Isınmaması, oyun oynanmaması derken ihtiyaçlarına uygun görünüyor. Almadığın her an zamlanacak onu da düşünmek lazım.

Başka bir Apple cihazına sahip misin?

“Eskisi kadar oyun oynamıyorum” derken ne kadarlık bir oyun oynama sürecinden bahsediyoruz ve hangi oyunlardan?

Ne kadar süre askerlik yapacaksın?

Bütçen toplamda ne kadar oluyor kasayı satınca?

Bu soruları yanıtlarsan belki daha net yardımcı olabilirim.

Hocam daha önce Apple bir cihaz kullanmadım, direkt oyun oynamıyorum dersem yalan olmaz ayda yılda bir arkadaşım istediği için Valorant giriyorum, klasik 6 ay, bütçe kısmını daha düşünmedim çünkü kesin değil inanılmaz kararsızım.

Mantıklı ama oyun oynayacaksan m serisi almanı öneririm. Güvenlik açtıkları vb. gibi durumlar senin için önemliyse Intel tarafına yönelmen iyi olacaktır.
Bana kalsa m1- M2 MacBook Pro al derim.

Oyun düşünmüyorum hocam, güvenlik pek umurumda değil açıkçası kullandığım Windows 10'da Defender'ı sildim, bu m serisi pasif soğutmalı olan mı?

Pro işlemcili MacBook'larda ısınıyor, Air'lerde ısınıyor. Laptoplardan büyük bir serinlik beklemek saçma olur.

Hocam internette gezinirken film video izlerken de mi ısınıyor? Benim istediğim şey yatağıma koyup bir şeyler izlemek.

Hocam daha önce Apple bir cihaz kullanmadım, direkt oyun oynamıyorum dersem yalan olmaz ayda yılda bir arkadaşım istediği için Valorant giriyorum, klasik 6 ay, bütçe kısmını daha düşünmedim çünkü kesin değil inanılmaz kararsızım.

Oyun düşünmüyorum hocam, güvenlik pek umurumda değil açıkçası kullandığım Windows 10'da Defender'ı sildim, bu m serisi pasif soğutmalı olan mı?

Hocam internette gezinirken film video izlerken de mi ısınıyor? Benim istediğim şey yatağıma koyup bir şeyler izlemek.

O amaç için hiç bir laptop ısınmaz.

M işlemcilerin yük altında ısındığını söylemiş arkadaşlar, tabii ki öyle özellikle Air ama yükten kasıt video render falan almak yani. Bu arada Premiere Pro ve After Effects acayip ısıtıyor ama ben Apple yazılımları olan Final Cut ve Motion kullandığım için ısınmıyor. 60-65 dereceyi geçmiyor renderda. 4K çıktılar alıyorum bir de özellikle. Nasıl yapabiliyor ben de bilmiyorum. M2 kullanıcısıyım ben.

Bilgisayar bir şeyler izlerken ya da internette gezinirken 32-33 derecelerde geziyor bu mükemmel bir değer. Kasa varken en ısınmaz hali 40'ın üzerindeydi. Yatağa koyup bir şeyler izlerim diyorsan yataktan çıkamazsın çünkü pili 15-20 saat arası gidiyor. 🤣 Üstelik kucağına aldığında ya da yorganın falan üstüne koyduğunda fan deliklerinden içeri toz, yün kaçma riski de yok çünkü fan çalışmadığı için bilgisayar etrafında bir hava akışı yaşanmıyor.

Sadece bir şeyler izleyerek bilgisayarı 3 gün şarja takmadan kullanırsın o kadar diyeyim sana.

Güvenlik kişisel bir konu. İllegal yazılıma falan bulaşmazsan hiçbir şey olmaz.

Air modellerde fan yok ama günlük işler için ideal. Eğer biraz zorlarım bilgisayarı, yeri gelince Silicon işlemcilerin desteklediği oyunları da oynarım diyorsan Pro versiyon almanda fayda var. Fan yaklaşık 65-70 derecede aktif oluyor ve inanılmaz sessiz. Anlamıyorsun bile fanın çalıştığını. Ben bir uygulama indirdim sıcaklık ve fan takibi için, oradan anlıyorum fanın döndüğünü. Fan çalışmıyorken zaten sıfır ses. 🤣

Başka sorun varsa istediğini sorabilirsin.

M işlemcilerin yük altında ısındığını söylemiş arkadaşlar, tabii ki öyle özellikle Air ama yükten kasıt video render falan almak yani. Bu arada Premiere Pro ve After Effects acayip ısıtıyor ama ben Apple yazılımları olan final cut ve Motion kullandığım için ısınmıyor. 60-65 dereceyi geçmiyor renderda. 4K çıktılar alıyorum bir de özellikle. Nasıl yapabiliyor ben de bilmiyorum. M.2 kullanıcısıyım ben.

Bilgisayar bir şeyler izlerken ya da internette gezinirken 32-33 derecelerde geziyor bu mükemmel bir değer. Kasa varken en ısınmaz hali 40'ın üzerindeydi. Yatağa koyup bir şeyler izlerim diyorsan yataktan çıkamazsın çünkü pili 15-20 saat arası gidiyor. 🤣 üstelik kucağına aldığında ya da yorganın falan üstüne koyduğunda fan deliklerinden içeri toz, yün kaçma riski de yok çünkü fan çalışmadığı için bilgisayar etrafında bir hava akışı yaşanmıyor.

Sadece bir şeyler izleyerek bilgisayarı 3 gün şarja takmadan kullanırsın o kadar diyeyim sana.

Güvenlik kişisel bir konu. İllegal yazılıma falan bulaşmazsan hiçbir şey olmaz.

