koydunuz diye :) sizden şu kadar alışverişim ve şu kadar tavsiyem vardı, bu üçkağıtçılığınızı her
Yerde paylaşıyorum ve alışverişi kesiyorum dedi, bıraktı.

Ayrıca Ebrar bilgisayar'dan zamanında bir ürün almıştım, beğenmediğim için iadeye yolladım, onlarda kayıt var diyerek ürün kargoda hasar görmüş dediler. Kayıt istedim yalandan bir fotoğraf atmışlar üründe sorun yoktu, uğraşmayıp kullandım ürünü. Firmalar açık açık yalan söylüyor. Ya Amazon'dan alıcaksın, ya da THH ile uğraşacaksın.

Adamlar biz 14 gün koşulsuz iade veya sorunlu ürün iade hakkını kullandırtmıyoruz demiyor da, ürün kargoda hasar görmüş veya siz yapmışsınız diyorlar. Hepsi birbirinden beter.
Aracı firma Amazon değilse satıcı çok önemli. N11 üzerinden İncehesap satıcısından gamepad aldım; kargolaması çok temiz ve başarılıydı.

Böyle firmalardan alırken 40 kere düşünüyorum geçen mouse lazımdı Wraith'den bir mouse önerdiler, ürün harikaydı ancak satıcı açılmış ürünü iade almıyoruz diye yazıyor sitesine. Ayrıca çok şikayet gördüm, ben de gidip Gaming.Gen.TR firmasından başka bir ürün aldım. Bir de böylelerine para mı kazandıracağım? Kalsın, almam daha iyi.

Wraith Gaming.Gen.TR meyer bence hiçbirinden alınmaz. kutuyu açtıktan sonra hiçbiri iade almıyor. garanti konusunda da bir iletişim sorunu var müşterilerle. Amazon best

@fortunee, Gaming.gen.tr'den aldığım klavyeyi kutusunu açmama rağmen iade edebildim. Ürüne ve kutusuna zarar vermediğiniz sürece aliyorlar. Wraith'te ise Wraith markalı ürünlerde kutuyu açsan da iade edebiliyorsunuz. İstisnalar var.

Gaming.Gen.TR'de kutusunu açınca iade edilebildiğini bilmiyordum hocam. Belki üründen ürüne değişiyordur. Wraith markalı iade olduğunu biliyorum 30 gün. Ama diğer markalarda iade olmuyor. Saçma değil mi? Deneyip görmediğin bir ürünü en başta kutuyu açarak artık iade almayacaklarını kabul ediyorsun. Ya beğenmezsen?

@fortunee, evet diğer markalarda beğenmeyince iade almamaları saçma. Sonuçta her ürünü beğenecek değiliz. Gaming.gen.tr'den aldığım klavyeyi beğenmedim mesela.

kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum. Uzun zaman önce Teknosa'dan aldığım fareyi mahkemeye vermekle tehdit ederek zar zor iade aldırtmıştım yoksa alamıyoruz kutuyu açtıysanız falan ayağı yapıyorlardı. Wraith'ide bu konuda çok mahkemeye veren vardır. Aslında yaptıkları yasal da değil kanunda kutu açılsa bile iade hakkın var diyor. Bunlar bizim sitemizde bizim kuralımız geçerli diyorlar. Devletin müdahale etmesi lazım bu satıcılara. Tabii biz gibiler de yabancı markaların distribütör ünü Amazon'da bulamadığımız için mecbur kalıp alıyoruz, ama artık Amazon dışı almamaya karar verdim.

Böyle firmalardan alırken 40 kere düşünüyorum geçen mouse lazımdı Wraith'den bir mouse önerdiler, ürün harikaydı ancak satıcı açılmış ürünü iade almıyoruz diye yazıyor sitesine. Ayrıca çok şikayet gördüm, ben de gidip Gaming.Gen.TR firmasından başka bir ürün aldım. Bir de böylelerine para mı kazandıracağım? Kalsın, almam daha iyi.
Hocam gaming.genTR'de iade edilmiş ürün satıyor. Kimse tam memnun olamaz. Bazıları diyor ben iade edilmiş ürün satan yerden almam diğerleri diyor iade almayan yerden ürün almam. Nasıl tercih ediyorsan o şekilde devam et bence.

Hocam gaming. Gentr'de iade edilmiş ürün satıyor. Kimse tam memnun olamaz. Bazıları diyor ben iade edilmiş ürün satan yerden almam diğerleri diyor iade almayan yerden ürün almam. Nasıl tercih ediyorsan o şekilde devam et bence.

