Şöyle bir protesto çok iyi oldu ancak evlerin yakılması elbette doğru değildi. Evin kimin olduğunu bilemezsin, veya içeride çocuklar var mı bilemezsin. Yine de halk içindeki öfkeyi net bir şekilde göstermiş oldu.
Aynen, terörizm yapıyorlar adeta. Bunu yapanların tutuklanması lazım.

Bence bu yapilan bizim yararimiza degil zararimiza oldu. Ic savas veya ic karisikliliga kapi araladi bu olay. Hani bu tarz eylemler artarda Suriyelilerin falan icindeki kin ve nefret daha da buyurse ic savas yakin. Hani adamlar az buz da degiller. Resmi rakamlara gore 4 milyon multeci var ulkede. Ha bu bilgiyi multeci derneginin internet sayfasindan aldim ancak hem multeciler 4 milyon kisi diyor hem de Suriyeliler 4 milyon kisi diyor. Kayitli yabanci sayisina ise 1 milyon diyor. Sallamislar. Bunun Afgani, Iraklisi, Iranlisi, Urdunlusu, Somalilisi, Filistinlisi, Pakistanlisi osu busu var da var. Benim tahminimce sayisi belirlenen 5 milyonun ustunde bu tarz irk var ulkede. Kacak gelenleri saymiyorum bile. Olasi bir ic karisiklikta ulkemizde bulunan Ruslar ve Ukraynalilar da harekete gecer diye dusunuyorum. Bunun Ermeni ve Yunani da var. Ayrica art niyetli Kurt nufusumuz da bize karsi saf tutarsa zaten zayifken daha da zayiflariz. Dis ulkeler de firsat kolluyor zaten.

Bir suriyeli şerefsizin 12 yaşlarında bir çocuğu taciz ettiği zaman türklerin suriyeli vatandaşlara yaptıkları ev yakma, mala zarar verme… gibi olayları destekliyordum. Hâla daha destekliyorum. Sen vatanını bırakıp benim ülkeme geliyorsan adam gibi duracaksın.
Olay bu değil, hala anlamıyorsunuz. O tecavüzcü sapığı bulup karakola teslim etmek yerine milyonlarca Suriyeliden birine zarar vermek meşru değildir. O sapığı bulup emniyet güçlerine teslim etmeleri gerekliydi.

Bir suriyeli şerefsizin 12 yaşlarında bir çocuğu taciz ettiği zaman türklerin suriyeli vatandaşlara yaptıkları ev yakma, mala zarar verme… gibi olayları destekliyordum. Hâla daha destekliyorum. Sen vatanını bırakıp benim ülkeme geliyorsan adam gibi duracaksın.
Süriyeliler bir insan değil, bir sürü insan ve bir sürü bilinç. Bu olayı gerçekleştiren 1 kişi, sen neden tüm Suriyelilere zarar vermeye çalışıyorsun?

Bence bu yapilan bizim yararimiza degil zararimiza oldu. Ic savas veya ic karisikliliga kapi araladi bu olay. Hani bu tarz eylemler artarda Suriyelilerin falan icindeki kin ve nefret daha da buyurse ic savas yakin. Hani adamlar az buz da degiller. Resmi rakamlara gore 4 milyon multeci var ulkede. Ha bu bilgiyi multeci derneginin internet sayfasindan aldim ancak hem multeciler 4 milyon kisi diyor hem de Suriyeliler 4 milyon kisi diyor. Kayitli yabanci sayisina ise 1 milyon diyor. Sallamislar. Bunun Afgani, Iraklisi, Iranlisi, Urdunlusu, Somalilisi, Filistinlisi, Pakistanlisi osu busu var da var. Benim tahminimce sayisi belirlenen 5 milyonun ustunde bu tarz irk var ulkede. Kacak gelenleri saymiyorum bile. Olasi bir ic karisiklikta ulkemizde bulunan Ruslar ve Ukraynalilar da harekete gecer diye dusunuyorum. Bunun Ermeni ve Yunan'i da var. Ayrica art niyetli Kurt nufusumuz da bize karsi saf tutarsa zaten zayifken daha da zayiflariz. Dis ulkeler de firsat kolluyor zaten.

Yıllardır "aman protesto yapmayın, sokağa inmeyin, ellerine koz vermeyin" diye diye protesto kültürünü bitirdiler. "Cevabını sandıkta vereceğiz" tarzı saçma sapan şeyler söylediler. Peki ne oldu, cevap sandıkta verildi mi? Hayır. Cevap verilmediği gibi her şey daha kötü oldu. Hükumet ve yandaşları istedikleri gibi at koşturuyorlar çünkü ses çıkaran yok. Muhalif partiler bile adamakıllı ses çıkarmıyor. Protesto bu ülke için şart.

