M işlemcilerin yük altında ısındığını söylemiş arkadaşlar, tabii ki öyle özellikle Air ama yükten kasıt video render falan almak yani. Bu arada Premiere Pro ve After Effects acayip ısıtıyor ama ben Apple yazılımları olan final cut ve Motion kullandığım için ısınmıyor. 60-65 dereceyi geçmiyor renderda. 4K çıktılar alıyorum bir de özellikle. Nasıl yapabiliyor ben de bilmiyorum. M.2 kullanıcısıyım ben.
Bilgisayar bir şeyler izlerken ya da internette gezinirken 32-33 derecelerde geziyor bu mükemmel bir değer. Kasa varken en ısınmaz hali 40'ın üzerindeydi. Yatağa koyup bir şeyler izlerim diyorsan yataktan çıkamazsın çünkü pili 15-20 saat arası gidiyor.
üstelik kucağına aldığında ya da yorganın falan üstüne koyduğunda fan deliklerinden içeri toz, yün kaçma riski de yok çünkü fan çalışmadığı için bilgisayar etrafında bir hava akışı yaşanmıyor.
Sadece bir şeyler izleyerek bilgisayarı 3 gün şarja takmadan kullanırsın o kadar diyeyim sana.
Güvenlik kişisel bir konu. İllegal yazılıma falan bulaşmazsan hiçbir şey olmaz.
Air modellerde fan yok ama günlük işler için ideal. Eğer biraz zorlarım bilgisayarı, yeri gelince silicon işlemcilerin desteklediği oyunları da oynarım diyorsan Pro versiyon almanda fayda var. Fan yaklaşık 65-70 derecede aktif oluyor ve inanılmaz sessiz. Anlamıyorsun bile fanın çalıştığını. Ben bir uygulama indirdim sıcaklık ve fan takibi için, oradan anlıyorum fanın döndüğünü. Fan çalışmıyorken zaten sıfır ses.
Başka sorun varsa istediğini sorabilirsin.