Air modellerde fan yok ama günlük işler için ideal. Eğer biraz zorlarım bilgisayarı, yeri gelince silicon işlemcilerin desteklediği oyunları da oynarım diyorsan Pro versiyon almanda fayda var. Fan yaklaşık 65-70 derecede aktif oluyor ve inanılmaz sessiz. Anlamıyorsun bile fanın çalıştığını. Ben bir uygulama indirdim sıcaklık ve fan takibi için, oradan anlıyorum fanın döndüğünü. Fan çalışmıyorken zaten sıfır ses. 🤣

Başka sorun varsa istediğini sorabilirsin.

Dediğim gibi hocam video izleyip internette gezinmek, belki ayda yılda bir basit oyunlar oynamak olabilir, eğer alırsam askere kadar kullanırım askerden sonra da zaten kendime zirve bir kasa toplarım durur kenarda, harici beni endişelendiren konu hayatımın hiçbir yerinde applea dair bir şey kullanmadım, aldıktan sonra kullanabilir miyim?

Dediğim gibi hocam video izleyip internette gezinmek, belki ayda yılda bir basit oyunlar oynamak olabilir, eğer alırsam askere kadar kullanırım askerden sonra da zaten kendime zirve bir kasa toplarım durur kenarda, harici beni endişelendiren konu hayatımın hiçbir yerinde applea dair bir şey kullanmadım, aldıktan sonra kullanabilir miyim?
Apple'ı kullanması kolay. İhtiyacın olan her şey sistemin içinde hazır gibi düşünebilirsin. İlk defa kullanacağın için alışma süreci olması çok doğal ama uzun sürmez. Hatta iddia ediyorum o kadar seveceksin ki askerden döndükten sonra bir de iPhone alacaksın belki de. 🤣

Vatani görevinde başarılar diliyorum bu arada. Sağ salim gidip dönersin inşallah.

Apple'ı kullanması kolay. Her şey sistemin içinde hazır gibi düşünebilirsin. İlk defa kullanacağın için alışma süreci olması çok doğal ama uzun sürmez. Hatta iddia ediyorum o kadar seveceksin ki askerden döndükten sonra bir de iPhone alacaksın, demedi deme. 🤣

iPhone planım da var ama o çok sonraki iş, yazmayı unuttum beni asıl tribe sokan şey ben 165 Hz monitör kullanıyorum Mac'ler 60 Hz, ama bir kısım da diyor ki Apple'ın 60 hzi diğerlerinin 120 hzine bedel bu ne kadar doğru?

iPhone planım da var ama o çok sonraki iş, yazmayı unuttum beni asıl tribe sokan şey ben 165 Hz monitör kullanıyorum Mac'ler 60 Hz, ama bir kısım da diyor ki Apple'ın 60 hzi diğerlerinin 120 hzine bedel bu ne kadar doğru?

Aradaki farkı kesinlikle hissedeceksin. Yenileme hızının Apple'si Windows'u olmuyor. Bu belli bir standarttır.

Şimdi o iş hikaye. Bunu bir Apple'cı olarak söylüyorum ki 120 Hz ile 60 Hz hiçbir koşulda teknik olarak denk olamaz. Sadece şöyle bir şey var. Meşhur bir meseledir, çok konuşulur bu konu. Apple animasyon akıcılığı konusunda baya özenli. Dolayısıyla 60 Hz gibi hissettirmiyor denmesi bundan kaynaklanıyor. Tüm açılış, kapanış ve geçişler yağ gibi. Uzun süredir 165 kullanıyorsan 60 Hz gözüne batacaktır ama Apple bilgisayarlar oyun gibi işlevler için tasarlanmadığı için 60 Hz aslında pile ve performansa katkıda bulunuyor diyebiliriz. İçerik izlerken zaten sorun yok çünkü sinema filmleri 24 kare, en kral YouTube içeriği 60 kare. Kaldı ki ben bilgisayarımı 144 Hz monitörüme bağlı kullanıyorum, sen de öyle yapabilirsin. Bu arada gözüne batan şey mouse hareketleri falan olur en fazla, onun dışında pek hissedilir olmuyor.

Şimdi o iş hikaye. Bunu bir Apple'cı olarak söylüyorum ki 120 Hz ile 60 Hz hiçbir koşulda teknik olarak denk olamaz. Sadece şöyle bir şey var. Meşhur bir meseledir, çok konuşulur bu konu. Apple animasyon akıcılığı konusunda bayağı özenli. Dolayısıyla 60 Hz gibi hissettirmiyor denmesi bundan kaynaklanıyor. Tüm açılış, kapanış ve geçişler yağ gibi. Uzun süredir 165 kullanıyorsan 60 Hz gözüne batacaktır ama Apple bilgisayarlar oyun gibi işlevler için tasarlanmadığı için 60 Hz aslında pile ve performansa katkıda bulunuyor diyebiliriz. İçerik izlerken zaten sorun yok çünkü sinema filmleri 24 kare, en kral YouTube içeriği 60 kare. Kaldı ki ben bilgisayarımı 144 Hz monitörüme bağlı kullanıyorum, sen de öyle yapabilirsin. Bu arada gözüne batan şey mouse hareketleri falan olur en fazla, onun dışında pek hissedilir olmuyor.

Tek artısı ekran çözünürlüğünün yüksek olması sanırım bu durumda, ben iyice düşüneyim bu konuyu, teşekkür ederim hocam değerli vaktini ayırdığınız için.

Tek artısı ekran çözünürlüğünün yüksek olması sanırım bu durumda, ben iyice düşüneyim bu konuyu, teşekkür ederim hocam değerli vaktini ayırdığınız için.
Ekran çözünürlüğü, netliği muhteşem.

Rica ederim. Vatani görevinin hayırlı olmasını diliyorum. 🙏