Olay bu değil, hala anlamıyorsunuz. O tecavüzcü sapığı bulup karakola teslim etmek yerine milyonlarca Suriyeliden birine zarar vermek meşru değildir. O sapığı bulup emniyet güçlerine teslim etmeleri gerekliydi.

Emniyet güçlerine teslim edildikten sonra ne olacaktı peki? Yüksek ihtimalle sınır dışı edilecekti ve sınırlarımız korunmadığı için elini kolunu sallayarak yeniden ülkemize girecekti. Yani hiçbir işe yaramayacaktı.

Yıllardır "aman protesto yapmayın, sokağa inmeyin, ellerine koz vermeyin" diye diye protesto kültürünü bitirdiler. "Cevabını sandıkta vereceğiz" tarzı saçma sapan şeyler söylediler. Peki ne oldu, cevap sandıkta verildi mi? Hayır. Cevap verilmediği gibi her şey daha kötü oldu. Hükumet ve yandaşları istedikleri gibi at koşturuyorlar çünkü ses çıkaran yok. Muhalif partiler bile adamakıllı ses çıkarmıyor. Protesto bu ülke için şart.

Emniyet güçlerine teslim edildikten sonra ne olacaktı peki? Yüksek ihtimalle sınır dışı edilecekti ve sınırlarımız korunmadığı için elini kolunu sallayarak yeniden ülkemize girecekti. Yani hiçbir işe yaramayacaktı.
Vandalizm yaparak prostesto yapılmaz. Taksim meydanında protesto yaparsın. prostestonu yaparsın. Vermezlerse de başka yerde yine yaparsın protestonu.

Vandalizm yaparak prostesto yapılmaz. Taksim meydanında protesto yapmak için izin kağıdı alırsın. İzin verirlerse prostestonu yaparsın. Vermezlerse de başka yerde yine yaparsın protestonu.

Protesto için izin mi? Protesto anayasal bir haktır ve izin almaya gerek yoktur. İsteyen herkes çıkıp istediği şeyi protesto edebilir.

Screenshot_20240701_133226_Google.webp

Elbette evlerin yakılmasını doğru bulmuyorum ama sonuç olarak protesto bu ülke için bir şart durumunda.

Üzücü bir haberle karşı karşıyayım. Kayseri'de mülteci karşıtı grupların yaktıkları ev Türk vatandaşa aitmiş. Gerçekten ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu tarz saldırgan tavırlar ile mülteci sandıkları kişilerin evlerini yakmaları tamamıyla terör eyleminden farksızdır. Saldırgan yöntemlerin ne kadar saçma gereksiz olduğunu bir kez daha gördünüz. Saldırgan olmayan çözümler bulmamız lazım. Yoksa bize karşı daha da kinlenip gençlerimize yaşlılarımıza çocuklarımıza zarar verebilir bu mülteciler.

Ben, bir Türk aile çıkıp da 'bizim evimiz, biz yaşıyoruz' demediği sürece inanmıyorum. Sırf halkı vicdanen yenik duruma düşürmeye çalıştıkları için bir medya propagandası olduğunu düşünüyorum. Yani bence yakmaya çalışılması biraz yanlış olsa da laftan anlamıyorlar. Türk milletini kızdırmayacaklardı, gidip TikTok'ta keyif yaparak video çekmeyeceklerdi, polis arabalarının önünden geçerken dalga geçme amacıyla video çekmeyeceklerdi. Bunun en büyük suçlusu Erdoğan zaten. Eğer gerçekten düzgün bir kontrol yapılsa, taşkınlık yapan gönderilse, gerçekten çok düzgün Suriyeliler de var ama düzgün olmayan sayısı daha fazla ve kontrol edilmiyor.

Protesto için izin mi? Protesto anayasal bir haktır ve izin almaya gerek yoktur. İsteyen herkes çıkıp istediği şeyi protesto edebilir.

Eki Görüntüle 61351

Elbette evlerin yakılmasını doğru bulmuyorum ama sonuç olarak protesto bu ülke için bir şart durumunda.
O halde izin kağıdı almaya bile gerek yok. İstedikleri yerde suç işlemeden protesto yapabilirler. Ama hükumet bu tarz eylemleri kısıtlıyor.