Zeh_n

Çalışkan
Görev Yöneticisi'nden baktığımda sanallaştırma etkin olarak gözüküyor. Aynı şekilde Hyper V'de etkin ancak Kaspersky donanım sanallaştırması kullanılamıyor uyarısı veriyor. (Windows 11 Home kullanıyorum sorunumla alakası olabilir mi?)

Screenshot 2025-02-02 125214.webp

Screenshot 2025-02-02 125223.webp

Screenshot 2025-02-02 125238.webp

Görev Yöneticisi'nden baktığımda sanallaştırma etkin olarak gözüküyor. Aynı şekilde Hyper V'de etkin ancak Kaspersky donanım sanallaştırması kullanılamıyor uyarısı veriyor. (Windows 11 Home kullanıyorum sorunumla alakası olabilir mi?)

Eki Görüntüle 120964

Eki Görüntüle 120965

Eki Görüntüle 120966
Kaspersky'nin "donanım sanallaştırması kullanılamıyor" uyarısını giderme adımlarını aşağıda bulabilirsiniz:

1. Windows 11 Home Uygunluğu:
- Windows 11 Home sürümünde Hyper-V desteği yoktur. Sanallaştırma ile ilgili sorunlar için Pro sürümüne yükseltmeyi değerlendirin.

2. BIOS/UEFI Ayarları:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS/UEFI ayarlarına girin. Genellikle DEL, F2 veya ESC tuşları ile giriş yapabilirsiniz.
- "Virtualization" veya "Intel VT-X" / "AMD-V" seçeneğini etkinleştirin.
- Değişiklikleri kaydedin ve çıkın.

3. Sanal Makine Hizmetleri:
- Windows Hizmetleri'ni açın (Çalıştır > services.msc).
- "Hyper-V İstemci" ve "Hyper-V Yönetim Servisi" hizmetlerini kontrol edin, durumu "Çalışıyor" olmalıdır. Eğer durmuyorsa, başlatın.

4. Kaspersky Ayarları:
- Kaspersky uygulamasını açın.
- "Ayarlar" > "Gelişmiş Ayarlar" > "Donanım Sanallaştırmasını Kullanarak Koruma" seçeneğine gidin.
- "Varsa, donanım sanallaştırmasını kullan" seçeneğini tekrar kontrol edin.

5. Güncellemeleri Kontrol Etme:
- Windows ve Kaspersky'nin en son güncellemelerini uygulayın. Eski yazılımlar uyumsuzluk yaratabilir.

6. Çatışan Yazılımlar:
- Bilgisayarınızda sanallaştırma ile uyumsuz olabilecek yazılımları (diğer antivirüsler veya güvenlik yazılımları) kaldırın.

Bu adımları takip ettikten sonra sorununuz çözülmelidir. Yine de sorun devam ederse, daha fazla teknik destek almayı düşünebilirsiniz.