Kayra342727
Becerikli
Kas geliştirmek için yapılan sporun bir erkeğe faydaları nedir?
Karşı cinsle iletişim konusunda her türlü artı. Kalp gibi mortalite sebeplerinde azalma. Haftalık stres atma, yani mental sağlık. Kendine yetebilme (aşırı sıskalık veya obezlik durumkarından kurtulmak için). Testesteron gibi androjenlerin sağlıklı seviyelere gelmesi en azından diyetle vs. düzeltilebilir. Zaten hormonlar ve ruh sağlığınız düzeldi mi her şeye etki eder. Bunları kas geliştirmek derken direk bodybuild ya da herhangi bir spor diye yorumladım. Doktor veya antrenör değilim dediklerimi ona göre okuyun.Kas geliştirmek için yapılan sporun bir erkeğe faydaları nedir?
+ Kemik yoğunluğu artar. + postürü düzeltir.Kalbin pompalama gücünü artırır. Patlayıcı gücünü artırır. Seni günlük hayatta yaptığın işlerde bile daha dayanıklı hale getirir. Kondisyonun sayesinde çabuk yorulmazsın. Zihnin odaklanma becerisini artırır. Disiplin öz güven sağlar. Kas kütlesi arttıkça oturduğun yerde bile yaktığın kalori miktarı artar, böylece kilo kontrolü daha kolay hale gelir. Beslenmen ve uykun spora bağlı olarak düzene girer.
Gerçekten bunu ben de fark etmiştim. Ne güzel tarif etmişsin.Hicbir seye usenmeme gucu. Ozellikle gunumuzde bir insana en cok lazim olan sey. Hey seyi yapacak gucu kendinde hissetme isi usengecligi tamamen siliyor.
Aşırı kilo kaldırmayıp düşük kilolarda yapıyorsanız günlük rutininizi iyileştiriyorsunuz ve uzun yaşam yaşabiliyorsunuz. Misal, kardiyo ciğerleri büyültürken, kol hareketleri damarları açıyor ve atalarımızın belli kemik yapılarını/yapısını (damarlara yakın bir yerde bulunan kemik) ortaya çıkartıyor. Bunun yanı sıra güç katması da bir etkendir. Mesela ben bel için 20KG kaldıran bir insan olmamdan ötürü beni itsen bile düşürmen çok zor.Kas geliştirmek için yapılan sporun bir erkeğe faydaları nedir?