Hocam Gaming.Gen.TR'den biraz mecburiyetten verdim, çünkü Amazon'da her ürün bulunmuyor, bulunsa bile çok daha iyileri başka satıcılarda olabiliyor; bir de bütçe meselesi var, her zaman para çıkmıyor. Ben de keyfimden almadım yani. Ama artık daha çok dikkat etmemiz lazım, mecbur kalmadıkça Amazon haricine bulaşmamak en iyisi.

Para iadesi geldi, Amazon sağ olsun hızlıca çözdü. 🙂

Öncelikle yaşadığınız bu olumsuz deneyim ve oluşan yanlış anlaşılma için içtenlikle özür dileriz. Sizi itham etmek gibi bir niyetimiz kesinlikle olamaz; mesajımızın size bu şekilde yansımış olmasından dolayı üzgünüz.Ürünlerin paketleme aşamasından sağlam çıktığından emin olduğumuz için, hasarın taşıma/kargo sürecinde meydana geldiğini öngörüyoruz. Sizin gibi bilinçli bir kullanıcının, zaten halihazırda ikincisini sipariş ettiği bir ürün için böyle bir durum yaratmayacağının farkındayız.

Lütfen içiniz ferah olsun; iade hakkınızla ilgili herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Amazon üzerinden iade seçeneğiyle iade sürecini hemen başlatabilirsiniz. Bizim taraftaki tüm işlemler sona ermiştir. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Ürün patpatlı geldi öyle bir yırtılma kolay kolay olmaz. Ayrıca ürün sıfır gibi kokmuyordu, ufak tefek lekeler vardı. Aynı ürünü başka satıcıdan aldım gelen ürünle alakası bile yok. Topu Amazon'a atıp kaçıyorlar.

Aynı durumu sitesinden alıp yaşasaydım bu seferde THH ile görüşün diyecekler. Benim anladığım bu.

Satıcının yeni mesajı üstte.

Satıcı şikayetvar üzerinden yaptığım şikayete cevap verdi. Amazon ile kendilerinin görüştüğünü iadeyi bu sayede hızlıca alabildiğimi, kendilerinin inisiyatifi sayesinde olduğunu söylüyor. Ama durumun bununla bir alakası olamaz.

Direkt verdiğim cevabı kopyala/yapıştır yazıyorum.

Ben ilk önce Amazon ile görüştüm pazartesi günü. Firmaya söyleyelim çarşamba gününe kadar iadenizi yapmazlarsa Amazon güvencesi altında olduğunuz için biz kendimiz paranızı iade ederiz dediler. 2 saat sonra siz mesaj attınız, biz de yırtık ürün olamaz, her şey kayıtlı, Amazon ile görüşün dediniz. Ben zaten dediğim gibi sizden önce görüşmüştüm Amazonla, siz yardımcı olmayınca Amazon ile görüştüm bana direkt ücret iadesi yaptılar. Yani sizin de dediğiniz gibi siz Amazon ile görüşüp inisiyatif sağlamadınız.

Hatta şimdi bir daha Amazon ile görüştüm bizimle görüşmüşsünüz 23 ünde iadenizi arkadaşımız sağlamış dediler. Yani benim dediğim ile aynı şeyi söylediler. Kendilerine de ayrıca sordum böyle bir görüşme vb bir şey var mı, size bilgi geçti mi falan. Onlarda bilgisi geçilmediğini biz kendimiz iadeyi karşıladık diye gözüküyor dediler. Siz bizimle konuşmuşsunuz iadenizi biz sağlamışız öyle gözüküyor dediler. Yani özetle sizin yardımcı olduğunuz yok.

Eğer en ufak bir yardımcı olduğunuza dair Amazon bir bilgi geçseydi veya benim buna bir yönelik düşüncem olsaydı bu kadar paylaşım yapmazdım. Amacım kendinize çeki düzen vermeniz, 3800 TL ile batacak bir firmada değilsinizdir diye tahmin ediyorum. Eğer pazartesi günü biz yardımcı olamıyoruz, Amazon ile görüşün demek yerine, ücret iadeniz için Amazonla görüşün deseydiniz durum farklı olabilirdi. Neden demediniz? Çünkü böyle bir şey yok, eğer deseydiniz Amazon'a soracaktım ve iade yapmak istemediğinizi öğrenecektim. Ama siz ne yaptınız? Biz de böyle bir şey olamaz Amazon ile görüşün diye topu onlara attınız. Ne bana, ne de Amazon'a iade ile alakalı bilgi geçmediniz.

Ben paramı almışım, ondan sonra biz konuştuk diyorsunuz. Eğer yardımcı olsaydınız, zaten söylerdiniz pazartesi günü. Maalesef bu söylediklerinize kimse inanmaz.

Son düzenleme: