Merhaba, benim kasa fanlarımda sorun var ve bu yüzden çalışmıyor. Bu yüzden oyun girmeye korkuyorum. Çok zorlayacak oyun girmesem LoL Fall Guys vs. ekran kartı ve işlemcinin fanları kendini soğutabilir mi sizce?
Detaylar
Kim cevapladı?Uyuyan Sincap
Üstün
Merhaba, benim kasa fanlarımda sorun var ve bu yüzden çalışmıyor. Bu yüzden oyun girmeye korkuyorum. Çok zorlayacak oyun girmesem LoL Fall Guys vs. ekran kartı ve işlemcinin fanları kendini soğutabilir mi sizce?
Soğutur. MSI Afterburner kurup ayarları yapıp anlık dereceleri kontrol edebilirsiniz.
Ben kasada sadece egzoz fan varken ve işlemci stok fanı bozukken 98 derecede 2 sene oyun oynadım. Bu 3. senesi kasada Total 3 fan ve sağlam bir işlemci stok fanı var Max 85 derece oluyor. Yani işlemci en sağlam parçadır kolay kolay bozulmaz. Ekran kartı zaten genelde 2 fanlı ağır bakır bloklu olur.
Soğutur. MSI Afterburner kurup ayarları yapıp anlık dereceleri kontrol edebilirsiniz.
Ben kasada sadece egzoz fan varken ve işlemci stok fanı bozukken 98 derecede 2 sene oyun oynadım. Bu 3. senesi kasada Total 3 fan ve sağlam bir işlemci stok fanı var Max 85 derece oluyor. Yani işlemci en sağlam parçadır kolay kolay bozulmaz. Ekran kartı zaten genelde 2 fanlı ağır bakır bloklu olur.
Benim 3 fanlı hocam ekran kartı bir fark yaratıyor mu?
Uyuyan Sincap
Üstün
Benim 3 fanlı hocam ekran kartı bir fark yaratıyor mu?
Biraz daha serin çalışır. O zaman ekran kartından korkma. İşlemci de eğer fanı çalışıyorsa yeter zaten işlemci çok ısınınca frekans kısarak kendini koruyor. Sen MSI Afterburner'den değerleri kontrol et sürekli 90 derece üzerinde ise oyun oynama. 90'a gelmiyorsa sorun teşkil etmez.
Biraz daha serin çalışır. O zaman ekran kartından korkma. İşlemci de eğer fanı çalışıyorsa yeter zaten işlemci çok ısınınca frekans kısarak kendini koruyor. Sen MSI Afterburner'den değerleri kontrol et sürekli 90 derece üzerinde ise oyun oynama. 90'a gelmiyorsa sorun teşkil etmez.
İşlemci stok fan olduğundan bir de coil whine var o yüzden tek ondan korkuyorum.
Uyuyan Sincap
Üstün
İşlemci stok fan olduğundan bir de coil whine var o yüzden tek ondan korkuyorum.
Coil whine sanırım voltajdan mı watt değerinden mi ne oluyor onunla alakası yok.
nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
FPS sabitleyerek daha az yük bindirebilirsiniz, bu arada kendi başına da soğutur, dereceleri anlık gözlemlerseniz daha sağlıklı olur. Coil whine bobin vızıltısıdır elektrik sesini kaçırıyor bu sorun değildir, genelde ekran kartı ve psularda sık görülüyor. Sorunuzun cevabı evet bir nebze soğutur ve oynanılabilir.
Hocam bu arada en fazla 80 derecelerde oynasanız kafidir diye düşünüyorum.
Hocam bir de kasa kapağını açsanız daha iyi olabilir. Uzun süre oynayacaksanız toz tutar bu arada söyleyeyim dedim. Ama en azından odadaki havayı alır donanım fanları.
Hocam iyi yanmamış, çok riskli bir değerdir. İşlemciler en dayanıklı parçalar olsalarda bir yere kadar. 100 dereceden sonrasını kaldıramıyorlar maalesef. Yanabilirdi kısaca, iyi bir şey olmamış....işlemci stok fanı bozukken 98 derecede 2 sene oyun oynadım...
Hocam bir de kasa kapağını açsanız daha iyi olabilir. Uzun süre oynayacaksanız toz tutar bu arada söyleyeyim dedim. Ama en azından odadaki havayı alır donanım fanları.
- Makaleler
- 1
Pentinium Dual Core @6500 işlemci varken kasanın içi toz doluydu, stok işlemci soğutucu ve egzoz fanı hor hor çalışıyordu ama yük altındayken bir cacık olmuyordu.
Öyle böyle COD MW3 bitirmiştim, güzel canavardı.
Yeni nesil sistemde bir şey olacağını zannetmiyorum, en kötü sistem kendini kapatır.
Öyle böyle COD MW3 bitirmiştim, güzel canavardı.
Yeni nesil sistemde bir şey olacağını zannetmiyorum, en kötü sistem kendini kapatır.
Uyuyan Sincap
Üstün
FPS sabitleyerek daha az yük bindirebilirsiniz, bu arada kendi başına da soğutur, dereceleri anlık gözlemlerseniz daha sağlıklı olur. Coil whine bobin vızıltısıdır elektrik sesini kaçırıyor bu sorun değildir, genelde ekran kartı ve psularda sık görülüyor. Sorunuzun cevabı evet bir nebze soğutur ve oynanılabilir.
Hocam iyi yanmamış, çok riskli bir değerdir. İşlemciler en dayanıklı parçalar olsalarda bir yere kadar. 100 dereceden sonrasını kaldıramıyorlar maalesef. Yanabilirdi kısaca, iyi bir şey olmamış.
Son zamanlarda monitör gidip geliyordu. Biraz daha zorlasa anakart portları kalıcı hasar alacaktı. Ben düzenli bakım yaptırmasam fark etmezdim. İlk sene sadece işlemci fanı takıldı hala 98 idi. 2. sene 2 fan ilave edildi 88'lere düştü. Bu sene de MX4 termal macun uygulandı. 82'lere kadar düştü. Hatta oyunlarda daha da serin çalışıyor. Düzenli bakım şart. Ama net 2 sene 98 derecede çürüdü sistem. Sistem eski kasaya sahip olmasa 12 cm bir işlemci soğutucu takardım da bırak 12'yi 9 cm bile uymuyor. Ama dereceler idare eder. Bu dediğim 3 senede termal macun uygulandı da dandik yani altın rengi macun. Artık bundan sonra hem temizliğimi kendim yapacağım hem de arka fan ilk açılışta uçak kaldırıyor onu yağlayacağım. Üşemiyorum yalan yok.