doodliest

Uzman
Merhaba herkese. Geçenlerde yeni bir sistem topladım. Güce taktıktan sonra ilk başlatmayı yaparken her LED yanıyor fanlar vs. dönüyordu fakat DisplayPort'tan hiç görüntü akmadı. Anakartın da boot ledinin yandığını gördüm. Daha sonra çift RAM yerine tek RAM ile denedim, BIOS açıldı. Diğer RAM'i de denedikten sonra çift RAM ile sistemi başlattım. Yine BIOS ekranı gelince hazır açılmışken XMP modunu da açıp çıkayım dedim. PC'yi kapattım ekran kartını çıkarıp destek braketini takayım açayım derken bir sonraki açışımda ekran bir daha gelmedi. Ayrıca RAM'lerden birini taktığımda anakartta boot LED'i yanıyor, diğeri RAM'de ise CPU LED'i kırmızı, DRAM LED'i de sarı yanıyor. CMOS sıfırlaması da yaptım. Yine değişen bir şey olmadı. Acaba XMP modu açılınca RAM'lere veya RAM soketine bir şey mi oldu? Benzer bir sorun yaşayan varsa veya bilen birileri yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. İyi sosyaller.

Sistem:
  • Anakart: MSI Tomahawk B650 Wi-Fi
  • İşlemci: R7 7800X3D.
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 4070 Ti OC.
  • RAM: Corsair Vengeance 2x16 GB 6000MHz CL36.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hoca merhaba geçmiş olsun öncelikle HDMI kablosunu kontrol ettinizmi farklı HDMI kablosu ile deneyiniz olmaz ise farklı ekran ile deneyiniz büyük ihtimalle anakart da olabilir sorun :)

Bide hocam, BİOS UEFI ekranına ulaşabiliyor musunuz? Eğer ulaşamıyorsanız, büyük ihtimalle işletim sistemiyle alakalıdır.

Hoca merhaba geçmiş olsun öncelikle HDMI kablosunu kontrol ettinizmi farklı HDMI kablosu ile deneyiniz olmaz ise farklı ekran ile deneyiniz büyük ihtimalle anakart da olabilir sorun :)

Bir de hocam, BIOS UEFI ekranına ulaşabiliyor musunuz? Eğer ulaşamıyorsanız, büyük ihtimalle işletim sistemiyle alakalıdır.

Sağ olun hocam DisplayPort ile denedim, kabloda bir problem yok. Maalesef BIOS UEFI ekranına ulaşamıyorum. Zaten SSD'de herhangi bir şey yüklü değil, BIOS ekranı gelse halledeceğim de, gelmiyor bir türlü.

İşlemciyi bir cikafip yeniden tak. Işlemcj fanı düzgün calisiyor mu?

Ayrıca BIOS güncellemeni öneririm. Bundan dolayi acilmayabilir.

Deneyip burayı düzenleyeceğim hocam, teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sağ olun hocam DisplayPort ile denedim, kabloda bir problem yok. Maalesef BIOS UEFI ekranına ulaşamıyorum. Zaten SSD'de herhangi bir şey yüklü değil, BIOS ekranı gelse halledeceğim de, gelmiyor bir türlü.

Deneyip burayı düzenleyeceğim hocam, teşekkür ederim.
Flash ozelligi var o anakartta BIOS'a girmeden update yapabilirsin.

Flash ozelligi var o anakartta BIOS'a girmeden Update yapabilirsin.

Hocam merhaba, dediğiniz gibi flash ile BIOS Update yaptım fakat yine aynı şekilde. Her şeyin ışığı vs. yanıyor, anakart boot LED'i yanıyor fakat ekran yok. Ayrıca işlemci fanım da düzgün çalışıyor bir problem yok.

Son düzenleme:
Hocam merhaba, dediğiniz gibi flash ile BIOS Update yaptım fakat yine aynı şekilde. Her şeyin ışığı vs. yanıyor, anakart boot LED'i yanıyor fakat ekran yok. Ayrıca işlemci fanım da düzgün çalışıyor bir problem yok.
Anakartın yukaridan fotografini cekip paylasir misin?

Dosya Ekleri

• IMG_8500.webp
    IMG_8500.webp
    244,7 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_8497.webp
    IMG_8497.webp
    264,3 KB · Görüntüleme: 42