Bir kas grubu haftada en fazla iki gün aralıklı çalışabilirsin. Mesela bugün kolun ağrıyormuş, yani bugün kol çalışmamalısın ve dinlenmesine izin vermelisin. Bugün ve yarın kol yerine başka kas gruplarını çalış.

Çok ağır girmezsen bi şey olmaz.

Overtrainingin zararlı olduğunu söyleyen maddelerin %100 doğru olduğunu düşünmüyorum.
Kasları dinlendirmezsen büyüyemezsin, aksine küçülürsün. Bunu bizzat kendim gözlemleyerek şahit oldum.

Bir kas grubu haftada en fazla iki gün aralıklı çalışabilirsin. Mesela bugün kolun ağrıyormuş, yani bugün kol çalışmamalısın ve dinlenmesine izin vermelisin. Bugün ve yarın kol yerine başka kas gruplarını çalış.
Aslında bir program indirmiştim ona göre çalışıyorum ve tüm vücut odaklı o yüzden pek ne yapacağımı bilmiyorum.

Arkadaşlar spora başladım ve bicepslerimde ağrı var şu anda. Bugün spora devam mı etmeliyim yoksa dinlenme günü mü yapmalıyım? Ağrı olsa bile basacak gücüm var ama doğrusu nedir bilmiyorum.

Yapabilecek gücün varsa devam et yoksa dinlen daha yeni başlamıssın belli ki hangi aletin hangi bölgeye yaradigini bilemezsin.

Düzgün bir antrenmandan sonra çalıştığın kas grubunun kendini yenilediği bir süre var. Mesela kollar 24 saat gibi kısa bir sürede kendini yenileyebilirken bacak kaslarının kendini yenilemesi 96 saat sürüyor. O yüzden bacakları haftada maksimum 2 kere çalıştırmalısın.

Bölgedeki laktik asit dağıtımı için hafif çalışmalısınız. Çalışırsanız ağrılar daha çabuk geçer.
Antrenman oncesi ve sonrasi esneme-germe yapmayi unutmayin.